Autor Wątek: Głos w sprawie ACTA  (Przeczytany 9462 razy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Głos w sprawie ACTA
« 26 Sty, 2012, 17:13:04 »
Nigdy nie sądziłem, że polubię tego idiotę, a tu proszę:

"Należy zwalczać ten akt prawny, należy zwalczać władze, które chcą ACTA wprowadzać.
Zwalczać... mało powiedziane! Władze, które wpadają na takie pomysły są niebezpieczne i należy je obalić, bo nawet jeśli dziś powstrzyma się ACTA, to jutro oni wymyślą coś następnego.
Już teraz pełno jest kamer w miastach, pełno śledzenia obywatela w internecie, w sklepie, w zbliżeniowej karcie kredytowej, w komórce, w odciskach palców na granicy, w skanerach całego ciała przed wejściem do samolotu, w tych numerach pesel i NIP, które nam nadają, w kolczykowaniu każdej krowy na Twoim polu, w numerowaniu jajek w sklepie, znacznikowaniu każdego telewizora i komputera w fabryce, w montowanych na stale GPSach, które śledzą ruchy Twojego auta zawsze, chcesz, czy nie, w czytnikach do oka, które mają zastępować klucze do drzwi, w identyfikatorach głosu, które mają być "ułatwieniem dla Ciebie", do obsługi "wyłącznie Twojego sprzętu"... Tęczówka, siatkówka, fale muzgowe, odciski palców, pomiary izometryczne głowy, kod kreskowy przypisany do obywatela... ZAGROŻENIE.

A zatem władzę, która wprowadza ACTA należy obalić. Dla własnego bezpieczeństwa.

A piractwo w sieci?
Z piractwem się nie wygrywa zakazami - z piractwem należy walczyć poprzez wyprzedzanie piratów na zakrętach.
Steve Jobs - ten od firmy Apple - wyprzedził piratów, gdy zaczął sprzedawać legalnie piosenki po 99 centów za sztukę. Skończyło się nielegalne kopiowanie , bo większość ludzi woli za dolara kupić sobie porządny plik z piosenką, okładką, opisem, niż niepewny od pirata za... no właśnie - za ile piratowi się opłaca, w sytuacji, gdy legalnie można kupić za 99 centów?

W podobny sposób należy zwalczać piractwo we wszystkich miejscach - to znaczy, należy legalny towar oferować tanio w dobrej jakości.
Pirackiej płyty DVD w USA się już nie kupi.
Dlaczego?
Bo nie ma klientów. Nie ma chętnych na pirackie kopie.
A nie ma dlatego, że można sobie za 9 dolarów miesięcznie wykupić usługę NETFLIX, podłączyć internet do telewizora i oglądać wszystkie filmy świata w ramach tych 9 dolarów miesięcznie. Wykupiłem. Jestem w Polsce - działa, jestem w Meksyku - działa, a teraz jestem w USA na prerii, i też działa - odpalam laptopa, podłączam kabelek do telewizora i oglądam na co mi akurat przyjdzie chęć. Stare programy telewizyjne, stare filmy czarno-białe, najnowsze filmy z kina, wczorajszy mecz futbolowy... co tylko mi się podoba.

ACTA wprowadzane dzisiaj jest potrzebne wyłącznie władzy.
Dziesięć lat temu jakoś się za to nie brali, a wtedy piractwo było problemem prawdziwym. Dzisiaj już nie jest.

I przypomnę Państwu kto to pisze: facet, który żyje ze sprzedaży dzieł w rozumieniu prawa autorskiego, czyli facet, którego wkurza, gdy jest okradany przez internetowych piratów. Okradają mnie i denerwują codziennie. Wywieszają nielegalne wersje moich książek, audycji radiowych, moich programów telewizyjnych, potem kasują za to pieniądze, ale ze mną się nie dzielą - ZŁODZIEJE wartości intelektualnej. Ja z obrotu prawami do moich utworów utrzymuję rodzinę i kilkunastu pracowników, z których większość ma swoje rodziny i dzieci... A zatem pisze to wszystko facet, którego osobiście dotyka problem piractwa w internecie.
I z tej mojej pozycji, osoby okradanej, poszkodowanej, piszę, że ACTA jest zagrożeniem większym dla mnie osobiście, niż wszyscy ci piraci. Bo ACTA to ograniczenie wolności osobistej, swobód obywatelskich, to wpieprzenie się władzy w przestrzeń, gdzie władzy być nie powinno.
A ponieważ władza raczej nie zrezygnuje sama, to trzeba jej pomóc - OBALIĆ.

