Autor Wątek: Czemu 7 ?  (Przeczytany 14385 razy)

Offline Vin$

• Gaduła
  • Gitara & Bas
Odp: Czemu 7 ?
« 06 Maj, 2008, 12:13:15 »
Ja jak zaczynalem przygode z gitarami to mialem wielki dylemat...
Wiecej gralem na pozyczonym basie niz na pozyczonej gitarze, wszyscy mi radzili kup sobie gitare....
Cholera mialem dylemat to i to fajne... Lubie niskie dzwieki... zdecydowanie bardziej niz jakiesc piski...
Wyszlo jednak ze kupilem elektryka i jak tylko odkrylem magie przestrajania to odrazu zaczolem leciec po rowni pochylej w dol... skonczyloi sie na drop Fis i obleceniu wszystkich rozmairowek strun do gitar elektrycznych... Nadal mnie cholernie ciagnie do basu... czasami kumpel mi daje pograc na lutniczej 6tce...

Za niedlugo kupuje jednak 7mke... jak juz zaczolem sie bawic gitrami to niech tak zostanie... Basa sobie kiedy indziej kupie...

A 7mke dlatego ze podoba mi sie ich wyglad, sa to jakby nie patrzyc rzadkie i prestizowe wiosla...
Raz 7mke w zyciu macalem w sklepie i mi wystarczylo by sie zakochac... Kupie bardziej dla jej uniwersalnosci niz niskich dzwiekow...  :headbang:

Co do mody... moda na 7mki przeminala chyba... Malo kto gra na tym...
Teraz na jaki koncert nie pojdzie sie to widac mlokosow nisko zestrojonych z jakims rozgotowanym makoronem na gitarze  ;)
I'm back!