Autor Wątek: Głos w sprawie ACTA  (Przeczytany 9471 razy)

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Odp: Głos w sprawie ACTA
« Odpowiedź #50 09 Lut, 2012, 12:52:13 »
A my Yony celujemy w inną publikę, która ma inne nawyki, która inaczej nabywa muzykę i tak dalej. Mietka opierdalali w latach osiemdziesiątych panowie z komisji kultury, w dziewięćdziesiątych piraci na stadionie XX-lecia, w dwutysięcznych opierdalają internauci. W sumie, to okradają go całe życie, ja w tym nie widzę nic dziwnego że on, Hołdys czy ktośtam popierają inicjatywę, która (nieprecyzyjnie i nieskutecznie) ma jakośtam usankcjonować nagminne wyciekanie jego kasy z kieszeni.

(...)

Oni żyją z ZAiKSów i właśnie te ZAiKSy są im regularnie uszczuplane.
No mate, ale to jest argument trochę z dupy. Bo co, znaczy, że Miecia z Hołdysem chcą działać jak w latach 80-tych to tak mamy działać? Kurwa, mamy 2012 rok. To jest ta sama klasa argumentów co w dyskusji lampa vs cyfra czy kurwa które Volvo jest lepsze, stara 240 czy nowe V70. Czasy się zmieniają i trzeba się dostosować do zmienionych warunków a nie tkwić w zatęchłym klimacie jęcząc, że mnie okradają. To zaczyna być podobne do akcji ze związkami zawodowymi. Nie ma roboty dla spawacza to będę strajkować zamiast nauczyć się pracy na tokarce choć na nią jest w chuj roboty. Poza tym też nech kurwa tak nie płacze, bo ile Budka bierze za sztukę, 40 tys? Ja się zgodzę, że pewnie 50% z tego zapierdala Romek z Wojtkiem ale to i tak da mu do kieszeni ze 2k. I teraz to robota jego managera, żeby zagrał te 4 razy w miechu. Nie żebym mówił, że mu się tantiemy nie należą, ale skoro świat się zmienia to trzeba wymyśleć coś lepszego niż kurwa kolejne represyjne prawo.
« Ostatnia zmiana: 09 Lut, 2012, 12:54:27 wysłana przez Yony »