Autor Wątek: ESP STEF-T7  (Przeczytany 40588 razy)

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
Odp: ESP STEF-T7
« Odpowiedź #25 27 Kwi, 2008, 13:01:47 »
superstrat to tak slabo nowoczesny jest i chyba najbardziej oklepany wzor zaraz po Singlecut

Hehe ale za to są wręcz ponadczasowe skoro niektórzy myślą, że są nowoczesne :)
Some day... She'll be moaning just like i want to...

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
« Odpowiedź #26 27 Kwi, 2008, 13:09:25 »
Nie ma się kłócić odnośnie gustów. Nie podoba się ok. Mi tam zajebiście się podoba, jedynie może mi nie pasi że pickup przy mostku jest w ramce, ale rozumiem, że podyktowane było to względami konstrukcyjnymi.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #27 28 Kwi, 2008, 10:18:18 »
Miazga :/ właśnie doczytałem temat i okazuje się że ESP spartoliło tego Tele. Wypowiadają się też inni którzy mieli problemy z ich Custom Shopem

kiedy już pisałem o tym. DanPRS zamowił swojego Homo Camo B7 i nie wykonali podcięcia na dolnym rogu mimo że wyraźnie prosił o nie w formularzu zamówieniowym. - wioslo odebrał, nie obniżyli ceny ani nic w ramach przeprosin

SYL zamawiał kopię gitary Devina. Również wyraźnie zaznaczył że chce trójkątne znaczniki takie jak miał Dev i żeby wrzucili baterię od EMG do cavity potencjometrów a nie frezowali osobną dziure. Dostał z frezem i dodatkową puszką na baterię oraz kropkami zamiast trójkątów. przyjął wiosło, to samo co z Danem, przeprosiny i spitalaj

Gfunk zamawiał żółtego horizona full mahoń. dostał z klonowym gryfem. - czekał nastepne pół roku na gitare. zero przeprosin

Nilguy. Zamówił:
V takie jak miał mustain z flame topem. przyszło z pickguardem czarnym. Zadzwonił i opieprzył, to się dowiedział że może sobie zamontować przezroczysty. Gitara nie da sie ustawić na cienkich strunach , jakiś problem z gryfem. przyjął gitare i zrobił jak powiedzieli bo nie chciał czekać kolejne 1,5roku

Custom Eclipse z floydem- miało nie być truss rod cover. drobnostka. przyjął gitare

Tele7 - miało nie być napisu Custom na główce, binding na główce , gryfie i korpusie miał być perłowy/biały. Jest czarny na desce i główce i biały na gryfie (WTF). potecjometry miały być 1Meg vol i 500k push pull tone a założyli standardowe 500k tone i vol, mostek gotoha zamiast ToneProsa. Gitara była zamawiana przez DCGL,a wiosła które tam trafiają są uż ustawione a później jeszcze przez ich techa poprawiane. Zamówienie miało podkreślone żeby gitarę ustawić na strunach D'Addario's w stroju G,C,G,C,G,C,E.
Przyszło w takim ale w innych rozmiarach strun i na SITach. I znowu nie da się go ustawić na gryfie, gitara praktycznie nie gra. Zbyt głęboko podcięte siodełko na gryfie powoduje że struny leżą na pierwszym progu. Czyli nówka gitara nie gra i wymaga wypełnienia lub wymiany tego siodełka

Szczerze: jestem załamany tym co zrobili w gitarze za 6k $ i tak długim czasie oczekiwania. To tak jakby robili ją na pałę nie czytając co było zamówione.
Mam dwa ESP CS i jestem bardzo zadowolony z nich. Chciałem je sprzedać i może w przyszłym roku zamówić CSa B7 ale aż strach ryzykować. Mój SRC6 jest teraz świetną gitarą i uwielbiam go, ale miał również sporo odstępstw od specyfikacji fabrycznej i kilka niedociągnięć ( na szczęście łatwych do usunięcia). Aż żał ściska kiedy patrze na te gitary, wiem że firma podnosi ceny o 20% a zaczyna walić fuszerkę bo w pośpiechu przy zbyt dużej ilości zamówień przestaje sobie radzić. :(
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
« Odpowiedź #28 28 Kwi, 2008, 12:49:12 »
to nie trzeba sie pchac i przestac zamawiac.
Moze wtedy do nich cos dotrze.
Nie rozumiem tych ludzi. Wszyscy sa z tego samego forum wszyscy sie nacieli a dalej tam zamawiaja?? Troche glupie podejscie. Za taka kase zrobili by gitary u znanych amerykanskich lutnikow, tak ich podnieca napis ESP na glowce?