Nawet lewacy zaczynają się orientować, że Tuski to zagrożenie. Nawet lewacy zaczynają się orientować, że wrogiem nie jesteśmy my katole, narodowcy, homofoby, tylko władza. Z lewakiem mogę żyć na jednym osiedlu; nie lubię go, nie cenię jego poglądów ani stylu życia i tu się kończy konflikt. Wojna między nami zaczyna się dopiero wtedy, gdy ponad nami pojawia się władza. To władza napuszcza ludzi na siebie. To władza jest inżynierem konfliktów. To władza wydaje zezwolenia na dwie manify na tej samej ulicy o tej samej porze. To władza jednym wydaje licencję na nadawanie, a innym nie daje. To władza ustawia starych ludzi w kolejkach do aptek. To władza zabrania Ci zatrudniać tanią ukraińską sprzątaczkę. To władza każe Ci zapłacić cło za komputer, który chcesz sobie sprowadzić z USA. To władza za twoje pieniądze zamawia autostradę u Chińczyków, ale jednocześnie ta sama władza nigdy w życiu nie kupiłaby swojej własnej córce chińskiego samochodu, ani chińskiej liny alpinistycznej, ani niczego, od czego zależy bezpieczeństwo i zdrowie. To władza produkuje dziesiątki tysięcy magistrów i zapewnia im zero miejsc pracy. To władza obiecuje Ci konkretne rzeczy w exposee premiera, a potem nigdy nie rozlicza się z ich wykonania.

Obudziłeś się lewaku, lemingu, czy kim tam chcesz być?
Widzisz już, gdzie jest Twój wróg?
To nie ja, nie Jarosław, nie Dyrektor - my mamy po prostu radykalnie odmienne poglądy w większości spraw. A wrogiem Twoim, moim, naszym jest ta władza.
I nawet nie proszę Cię byś mi ją pomógł obalić - po prostu obalaj ją sam ze swojej strony, a ja z mojej.
Będę wdzięczny, jeśli ktoś popchnie tę władzę w tym samym czasie, gdy ja popycham.
Zacznie się kiwać, raz w lewo, raz w prawo i w końcu runie w cholerę. Wojciech Cejrowski"

Offline Kali

• Gaduła
Odp: Głos w sprawie ACTA
« Odpowiedź #1 26 Sty, 2012, 17:17:13 »
bardzo trafne :)

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
« Odpowiedź #2 26 Sty, 2012, 17:28:10 »
Kurwa, wszyscy się pałują, że będzie cenzura internetu. To fakt. ale jest też ciąg dalszy.
Klocki hamulcowe do Waszego Seicento produkuje mała fabryczka pana Stefana pod Białymstokiem. Kosztuje 60 zeta komplet. Niestety, mimo, że możecie kupić je w każdym sklepiku jest to podróbka!
Oryginalne są tylko klocki fiata za 350 PLN za komplet.
Itd...
itd...
itd...

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #3 26 Sty, 2012, 17:37:32 »
Kurwa, wszyscy się pałują, że będzie cenzura internetu. To fakt. ale jest też ciąg dalszy.
Klocki hamulcowe do Waszego Seicento produkuje mała fabryczka pana Stefana pod Białymstokiem. Kosztuje 60 zeta komplet. Niestety, mimo, że możecie kupić je w każdym sklepiku jest to podróbka!
Oryginalne są tylko klocki fiata za 350 PLN za komplet.
Itd...
itd...
itd...

