Autor Wątek: Fuzz do stonera  (Przeczytany 10446 razy)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Odp: Fuzz do stonera
« 09 Gru, 2010, 09:44:56 »
Po lekkiej podjarce koncertem Fu Manchu w PL przypomniałem sobie ich najlepszą płytę i wzięło mnie znów na fuzzy.

Znam ich sprzęt (TSL,DSL, Fuzz Face i Superfuzz), ja mam trochę inny (JMP 2204) i zastanawiam się nad jakimś niekoniecznie wyp*** cenowo fuzzem. Nowe Fuzz Face są tak dobre jak stare modele ? Bo miałem trochę nowego Big Muffa USA i mi średnio podszedł.

hola hola... :)

numbero uno - fuzz face ma sie nijak do big muffa, ktorego zkolei bylo wieeeele wersji, od klasycznych pierwszych triangle, przez ramhead, opamp, ruskie, po litle/metal/germanium/chujwiecojeszcze muffy. Generalizowanie muffa do jednego modelu jest duzym nieporozumieniem.

wracajac do fuzzface, to i tu w przeszlosci bylo kilka wersji, polecam opis z mojej stronki tu masz dwa odcinki, I - omówienie klasyków, II - najciekawsze klony w tym opis Dunlopowskich

Wracając do fuzzów ogólnie, to troche dziwne jest w naszym kraju, że fuzz to tylko fuzzface, ewentualnie BMP, jest masa innych, ciekawszych, przyjażniejszych produktów, jak choćby, wspomniany przez Ciebie Supafuzz (chodziło Ci o Marshallowski?) tonebendery MK2 i MK3 (oryginaly z lat 60 praktycznie niedostępne, lub jak już to piekielnie drogie, mk1,5 poszedł ostatnio na ebay za - jeśli dobrze pamiętam 3k funtów, dostępne są za to klony, choćby u mnie - aczkolwiek ceny i terminy zazwyczaj też odstraszają :D ), czy też nieco agresywniejsze tone machine i inne octafuzzy, oraz dziesiątki innych konstrukcji klasycznych. Klientom polecam fuzzface'a zawsze jako ostatni :)

W temacie fuzzów wiem dość dużo, więc pytaj śmiało
« Ostatnia zmiana: 09 Gru, 2010, 09:46:40 wysłana przez Sinner »