Ale Wró, ty Ciągle patrzysz nieco utopijnie. Jasne, że świetnie by było, gdyby każdy po prostu zaczął odpowiedzialnie za siebie myśleć. Zajebiście by też było, gdyby nie było na świecie głodu, wojen i chorób wenerycznych, ale wszystko to mżonki.
drobne kroczki ku lepszemu to wg mnie jedno z lepszych rozwiązań
Drobnymi kroczkami ku lepszemu Niemcy doszły na granice samounicestwienia. Schemat działania był identyczny - "zaostrzmy cenzurę i nałóżmy sankcje na malkontentów i wrogów systemu!".
Nie nie nie, bierzesz sprawę od dupy strony, nie mówię, że tymi drobnymi kroczkami ma być zaostrzanie rygoru odgórnie, tylko zmiana podejścia, myślenia, oddolnie.
Naprawdę sądzisz, że dalsze podjudzanie ich do hipokryzji, złośliwości i działaniu w złej wierze ( bo tym skutkuje sprawowanie urzędu powszechnie pogardzanego ) jest dobrym pomysłem tylko dlatego, że ich samych zmienić nie możesz?
Gdzie ja podjudzam do hipokryzji, złośliwości i działaniu w złej wierze? To są zarzuty względem panujących, a nie zachęcanie ich do tego. No, pliz...
Źle mnie zrozumiałeś, nie mówię, że ty podjudzasz, tylko, że domyślna nagonka na instytucje, nie ważne jakie są i kim obsadzone, jest takim właśnie podjudzaniem polityków.
A miałem już nic nie pisać, no...