Autor Wątek: Potwierdzone nowości na 2011 rok  (Przeczytany 175101 razy)

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Cuda się nie zdarzają :(
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Dobre są korty w wersji KX Custom :P poza tym na niczym sensownym nie gralem cortowym. http://www.cortguitars.com/_webapp_2726493/KX-CUSTOM
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Czyli choćby nie wiem jak to wiosło grało, to nie i koniec bo cort? :/

Cort jest Cortem. Jakby nie wiem jak grało, miałoby na główce ESP.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
rachet zastanawiam sie czy kiedys przeczytam posta twojego autorstwa przy ktorym moja reakcja nie bedzie jednoznacza z :facepalm:
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
Czyli choćby nie wiem jak to wiosło grało, to nie i koniec bo cort? :/

Cort jest Cortem. Jakby nie wiem jak grało, miałoby na główce ESP.

Ile w tym Twojego doświadczenia, a ile snobizmu?
Poza tym co ma jedno do drugiego??? Wtf?

Offline blackdahlia

• Pr0
Dajcie spokój. Chłopak dorasta, kupił mosiężne siodełko to i na to przyjdzie pora.
Nie wiadomo jak z cenami ibków? Szczególnie mnie rgd 7320 interesi.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Cort... meh.
Fak ju - grałem na dwóch cortach, w tym na jednym przez dwa lata. Nie miałem mu nic do zarzucenia a sprzedałem tylko dlatego że miał za mało strun.
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline Rumak

• Pr0
A dla mnie Corty są plastikowe i bez duszy i mi nie podchodzą. Grałem na kilku i tylko Katana me uznanie zyskała, co jednak nie przeczy temu, że za mała kasę można trafić na spoko wiosło, czasami, nie odrzucam ich.

O z tym ESP to przesada, mam chińskie wiosło (drugie z kolei) i ja pierdolę, ale jak za taką kasę to oba były/są zajebiste!
Prawdziwy muzyk i na Skaj Łeju zagra tak, że laczki Ci z dupy zlecą ... więc odrobinę dystansu ;)

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
To może w ramach obrony własnej... dużo w tym mojego doświadczenia, akurat na cortach grałem wielu ( chyba to jedyna u mnie taka marka, może jeszcze trochę epi ) i moje wnioski były takie: wiosła są okej. I tyle. Nie zaskoczyły mnie pozytywnie ani negatywnie niczym, ale za większość z nich, czy też za żadne, nie dałbym tyle ile wołali w sklepie.

ESP pojawiło się dość mocno abstrakcyjnie i kompletnie już nie rozumiem czemu do tego się przychrzaniacie, to nagle oni już ( między innymi oni ) nie robią zajebistych wioseł? Coś mnie ominęło? Jaracie się wszyscy naraz jakąś inną firmą i ją mam brać za przykład?

Szczerze, ludzie, to tylko kawałek pierdolonego ziemniaka, a zachowujecie się jakbym krzywdził Waszą matkę. Kompletnie nie rozumiem tej nagłej nagonki, zwłaszcza, że kilka ( dwa? ) posty nad moim Dexterek napisał post o znaczeniu mniej więcej takim jak mój, tylko trochę mniej bezpośrednio... :facepalm:

Offline wuj Bat

• Pr0
Semedi ma Corta i gra się/wygląda/zrobiony jest dobrze i wszystkie nagrywki gitar na nim robi i też jest dobrze...
Paczki z głów!

Offline sei.tahn

• Gaduła
Ale ma na główce napisane 'Cort'. Do odstrzału.

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
Semedi?

Offline wuj Bat

• Pr0
Semedi?

Tak, on gra, tańczy i stepuje, co chcesz. Perka, klawisz, gita. I na flecie też ładnie mi zagrał ;)
Paczki z głów!

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
Miałem na myśli napis Cort na główce.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Ale ma na główce napisane 'Cort'. Do odstrzału.

Cała masa gitarzystów ma tak też z Ibanezem ;) De gustibus... i tak dalej, a przecież absurdalne i niczym nie poparte uprzedzenia są u gitarzystów normą.

Offline wuj Bat

• Pr0
Miałem na myśli napis Cort na główce.

Mała reklama mu nie zaszkodzi, natomiast czasem wprawne oko znajdzie tam lekkie odciski moich ząbków ;D
Paczki z głów!

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Może zacznijmy od tego, że jak wiosło kosztuje 400$ to porównuje się je do innych z podobnego przedziału cenowego a nie 400$ do 4000$. Dlatego, żal.pl
007

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Zacytuj proszę gdzie porównujemy Corta do czegokolwiek, zwłaszcza za 4000$, proszę.

ED. KUWA!

Dobra, opierdolony i doprowadzony do porządku przez pewne forumowe indywiduum załączam sprostowanie, i kończę ten bezsensowny offtop.

JA nie lubię cortów, WY lubcie sobie co chcecie, może tylko ja miałem pecha w przypadku firmy Cort.

Nie było moją intencją porównywanie go do ESP, widać nie umiem się komunikować drogą pisemną, shit happens.

Wiem, i przyznaję się, że pieprzyłem od rzeczy, trochę mnie poniosło, poniekąd przez nagłe bombardowanie w moją stronę, a przynajmniej tak to odebrałem, sorry, każdemu czasem ucieka auto-dystans.

Tymi słowy wybaczenia proszę i poprawę obiecuję. Elo.
« Ostatnia zmiana: 21 Sty, 2011, 15:49:40 wysłana przez Rachet »

Offline valentine

• Gaduła
Zakoncze OT pytaniem-slyszal ktos cos ze Munky ma miec na lato sygnature akustyka 7 string?

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Na wygląd patrząc to EVL K-cośtam.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Jakby co to ja mam właśnie K-4 w domu ;P

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
dałbym sobie rękę uciąć, że na zdjęciu widzę 24 progi ;)

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
:P

Dobra, powiem Wam co sądzę.

JEŻELI ten K-47 będzie wykonany tak jak ten K-4 ( który, jak twierdzi właścicielka jest jednym z lepszych K-4 ) to do 1400zł jest to fajna propozycja ( powiedzmy ). Wyżej zdzierstwo i chamstwo.

Drewno to niestety jakieś wiórki, głuche, lekkie i w ogóle fuj, ale co do wykonania, to jest poprawne. HZ jakie są każdy wie, jak na stockowe za tą cenę są przyzwoite, niestety w ogóle to cienizna, być może HZ7 będą lepsze.

Jeżeli będzie droższe niż 1400 nie histeryzować i brać schectery, czy mojego SC-207, wykonaniem nie powala, ale brzmieniem, dechą zjada Corta w przedbiegach, a kosztuje nowe 1700 zł ;)

Choć w zasadzie ma szansę ten K-47 kosztować tyle co K-4, bo co prawda dodatkowa struna i baryton kosztują, ale nie ma floyda.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Coście się tak na to 27' uparli?
Stroiłem Stefana do G# i było dobrze na 25,5 i jestem pewien, że te 2 cale nie poprawią brzmienia zwyczajnie chujowej deski.