Leki kurwa! Zamiast kupić sobie polopirynę, to będę musiał wybulić na dużo droższą aspirynę. A to dopiero początek. Kwestia czasu aż zaczną się na ulicach polskich miast rozróby jak np. w Grecji. Mimo, że też miałem swoje zdanie na temat Cejrowskiego, to tutaj przyznaję mu rację.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #4 26 Sty, 2012, 17:43:19 »
Kurwa. Ja naprawdę, jako patriota i prawicowiec z dziada pradziada, zastanawiam się nad emigracją. Chuj, najwyżej na powstanie wrócę -__-
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #5 26 Sty, 2012, 17:44:58 »
Raczet, teraz to my jesteśmy faszystami. Pamiętaj ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #6 26 Sty, 2012, 17:56:20 »
No tak... Ciekawe tylko, że każdy lewak to nie brudny panczur.

Spoiler
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline shitol

• Gaduła

Offline wrobelsparrow

• Pr0
« Odpowiedź #8 26 Sty, 2012, 18:35:15 »
Wrzuć cytat jak to się drzewiej robiło, ja też chcę przeczytać, a zrezygnowałem z Waszego ulubionego portalu szpiegowskiego, gdyż mnie takie wynalazki wkurwiają.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
« Odpowiedź #9 26 Sty, 2012, 18:42:16 »
ja tylko podrzucę linka:

http://ukrytawladza.wordpress.com/2012/01/24/anonymous-i-acta-narzedziem-do-kontrolowanej-rewolucji-i-stanu-wojennego/

ktoś chce to sprowokować, także trzeba uważać, KUREWSKO uważać.

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #10 26 Sty, 2012, 19:10:20 »
Ludzie ochłońcie z tym ACTA.. Wszystkie "reżimowe" media nagle stały się antysystemowe?! Nie! Trąbią w kółko o tym, wywołując histerie i zamieszanie. Wszędzie sprzeczne  informacje, jedne autorytety za, inni przeciw, nikt do  końca nie wie co to jest, (kto czytał pełen tekst  porozumienia ACTA??), wszystko po to by zafundować  ogłupiałemu społeczeństwu jeszcze większy mętlik w głowie. Otępiałymi łatwiej zarządzać, skołowanego łatwiej oszukać.

"Tak, to jest siła nocnych koszmarów, wyczaruj koszmar, a  potem na nim zarób. Kiedy się boisz, zapłacisz każdą cenę, oni to wiedzą, dlatego jesteś celem".., że tak nieskromnie  zacytuję sam siebie...

Gdy lud głodny, pensje 1500 brutto, a benzyna po 6 zł czas na igrzyska, już w starożytnym Rzymie wiedzieli jak to się robi. Niech się "ciemna masa" zabawi i zapomni, niech się ekscytuje "gorącym tematem"...

...a nade wszystko niech światła jupiterów i obiektywy kamer będą z dala. "Z dala od nas rządzących"...

To kolejna zasłona dymna. Podobnie jak rozwolnienie społeczne "walki o krzyż". Tępe barany miały rozrywkę i spektakl wzajemnej nienawiści wśród polaków. "Dziel i  rządź - Divide et impera"... no bo poza Rzymem, także w Macedonii wiedzieli jak to  się robi... I kiedy studenci szczali na znicze, a emeryci rejtanowsko rozdzierali szaty w obronie symboliki, media dmuchały ten pusty balon przez pół roku. Co wtedy działo się za kulisami? Warto by prześledzić. Napewno podniesiono stawkę VAT i jakoś nie poświęcono temu wiele czasu na antenie...

Nikt nie dostrzega analogii? Znów - niemal o niczym innym się nie mówi. Znów - wszystkie media jak jeden mąż podchwyciły temat. Jarosław Kaczyński miesza dodatkowo i chce referentum w sprawie ACTA..?? Toż to kolejne miesiące, kolejne TEMATY ZASTĘPCZE! I kolejne miesiące nikt nie spojrzy im na ręce...

