Autor Wątek: tatuaż :D  (Przeczytany 280709 razy)

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Odp: tatuaż :D
« Odpowiedź #75 13 Mar, 2009, 15:10:21 »
ale misje przyzwyczajania ludzi do tatuazu spelniaja. sadze ze calkiem sporo osob ogladajac tego typu rzeczy zmienia swoje spojrzenie na wydziaranych ludzi, przynajmniej w takich spoleczenstwach jak nasze.
Łe tej.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #76 13 Mar, 2009, 16:29:01 »
raczej nie bardzo. widownia to raczej osoby ktorych nie musisz juz przekonywac
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #77 13 Mar, 2009, 17:02:28 »
zdziwilbys sie. moja prawietesciowa to oglada ;)
Łe tej.

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #78 17 Mar, 2009, 22:29:05 »
no wlasnie, a moze podzielcie sie jak to jest z dziarami w robocie?

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #79 17 Mar, 2009, 22:33:22 »
ja mam na łydce więc problemu w pracy nie ma :). Właśnie tym się kierowałem wybierając miejsce

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #80 17 Mar, 2009, 22:39:35 »
no w zasadzie lydka jest najbezpieczniejsza chyba, chociaz ja osobiscie wolalbym cos na lapie ;)

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #81 17 Mar, 2009, 23:19:00 »
łapa też spoko, dopóki stwierdzisz że głupio kisić się cały dzień w pracy w długim rękawie :P

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #82 17 Mar, 2009, 23:33:09 »
no, na razie to w szkole :D

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #83 18 Mar, 2009, 00:21:29 »
ale to nie zniknie jak skończysz szkołę ;)

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #84 18 Mar, 2009, 00:26:07 »
i bardzo dobrze ;)

Offline Owczur

• Gaduła
    • Devilish Impressions
« Odpowiedź #85 18 Mar, 2009, 08:24:03 »
Prawda jest taka, ze w Polsce panuja glupie stereotypy (tatuaz = wiezienie/margines spoleczny) o ktorych juz tutaj wczesniej byuo i sporo (nawet tych ktorzy uwzaja sie za tolerancyjnych) ludzi sie nimi kieruje.
Imo ludziska nie powinni sie "przejmowac" wygladem (to jest sprawa bardzo prywatna), a tym czy np. ziom w informacji nas dobrze obsluzy (a czy przy okazji ma na sobie rozowy t-shirt, czy full sleeve'y jest jego wyborem). Oczywiscie pewne stanowiska wymagaja stosownej prezencji i co do tego nie ma watpliwosci, ale w Polsce zdecydowanie panuja konserwatywne poglady jezeli chodzi o przyslowiowa aparycje.
Tak dla przykladu-znajomy mieszkajacy w Holandii (tak tak,to znowu ona), pracuje we wspomnianej wczesniej informacji w urzedzie. Jest calkiem zacnie wydziarany i nikt nie robi mu wyrzutow, kiedy przyjdzie do pracy np. w t-shirtcie Behemotha.

Offline Gohes

• Colonial Marine
  • Gaduła
  • Szatan, Blasty, Benedykt XVI...
    • J. D. Overdrive
« Odpowiedź #86 18 Mar, 2009, 09:00:53 »
W Polsze wszystko zalezy od charakteru roboty i tego z kim/dla kogo sie pracuje. Dla przykladu u mnie w robocie jest luz, bo wiekszosc spraw zalatwiam na telefon, wiec moge sobie z dziara po firmie latac i nikt mi nie robi wyrzutow (nawet przyjeli mnie, kiedy mialem jeszcze kolczyk w brwi). Natomiast kiedy jade na spotkanie, to juz wtedy rekaw musi zakrywac ramie tak, zeby tatuaz nie wystawal... zreszta wowczas zazwyczaj przyodziewam garnitur, wiec nie ma problemu (moze poza tym, ze latem bywa cieplo :D)
M: Kobieto, przynieś browar! K: A magiczne słowo? M: Czary mary, podaj browary!