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #29 28 Kwi, 2008, 12:53:05 »
ale u których znanych amerykanckich lutnikow??

akurat SYL i Nileguy sa osobami ktore dobieraja sobie gitary jak chca, stac ich na to. SYL mial w pewnym momencie w swojej kolekcji 3 KL explorery i 2 CS ESP. Wybral znowu ESP chociaz sie nacial bo lubi ta firme i okres oczekiwania na KLa mu nie odpowiada a Jacksona nie lubi. Kwestia gustu poprostu

Nileguy byl dealerem ESP wiec ma zajebiste znizki na ich wiosla
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline el-biczel

• Pr0
« Odpowiedź #30 28 Kwi, 2008, 12:58:28 »
to nie wiem...
widocznie rzeczywiscie przyjmuja ze 2 razy wiecej zamowien, niz sa w stanie zrealizować.
Smutne.

Offline pan mikos

• Pr0
« Odpowiedź #31 28 Kwi, 2008, 13:12:39 »
Moim zdaniem to oni mają tam po prostu burdel.
Bo to, że wstawią klonowy gryf zamiast mahoniu, zrobią czarny binding zamiast białego, dadzą kropi zamiast trójkątów, czy potka o innej rezystancji wsadzą czasu im nie oszczędzi.
Chyba raczej ktoś odpowiedzialny za porządek sobie nie radzi i to jest rzeczywiście smutne...

Offline el-biczel

• Pr0
« Odpowiedź #32 28 Kwi, 2008, 13:33:58 »
no ale moze sobie nie radzic wlasnie dla tego, ze jest za duzo zamowien.
co nie zmienia faktu, ze pozniej ich reakcja na spierdolenie zamowienia, jest praktycznie zerowa. a to juz nie jest smutne, tylko tragiczne

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #33 28 Kwi, 2008, 13:35:08 »
patrze sie na ta fotke

i mam niezly ubaw. bo w zyciu bym nie wykombinowal zeby tak zrobic z bindingiem, co Ci japonce palą :)

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #34 30 Kwi, 2008, 10:41:58 »
Moze w koncu ktos przestanie wjezdzac na majoneza :P
wearehelp.bandcamp. com

Offline Martens_emenems

• Pr0
  • innowacja
« Odpowiedź #35 30 Kwi, 2008, 13:04:45 »
Moze w koncu ktos przestanie wjezdzac na majoneza Język

Hoho, to raczej nie na tym forum, a już na pewno nie dziś, ani nie jutro :P.
Djent się skończył, zanim się zaczął, a hard rock jest wieczny.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #36 01 Maj, 2008, 13:45:50 »
fotky fotky fotky, wiecej fotków :P

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #37 04 Maj, 2008, 18:35:22 »

dogrzebalem sie do foty tego V z pickguardem ktorego mialo nie byc

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #38 04 Maj, 2008, 20:14:40 »
rzeczywiscie szkoda troszku, ale na szczeście z plexą wyglada estetycznie...no ale niesmak pozostaje
B ( o ) ( o ) B S

Offline Romek

• Nowy użytkownik
    • Studio nagrań Nonagram
« Odpowiedź #39 04 Maj, 2008, 20:20:28 »
rzeczywiscie szkoda troszku, ale na szczeście z plexą wyglada estetycznie...no ale niesmak pozostaje
i dziuru po śrubkach jakby chciał ściągnąć też zostają