Co przez ten czas będzie się działo na tylnich fotelach i w zamkniętych gabinetach? Warto pomyśleć. Nie dajmy się bezkrytycznie pogonić w owczym pędzie gimnazjalistów z zaklejonymi taśmą ustami, z transparentami i hasełkami. Warto obserwować uważnie. Czytać między wierszami. Warto szukać alernatywnych źródeł informacji. Czyż nie od tego jest internet? Nie tego bronicie? A co można się dowiedzieć na temat tego co JUŻ się stało? Internet to ambasada wolności, więc szukajmy głębiej nie zadowalając się mainstream'owymi spreparowanymi informacjami w pigułce! Warto zerknąć choćby na te dwa krótkie artykuły, znalezione (a jakże!) w internecie, w komentarzach autorsta nieznajomego "Mk"

http://niezalezna.pl/22374-mane-tekel-fares
http://bezdekretu.blogspot.com/2012/01/kto-zastawia-sieci. html
Polecam też dokument BBC o zarządzaniu państwem poprzez kryzys "Power of nightmares"

Nie chcę powtarzać słyszanych zewsząd informacji i tylko dlatego że każdy tak mówi uznać to za prawdę.
Takie jest moje zdanie na ten temat. Być może błedne.
W końcu, nie twierdzę że mam rację. Nakłaniam tylko do samodzielnego myślenia.
I ograniczonego zaufania.
Tyle ode mnie na temat.

Przemek "Hans" Frencel

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #11 26 Sty, 2012, 19:11:18 »
Znowu żydzi i masoni? :D
mniut i piah

Offline Ad

• Użytkownik
« Odpowiedź #12 26 Sty, 2012, 19:12:34 »
A macie zgodę na cytowanie?

Offline wrobelsparrow

• Pr0
« Odpowiedź #13 26 Sty, 2012, 19:15:08 »
Jasne, zajmijmy się cenami benzyny i cukru, a w międzyczasie dajmy sobie zabrać kolejną część i tak już symbolicznej wolności. Ma niby facet rację, ale jest to myślenie brzuchem, a nie głową. Solidarność powstała głównie po to, żeby kiełbasa była tańsza.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu

Offline Kali

• Gaduła
« Odpowiedź #15 26 Sty, 2012, 19:40:22 »
jak SBecja normalnie, zbieralnia haków obyczajowych

Offline Bielack

• Gaduła
    • Blog pozycjonera
« Odpowiedź #16 26 Sty, 2012, 21:09:54 »
A któremuś z szanownych interlokutorów tyłek się ruszyć z przed komputera chciało i manifestował? Cwany jestem, bo byłem, darłem ryja i skakałem dzisiaj w Nie dla ACTA Lublinie ;-)
Moje muzowanie.

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #17 26 Sty, 2012, 21:31:27 »
Cytat: wrobelsparrow
...
Hehe, wzoraj cytowałem tą samą wypowiedź WC na pigmeju. Nie mogę się z nim bardziej zgodzić. A lubię gościa, tak samo jak lubię JKM.
wearehelp.bandcamp. com

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #18 26 Sty, 2012, 21:53:33 »
Od paru dni czytam wiadomości i nie wierzę co czytam (co ja pacze?). "Kancelaria Premiera usuwa 7000 wpisów na fajpejdżu".

WTF? Poebao.

fale muzgowe

Ała
Łe tej.

Offline blackdahlia

• Pr0
« Odpowiedź #19 26 Sty, 2012, 22:09:42 »
I to napisał koleś uczulony na punkcie ortografii i poprawności językowej jakim jest WC? :D

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #20 26 Sty, 2012, 22:24:44 »
I to.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #21 26 Sty, 2012, 22:42:57 »
Bat-Słowo-Klucz: Tego.

Spoiler
Paczki z głów!

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #22 26 Sty, 2012, 22:50:49 »
Pierwszy raz w życiu przytroluję nie na temat i powiem, bo mnie świerzbi, że fakt iż Wojciech Cejrowski wydaje się myśleć zupełnie normalnie i zdrowo, a także wdycha i wydycha powietrze, jak inni normalni ludzie, nie czyni go w moich oczach mniejszym nieukiem i idiotą.

A skoro już przytrolowałem, to przyklasnę tylko pomysłowi, że ten zamęt faktycznie wygląda jak rozpylanie zastępczego smrodu wokół skądinąd śmierdzących nierobów. Zdaje się, że na nich głosowałem. Oh, bother... - jak mawiał pewien głupiutki miś.

Offline Page_Hamilton

• Pr0
wearehelp.bandcamp. com

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #24 29 Sty, 2012, 00:34:20 »
No właśnie się zdziwiłem dzisiaj logiem zatoki piratów ;)
mniut i piah