Autor Wątek: Głos w sprawie ACTA  (Przeczytany 9479 razy)

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Odp: Głos w sprawie ACTA
« Odpowiedź #50 09 Lut, 2012, 13:26:13 »
No mate, ale to jest argument trochę z dupy. Bo co, znaczy, że Miecia z Hołdysem chcą działać jak w latach 80-tych to tak mamy działać? Kurwa, mamy 2012 rok. To jest ta sama klasa argumentów co w dyskusji lampa vs cyfra czy kurwa które Volvo jest lepsze, stara 240 czy nowe V70. Czasy się zmieniają i trzeba się dostosować do zmienionych warunków a nie tkwić w zatęchłym klimacie jęcząc, że mnie okradają. To zaczyna być podobne do akcji ze związkami zawodowymi. Nie ma roboty dla spawacza to będę strajkować zamiast nauczyć się pracy na tokarce choć na nią jest w chuj roboty. Poza tym też nech kurwa tak nie płacze, bo ile Budka bierze za sztukę, 40 tys? Ja się zgodzę, że pewnie 50% z tego zapierdala Romek z Wojtkiem ale to i tak da mu do kieszeni ze 2k. I teraz to robota jego managera, żeby zagrał te 4 razy w miechu. Nie żebym mówił, że mu się tantiemy nie należą, ale skoro świat się zmienia to trzeba wymyśleć coś lepszego niż kurwa kolejne represyjne prawo.

Yony, czil ałt ;) Napisałem to, bo mam wrażenie, że nawet tu ludzie nie rozumieją dlaczego jeden z drugim popierają tą bzdetną ustawę. Ci kolesie się już nie zmienią branży, mało tego, prawdopodobnie tak jak dzisiaj ich nie słuchasz to jutro też nie będziesz. Ale pracowali w tym biznesie od siedmiu boleści przez wiele lat i tylko jedno się nie zmienia - cały czas ktoś ich opierdala na lewo. Dobrze wiesz, że nie zabiorą się teraz za zmienianie świata i zaczną wydawać płyty w necie jak Trent. Dlaczego? Bo nie muszą. Albo przynajmniej tak im się wydaje.

Dobrze też wiemy, że gdyby ten zabawny polski szołbiznes nie strzelił sobie w łeb rozdając płyty za darmo w gazetach, albo grając wielkie koncerty z wejściem za free, to byśmy mieli teraz zupełnie inną dyskusję. Niestety do tanga trzeba dwojga, na Budkę za 25 zł przyjdzie mniej osób niż na OS za 25 zł. To jest bardzo pocieszające :D
Łe tej.