Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 581701 razy)

Offline Tolein

• Pr0
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #625 28 Paź, 2010, 15:36:35 »
Leaves of Grass - genialny po prostu film z Edwardem Nortonem w podwójnej roli głównej. Z jednej strony kulturalny, rozchwytywany profesor filozofii klasycznej z Brown, z drugiej uwikłany w brudne szwindle grower trawy z Oklahomy. Film jest tak posrany, szczególnie pod koniec, że szkoda więcej gadać. Mi się bardzo podobało.

Letters to Juliet - kolejne ciepłe-kluchy-komedia-romantyczna. Wszystko, jak przystało na dobrą sztukę z tego gatunku, jest mocno naiwne, uproszczone i w ogóle nie na miejscu, ale jakoś tam od biedy daje radę. W sensie - są gorsze.

Predators - pokombinowane mocno, co może i dobrze, może i źle. Trochę lipa, bo nie oglądałem całej sagi, ale jak włączyłem pierwszą część obcych, to mnie odrzuciły te kineskopy i komputer w postaci wielkiej szafy z szachownicą podświetlanych przycisków (wtf?). Generalnie daje to radę, ktoś tam mówił że słabe, ale ja tego w sumie słabym nie znajduję. Choć wiadomo, nie należy się nastawiać na filozoficzno-rozkminową ucztę doznań, to tylko napieprzanka z holyłudu.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon