Autor Wątek: Problem ze znalezieniem klawiatury  (Przeczytany 9874 razy)

Offline Turgon

• Gaduła
Problem ze znalezieniem klawiatury
« 24 Gru, 2010, 14:45:25 »
Potrzebuję sobie kupić do mojej stacjonarki jakąś mniejszą klawiaturkę. No i generalnie cały hardware do niej mam biały, więc musi być biała i na dodatek cieńka, bo mam dość grubych z dużym skokiem. Wieeem, że takich jest masa, ale ja mam jeden warunek przez który cholera nigdzie nie mogę takiej znaleźć - musi być bez bloku numerycznego, bo biureczko mam małe, a duża klawiatura za bardzo zagraca je (sprawdzone). Liczę na was :)!
Ssiecie.

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
No co za problem ?

W każdym iSpocie  :)

Offline Turgon

• Gaduła
Miałem brać, bo to samo mam w mb, ale ona ma jedno niedostosowanie do windowsowych realiów - brak del,ins itd.
Ssiecie.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
N co za problem?
Można zabindować te klawisze pod fn+cokolwiek.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Turgon

• Gaduła
Dexterek, to jednak nie jest takie proste... Na dodatek applowska jest trochę droga, żeby ją kupować do zwykłego pcta.
Ssiecie.

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
Na dodatek applowska jest trochę droga, żeby ją kupować do zwykłego pcta.
Ale żeby ją kupić do "niezwykłego" Maca to już nie będzie za droga?
:facepalm:

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
O kurwa, spojrzałem na cenę tej klawiaturki... W dupach się poprzewracało, ma podgrzewane przyciski chociaż?

Offline Turgon

• Gaduła
Bo z "niezwykłym Mac'iem" masz ją za free ;D A dla mnie wydanie dwóch stów na klawę do pcta, którego włączam raz na pół roku to lekkie przegięcie.
Ssiecie.

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
Bo z "niezwykłym Mac'iem" masz ją za free ;D A dla mnie wydanie dwóch stów na klawę do pcta, którego włączam raz na pół roku to lekkie przegięcie.

No to jak go włączasz raz na pół roku to po cholere musi być wszystko białe i małe... wyciągasz używasz, kończysz chowasz, i jest pełna kultura. :)

Offline Harbinger

• Gaduła
IMO kupowanie białej macowej klawki do PC to mega pomyłka - bindowanie to jedno, ale wygoda drugie. Prawdopodobnie nie będzie trzeba nawet tam nic zmieniać, bo u mnie na hackintoshu działają wszystkie przyciski (chyba, nie poświęciłem kilku h na sprawdzanie) na zasadzie ich odpowiedników, które leżą tam, gdzie macowe. I tak przycisk windows robi jako option, alt jako command, etc, myślę więc, że z używaniem macowej klawki będzie analogicznie, ale w drugą stronę.

Współczuję Ci, jak masz białą obudowę i resztę PC - imo pod PC mało jest konkretnych, białych klawiatur. Akurat ja mam wszystko czarne, więc nie mam takiego problemu.
« Ostatnia zmiana: 26 Gru, 2010, 19:41:27 wysłana przez Harbinger »
Nadal u steru, sił dodaje nurt gniewu, nadal przy mnie wiatr umiera z braku tlenu...

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
Wiesz. Za cenę maca to powinni oprócz klawiatury dołożyć jeszcze drugiego maca.

I mówisz, że dwa razy w roku nie jesteś w stanie zrobić sobie miejsca pod zwykłą klawiaturę?
Podpowiem ci: przez resztę czasu ona może leżeć schowana gdziekolwiek. Nawet możesz ją odpiąć od komputera!
Gdybyś ją podłączał z przodu obudowy cała sprawa będzie trwać kilka chwil, a biorąc pod uwagę częstotliwość wykorzystania będzie idealnie.

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
I mówisz, że dwa razy w roku nie jesteś w stanie zrobić sobie miejsca pod zwykłą klawiaturę?
Podpowiem ci: przez resztę czasu ona może leżeć schowana gdziekolwiek. Nawet możesz ją odpiąć od komputera!
Gdybyś ją podłączał z przodu obudowy cała sprawa będzie trwać kilka chwil, a biorąc pod uwagę częstotliwość wykorzystania będzie idealnie.
Za cenę tej Macowej kupisz bezprzewodowca Logitecha z małym nadajniczkiem to nawet z kablami nie trzeba będzie kobinować tylko wyciągniesz ją z jakiegoś zakamarka i włączysz ;)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
A jak już chce się być kimś, a nie tylko zwykłym użytkownikiem komputera, to tylko to:

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Ludzie to mają problemy...
Niektórzy każde pierdnięcie muszą najpierw skonsultować na forum.
« Ostatnia zmiana: 29 Gru, 2010, 13:33:21 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Turgon

• Gaduła
Jak nie masz żadnych informacji na temat tego skąd mogę wytrzasnąć klawiaturę, która spełnia podane wcześniej wymagania, to lepiej się po prostu zamknij, bo szkoda mi czasu, na otwieranie topicu w nadziei, że ktoś przypadkiem trafił jednak na to czego szukam i dał cynka (a przewertowałem już chyba całe allegro i kilka stron firm oraz googlowałem - kompletna klapa)...
Ssiecie.