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #40 04 Maj, 2008, 22:27:44 »
wracamy do tematu stockowego wiosla

kilka fotek z musicmesse

znalazlem tez cene na Europe:
LINK

3,899.00 € czyli ok. 13,5 tys zl :/

maja tez stefana B8 za 400euro mniej

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
« Odpowiedź #41 05 Maj, 2008, 09:03:54 »
Nie potrafię stwierdzić powodu tego fenomenu, ale jeżeli chodzi o Deftonesowe gitary, to jest to jakaś perełka. Ma w sobie coś takie, co trudno stwierdzić, ale jednak przyciąga. Nie, żeby kształt, czy kolor był jakiś oszałamiający. Ani drewno, ani osprzęt, to nic nadzwyczajnego przecież. Może to jakieś połączenie klasyki z nowoczesnością?
Jedynie cena jest tutaj odrzucająca ;)

Chyba faktycznie prawdą jest, że do tele trzeba dorosnąć...
www.baasa.pl - hałas, pomiary hałasu, mapy akustyczne, analizy akustyczne, projekty akustyczne, farmy wiatrowe, raporty oddziaływania na środowisko w zakresie hałasu, programy ochrony przed hałasem, akustyka budowlana, wibracje.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #42 05 Maj, 2008, 10:42:58 »
wkurza mnie ze to wioslo nie jest dostepne w USA bo porownujac ceny np. modelu B7 i tego Stef-T7 wychodzi ze w USA powinno kosztowac ok. 3tys $, a na wyprzedazach o ok 600-700$ mniej (jak zawsze). Za taka cene to bym sie pokusil zeby wymienic B7 na tego tele, ale kurwa nie za 13tys zl na litosc boska :/

czy juz mowilem ze nie ma wiekszego pedalstwa niz black chrome zamiast zwyklego czarnego osprzetu?? pieprzona unia europejska i dyrektywa RoHS

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #43 05 Maj, 2008, 10:55:06 »
no kurwa nie wyrobie przez to wioslo!!! od razu moj projekt u PASa mi sie przypomina (bo 13k tez za chuja pana bym nie dal). Skusze sie kiedys, z malymi przerobkami... Moze zrobie sobie prezent slubny?

Offline metal

• Gaduła
« Odpowiedź #44 05 Maj, 2008, 12:46:14 »
chyba tez dorosłem do Telecastera, fantastycznie wygląda.

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
« Odpowiedź #45 05 Maj, 2008, 14:47:56 »
O kur... Jest zajebista! Nawet z tą plexą :/ Chociaż mogła być jeszcze piękniejsza...
Some day... She'll be moaning just like i want to...

Offline HiV

• Użytkownik
« Odpowiedź #46 05 Maj, 2008, 15:54:33 »
Nuuu WOW :headbang: Ale cena też wielkie WOW :-\ przynajmniej jak dla mnie... ;)

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
« Odpowiedź #47 05 Maj, 2008, 15:59:53 »
[ciach] Chociaż mogła być jeszcze piękniejsza...

Czyli jaka?
www.baasa.pl - hałas, pomiary hałasu, mapy akustyczne, analizy akustyczne, projekty akustyczne, farmy wiatrowe, raporty oddziaływania na środowisko w zakresie hałasu, programy ochrony przed hałasem, akustyka budowlana, wibracje.

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #48 06 Maj, 2008, 13:43:01 »
Nie, żeby kształt, czy kolor był jakiś oszałamiający. Ani drewno, ani osprzęt, to nic nadzwyczajnego przecież. Może to jakieś połączenie klasyki z nowoczesnością?

Moze po prostu muzyka, jaka na niej gra jest taka wyjatkowa ? ;)
wearehelp.bandcamp. com

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
« Odpowiedź #49 06 Maj, 2008, 14:15:53 »
Moze po prostu muzyka, jaka na niej gra jest taka wyjatkowa ? ;)

Wiesz to ma też przełożenie ogólnie na Tele - nie chodzi tylko o model ESP Stephana.
A sama muzyka - tak jest wyjątkowa, ale raczej nie w moim stylu, jeżeli o Defów chodzi ;)