Autor Wątek: Wat Bass  (Przeczytany 5241 razy)

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Odp: Wat Bass
« 03 Kwi, 2012, 22:49:21 »
@stefan @october - panowie spokojnie :) moja wypowiedź o BTB była bardziej w kategorii żartu związanego z jego opinią na tzw. forach 'specjalistycznych'. Basisci to dziwny naród, spuszczają się nad przeróżnymi pierdołami, nie mającego żadnego wpływu na brzmienie w kontekście miksu czy kapeli :) Na forach  basowych puszczane są opinie podparte 'latami doświadczeń' (głównie w czytaniu innych for) na temat tego, że coś tam jebie plastikiem czy kartonem,  że ten kompresor brzmienie jebie, a tamten mniej, że paczki neodymowe to chujnia, bo z pełną lampą w zakresie histerezy się nie zgadzają, tu że płytka, tam że mostek etc, etc.

do sedna:

BTB - ma parametryczny środek o dużym zakresie korekcji i podbicia. Jak napisałem - daje to brzmienie w typie 'korna' - taki wilgotny bulgot, trudno mi to słowami opisać. Sam bas jest i ładny, i wygodny, i rzetelnie wykonany, sam ogrywałem tylko jeden egzemplarz, toteż trudno mi pisać o całej serii, modeli tam jak psów.  Wadą jest najczęściej wykończenie  - bo takiego  dla czczenia szatana jeszcze nie widziałem, a z naturalem to można najwyżej się pokazać z tiną turner :)

EPI T-bird V - manualnie dziwaczny, rewers klucza na główce tragiczny. Sam bym wziął 4 i zestroił niżej. Kto z tych cienkich strun korzysta w końcu.

Niemniej - od siebie polecam GMR (bo mam dwa).
Ponadto wydaje mi się, że to mayo be5 z linku który podałem jest bardzo rozsądne i mieści się w zakresie cenowym. Poza tym nie ma wstydu się z tym pokazać, bo czarny. Tylko ten pipek na główce mnie osobiście odrzuca.

Ale się rozpisałem  :facepalm:
« Ostatnia zmiana: 03 Kwi, 2012, 22:53:07 wysłana przez benkai »