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
Jak nie masz żadnych informacji na temat tego skąd mogę wytrzasnąć klawiaturę, która spełnia podane wcześniej wymagania, to lepiej się po prostu zamknij, bo szkoda mi czasu, na otwieranie topicu w nadziei, że ktoś przypadkiem trafił jednak na to czego szukam i dał cynka (a przewertowałem już chyba całe allegro i kilka stron firm oraz googlowałem - kompletna klapa)...
Nie burz się.
Prawda w oczy kole ;)

Offline Turgon

• Gaduła
Nie chcę robić flejma, ale miałem dziś zły dzień i tego typu posty mnie po prostu wpierniczają. Z resztą to pierwsza rzecz o którą zapytałem po za interfejsem na forum, ale nie... trzeba się dowalić! Dla zasady  :facepalm:
Ssiecie.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
W sumie to dosyć poważny problem - sam niedawno szukałem klawiatury do PC, której design nie przypomina filmu sci-fi z lat 80 i jest naprawdę mały wybór czegokolwiek wartego uwagi. Szczerze mówiąc nie przypominam sobie żeby mi się rzuciło w oczy coś białego.

Spoiler

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
Fajowa, co to Krzysiu ?

Ja mam Logitecha K340 czarno-czerwonego i jest sweeet ;)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Kawałek plastiku od Tracera:
http://www.komputronik.pl/index.php/product/75896/Peryferia/Myszki_i_Klawiatury/Klawiatura_TRACER_Enzo.html

Przynajmniej nie ma dużej straty jak w nią przypierdolę ;)

Niezły kawał klawiatury masz Harv ;D

Offline Tolein

• Pr0
IMO kupowanie białej macowej klawki do PC to mega pomyłka
imo ssij.
ja jestem fpytę zadowolony (no dobra, stara klawiatura leży obok biurka na wypadek jak bym potrzebował coś w gp machnąć)
mi się osobiście marzy taka starsza klawiatura apple'a, najlepiej z tymi uber nakładkami do protulsów i innych igówien... ^.^
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline Harbinger

• Gaduła
Sam ssij :)

Dla mnie klawisze podpisane macowymi nazwami typu "option" czy "command" są bez sensu na PC, chyba, że 100 lat używałeś maca i nie możesz już inaczej ;D

Poza tym, są też stickery PT pod wina ;)

http://www.online-welcome.com/stickers/avid_pro_tools_stickers_1a.jpg

Aczkolwiek u mnie i tak naklejki odpadają, bo mam podświetlane klawisze ;S

http://buynsell.mysugboclassifieds.com/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/2c67e_logitech-illuminated1.jpg
Nadal u steru, sił dodaje nurt gniewu, nadal przy mnie wiatr umiera z braku tlenu...

Offline Tolein

• Pr0
nie mam klawisza option, do przesuniętego prawego alta się przyzwyczaiłem w jeden dzień i generalnie staram się pisać nie patrząc na klawiaturę, od 5 klasy podstawówki nie mam z tym problemów. polecam.

Offline Harbinger

• Gaduła
nie mam klawisza option
Ano tak, Ty masz jeszcze starego typu klawkę  :)

Jeszcze raz powtarzam, dla mnie to zwykłe utrudnianie sobie życia i tyle  ;D . Nie widzę zupełnie sensu stosowania macowej klawki do PC i vice versa, w końcu po coś wymyślili te dwa różne typy klawiatury. Teraz mam windowsową klawę na mac-osie i nieco mnie to irytuje pomimo, iż jako tako już opanowałem skróty klawiszowe wykorzystując windowsową klawkę. Tyle w temacie!

Offline Tolein

• Pr0
A czym się te dwa różne typy klawiatury różnią, bo nie bardzo rozumiem?

I tak, niestety, mam starszy model, cięższy o bakterię i posiadający pedalski piktogram szelfu kontynentalnego zamiast napisu option, na prawdę nie musisz na siłę sprawiać, żebym się czuł gorszy z tego powodu... :(