... Kazdy moze miec swoje zdanie, ale Pan Mikos, czy Ostry moga potwierdzic moje zdanie.
Potwierdzam
Ta paka Mesy o ktorej mowa rzeczywiscie gada jak ta "chinska" probka - siara i zmulony dol. Powiem, że jak sie przepialem w nia z mojego dziadowskiego Laney'a 4 x Celestion sev80 to zrobiłem wielkie "Pffff".
Nie wiem czy historia o chinskich i angielskich v30 jest prawdziwa, jesli nie i wszystkie paki Mesy brzmia tak, to to jakies gowno jest i tyle

Moje jakies tam doswiadczenie ze sprzetem mowi, ze nie ma bezwzglednie dobrych, albo zlych paczek. Paka musi do heada pasowac. Na tej maglowanej Mesie Krank Revolution brzmi bardzo fajnie, chyba fajniej niz na Englu Metala, ale np. Uberschall na zupelnie na niej nie brzmial. Zero srodka, mul i piach, korekcja nic nie dzialala. Kopara mi opadla bo slyszalem jak Bogdan nakurwiał megatonami środka w połączeniu z paką Engla. W zasadzie z ta Mesa chyba tylko Krank sie dogadal.
Dlatego też wierzę, że te próbki mogą być prawdziwe, zwyczajnie head mogl pasowac do "angielskich", a z "chinskimi" sie gryzl, co nie znaczy, ze te paki pod innym headem nie zagadalyby zupelnie inaczej.
A tak na koniec powiem, ze mi to w zasadzie dynda, bo bede sie przesiadal na VHT FatBottom (Eminence) bo moj 5150 z nia gada tak zajebiscie, ze nawet Sneap mnie nie przekona, ze jest inaczej