Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1693844 razy)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Tera tak: podobno każde słowo powtórzone >3 razy - traci sens.
Ja musze powtórzyć kilkanaście :( Ale i tak robie to od przedszkola i mi się to nigdy nie znudzi. Zwłaszcza słowo strażak :D

Drugie primo: żeby Tobie, g-zs, ukazać, że widzę również zmiany, które nie stanowią tzw. stałych trendów i jeszcze nie zasłużyłem na Moherowy Medal. Np. wolność seksualna i tzw. zepsucie moralne młodzieży. Tu się nie zgadzam, bo o ogólnym zepsuciu młodzieży i obyczajów Kochanowski mówił 5 wieków temu. Na dworach włatców już od czasów faraonów było takie dymanko, meeeen, że sobie obaj nie wyobrażamy, a jeszcze w XIX-wiecznej Europie nie wypadało facetowi nie mieć kochanki! Później czasy hippisowskich komun.

To pomyśl o starożytnej grecji. Tam byśmy jako forum mieli raj :D

a tak naprawdę, to - w porównaniu z w/w - żyjemy w moralnie całkiem porządnych czasach, a z pewnością nie jest gorzej. Najlepiej podsumowała Szymborska: pewne rzeczy są jak były, tylko Ziemia stała się mniejsza.

W moim mniemaniu obecna rzeczywistość jest dużo porządniejsza niż choćby ta 20-25 lat temu. Mam na myśli zwlaszcza środki jakich możemy użyc do kształtowania świadomości młodszych. Jest trudo i jest ryzyko, że młodzi złapią coś nie z tej strony co trzeba, ale i tak uważam że jest lepiej. Przynajmniej ni wyrosną na seniorow, dla których nowa technologia to zlo konieczne. Prosty przykład: gdyby mój dziadek jednak nauczyl sie korzystac z komórki, co mu wkładałem z ojcem do głowy z uporem, to może by jeszcze dzisiaj żył, a tak jest świetej pamięci.

Ale znowu zbaczam z tematu. Wkurwia mnie to, że ludzie oczekują ze założe konto na naszej klasie czy facebóku. Bo niby tak jest latwiej sie porozumiewać. A telefon to kurwa co? Wkurwia mnie że oni myślą ze ja cały czas spędzam przy kompie. Gdyby tak bylo to bym korzystał z gg albo innego gówna. FB czy NK mial nie będę, tylko teraz to już dla zasady.
B ( o ) ( o ) B S