Autor Wątek: Czego brakuje w PL sklepach? Co sprowadzacie?  (Przeczytany 12877 razy)

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
Czego brakuje w PL sklepach? Co sprowadzacie?
« 13 Gru, 2010, 10:25:23 »
Jak w temacie, czyli czego brakuje Wam w polskich sklepach gitarowo-muzyczno-elektronicznych. Może jakieś części hardwareu? Może jakieś wyszukane akcesoria? Może ozdoby pokroju maskownic, stikerów imitujących markery? Może wręcz brakuje całkowicie asortymentu godnej zauważenia firmy? Jakiś ciekawych gitar, wzmaków?
Nowe graty only.

Albo inne podejście - jaki sklep Waszym zdaniem miałbym rację bytu (w tematyce gitarowej) ?
W natłoku oferujących "wszystko" łatwo zauważyć, że sukces osiągają te z wąską ofertą.
Z góry wielkie dzięki za każdą odpowiedź :)

Offline wuj Bat

• Pr0
Mi na przykład brakuje wzmacniacza gitarowego z wbudowanym ekspresem do kawy. Produkuje to ktoś? Jeśli nie, to może to jest pomysł na interes? Dogadać się z Piwejem i DeLonghi i wypuścić serię ;)

Się nie śmiej, bo różne takie rzeczy się zdarzają

Spoiler
Paczki z głów!

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
Zadałeś właśnie pytanie "Powiedzcie mi jak mogę na Was zarobić? Nie chce mi się samemu zrobić researchu, a planuję założyć działalność gospodarczą.". Cwaniak i leń jesteś ;)
Swój research robię i też swoje spostrzeżenia mam.  Pytam na forum bo raz, że kompetentni ludzie a dwa, że korzyść obopólna jak coś nowego pojawi się na naszym rynku. Aaaaa jeżeli uważasz, że Twoja wiedza jest tak cenna, chce ja Ci podkraść i na tym zarobić to po prostu zachowaj ją dla siebie, to nie jest obowiązkowe ;)

Mylisz też kaliber - mnie chodzi o raczej małą pipidówe sprowadzająca drobne elementy, które Ci "wielcy" olewają sprowadzać bo dochód za mały. Jak np. Interton i części zamienne.
I jak na razie to tylko pomysł w bardzo wczesnej fazie.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Nie ma dystrybutora Sonic Research, a myślę że zainteresowanie ich tunerami byłoby spore :)
mniut i piah

Offline sylkis

• Pr0
nie ma dystrybutora yerasova :D ale zainteresowanie moze sie okazac na tyle niewielkie, ze niekoniecznie oplacalne, chyba ze ktos wylansuje na niego mode (a szkoda, bo poza wzmakami zbierajacymi niezle opinie maja coraz szersza palete roznych efektow, ktore tez wydaja sie byc ciekawe - ale nie mialem tego nigdy w rekach, wiec tak naprawde chuj wiem i rownie dobrze to moze jednak byc szajs, ktory na wchodzie odniosl sukces dzieki wzglednie niskim cenom).

mi audio chyba nie ma dystrybutora, ale firma muzyczna chyba cos w tym kierunku kombinowala...
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Nie ma dystrybutora Sonic Research, a myślę że zainteresowanie ich tunerami byłoby spore :)

+1

Sam bym chciał turbo tunera. :(
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
nie ma dystrybutora fajnych używanych instrumentów, pomijając HR Guitars
Łe tej.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
To może wypływać z braku na świecie producentów fajnych używanych instrumentów.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
nie mogę się nie zgodzić!
Łe tej.

Offline sei.tahn

• Gaduła
Nie wiem ilu jest instrumentalistów na świecie, ale zdecydowana większość z nich, za sprawą GASu, jest producentem używanych instrumentów.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Nie, oni je modują z nieużywanych na używane. Sam takie mody oferuję, cztery dychy od sztuki. Byle czego.

A tak na poważnie: Agile, Fractal, G&L? Wiem, GAMUZ niby jest dystrybutorem GiLa, ale jedyne co u nich widziałem to seria Tribute z Korei :/ A mi rozchodzi się o MADEINUSA.

A może, Donnie, podzielisz się z nami swoim research'em, hę?
« Ostatnia zmiana: 14 Gru, 2010, 02:06:11 wysłana przez mondomg »

Offline sei.tahn

• Gaduła
Jakbyś ściągał używane ENGLe z ebay.de i sprzedawał je z niewielką prowizją, albo amerykański sprzęt z USA i sprzedawał go niewiele drożej niż kupiłeś, to byś miał klientów. Ale wtedy opłacalność dąży do jakiejś niewielkiej wartości. ;)

Offline Hesu

• Gaduła
    • www.HESU.pl
Agile, Fractal, G

Fractal ma 1 dystrybutora na całą europę.

Edit: i zarazem 1 detalistę ;/

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
A tak na poważnie: Agile

O! Tak właśnie!
Łe tej.

Offline wuj Bat

• Pr0
A tak na poważnie: Agile

O! Tak właśnie!

Nie polecam. Są pod tym względem zjebani. Korespondencja do wglądu.
Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
co nie zmienia fakty że byłoby fajnie móc to w Polsce kupić ;)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Gitarki mają fajne - macałem jedną i z chęcią bym sobie kupił :)

edit:
Czyli +1 dla Agile.

Offline wuj Bat

• Pr0
co nie zmienia fakty że byłoby fajnie móc to w Polsce kupić ;)

No, pewnie.
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Ten chujek prawdopodobnie tak robi:

(od czwartej minuty)

Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
Nie, oni je modują z nieużywanych na używane. Sam takie mody oferuję, cztery dychy od sztuki. Byle czego.

A tak na poważnie: Agile, Fractal, G&L? Wiem, GAMUZ niby jest dystrybutorem GiLa, ale jedyne co u nich widziałem to seria Tribute z Korei :/ A mi rozchodzi się o MADEINUSA.

A może, Donnie, podzielisz się z nami swoim research'em, hę?
Mój research idzie na razie w strony drobnych części i akcesoriów. I bardziej małej sprzedaży niż dystrybucji. Myślę o częściach zamiennych ibaneza, akcesoriach do floydów typu d-tunery, te śruby do bezbolesnego ustawiania menzury, części zamienne typu ostrza itp.
Do tego stickery, które można kupić na ebayu (był temat o tym), Elixiry na sztuki. To tak na początek.
Na razie wszystko na etapie wstępnym - ktoś rzucił pomysł "zróbmy to" i zaczynam szperać, pisać maile itp.
Pomysł Dale z Sonic Research też mnie zainteresował.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Jebać jego wiosła, posłuchajcie jego muzy:

:D
Najlepszy ten nóż brudny od keczupu :D

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!

okrutnie chujowe to jest, nawet jeśli miało nie być na serio. i absolutnie zero powiązania z
do widzenia.

Offline sylkis

• Pr0
tak se pomyslalem.
w sumei chyba nigdzie w polsce nie da sie kupic rzeczy tu na forum juz oslawionych pokroju kostek V-PICKS albo sturn DR NEON :D
sadze, ze zbyt by byl.
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: