Autor Wątek: Problem z kupnem gitary  (Przeczytany 4688 razy)

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
Odp: Problem z kupnem gitary
« 27 Gru, 2011, 03:09:16 »
Primo regulamin jak mowi Dex.
Jesli masz napisane, ze produkt w drodze to pamietaj, ze kupiles cos czego obecnie nie maja na stanie ! Patrzac na odpowiedz z ich strony wg mnie wyrazili sie jasno. Maja problem z dystrybucja i tego nie przeskocza, chyba w zaden inny sposob.
Bandit to co piszesz tez jest bardzo mozliwe. Sprzedawca ze sklepu internetowego musi Ci dostarczyc produkt w ciagu 30 dni jesli jest dostepny na stanie (tu chodzi mi o status internetowy) ! Jesli masz, ze protukt w drodze to niestety, ale chyba nie ma na to limitu czasu.

Masz dwie opcje. Zapytac sie kiedy bedzie dostepna ta gitara, badz zarzadac zwrotu kasy w ciagu 14 dni roboczych (jesli to nie koliduje z ich regulaminem).

I Pamietaj ze kupujac gdzies w necie akceptujesz regulamin, nawet jesli on jest sprzeczny z prawami konsumenta ! Klikajac kupuje, robiac przelew znaczy ze zapoznales sie z warunkami i "podpisujesz umowe" z dana firma - sklepem.
Jest tez jedno, ALE ! Mozesz i tak to zglosic do praw konsumenta, ze regulamin sklepu jest sprzeczny, tylko nie wiem czy cos wywalczysz dla siebie i czy ten urzad w ogole cos zrobi w kierunku, aby zmienic ten regulamin.

Mam nadzieje ze mnie zrozumiesz :P