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #87 18 Mar, 2009, 09:13:04 »
Dokładnie Owczur - jest to ino wyłącznie kwestia poziomu akceptacji społecznej. Jak to jest w robocie? Ano jeden na łydce, a drugi na łapie, ale nie wystający spod tych dłuższych rękawków T-shirtów ;)
Jak widać nie jestem sztywniakiem w tym temacie, ale jak sam przyjmowałem do pracy ludzi, to generalnie dziwactwa wszelakie były od razu na wielki in minus kandydata. Wspomniałem wcześniej - tacy ludzie sami są często sobie winni. Obserwuję moich paru na maxa wydziaranych kolesi i pracują max pół roku w jednym miejscu. Może wewnętrzne poczucie inności/wolności robi tak, że jak szef zaczyna cisnąć, to normalnie zagryzasz zęby i jazda dalej (bo rodzina, kredyty), a oni mowią fuck you i rzucają robotę. Fakt - rodzin normalnych żaden nie ma, a kredytu nikt im by nie dał... Sad but true - jebańcy sami podsycają złe stereotypy.

Next week mam poprawkę dziary, pokażę natenczas ;)
Paczki z głów!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #88 19 Mar, 2009, 18:46:55 »
To moja dziara.

. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #89 19 Mar, 2009, 20:24:39 »
Az- przypomniała mi się okładka Pantery sprzed Cowboys:
:zuo:

Prawda jest taka, ze w Polsce panuja glupie stereotypy (tatuaz = wiezienie/margines spoleczny)
tru.. ale niestety nie zmienisz stereotypów robiąc sobie tatuaż czy kolczyk..

Offline Owczur

• Gaduła
    • Devilish Impressions
« Odpowiedź #90 20 Mar, 2009, 09:03:21 »
Prawda jest taka, ze w Polsce panuja glupie stereotypy (tatuaz = wiezienie/margines spoleczny)
tru.. ale niestety nie zmienisz stereotypów robiąc sobie tatuaż czy kolczyk..
Pewnie, ale raczej nie robisz sobie tatuazu/kolczyka zeby zmieniac stereotypy ;)

Az to dzielo tego ruska, czyz nie? Reszta jego "grafik" tez miazdzy - powiedzialbym Monet tatuazu :D

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #91 07 Kwi, 2009, 09:00:23 »

Ano w miniony czwartek nóżka została dokończona. Bardzo się cieszę i jak tylko zejdą strupy i ropa ;) - to wrzucę fotkę :D Jeszcze jeden malunek idzie do poprawki po Świętach, też dam fotasa.

Batoo - Tat2
Paczki z głów!

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #92 07 Kwi, 2009, 11:52:16 »

Ano w miniony czwartek nóżka została dokończona. Bardzo się cieszę i jak tylko zejdą strupy i ropa ;) - to wrzucę fotkę :D Jeszcze jeden malunek idzie do poprawki po Świętach, też dam fotasa.

Batoo - Tat2

Dawaj z ropą!!!
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #93 07 Kwi, 2009, 12:35:39 »
Dawaj z ropą!!!

Się zrobi! :D Jeszcze daj mi z dzień, dwa, żeby było WIĘCEJ ROPY! :P
Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #94 07 Kwi, 2009, 14:33:26 »
mi nie ropiało nic.. A Tatuaż właśnie najładniej wygląda moim zdaniem kilka tygodni po zrobieniu, jak jeszcze się błyszczy ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #95 07 Kwi, 2009, 15:15:52 »
mi nie ropiało nic..

To lipa! U mnie ropa, skrzepy i wrzody!
Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #96 07 Kwi, 2009, 15:57:22 »
jak jeszcze zacznie grzybieć to zgłoś się do lekarza może ;). A smarujesz jakąś maścią? Ja używałem Bephanten (maść do skóry dzieci) i elegancko mi się goiło. tylko kilka strupków.

A ostatnio (rychło w czas :D) zauważyłem że pomimo że trochę już czasu minęło od kiedy zrobiłem tatuaż to nadal jest lekko wypukły (nie widać tego, ale czuć jak się smyra).. Ktoś też tak ma? Bo kumpel już po miesiącu miał płaski..

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #97 07 Kwi, 2009, 16:04:35 »
dwa i pol roku tak mam, raz sie chowa raz wychodzi (na ramieniu). zawsze bylem ciekaw czy to czyms grozi :D drugi (na nodze) plaski jak stol.
Łe tej.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #98 07 Kwi, 2009, 16:12:27 »
jak jeszcze zacznie grzybieć to zgłoś się do lekarza może ;). A smarujesz jakąś maścią? Ja używałem Bephanten (maść do skóry dzieci) i elegancko mi się goiło. tylko kilka strupków.

A ostatnio (rychło w czas :D) zauważyłem że pomimo że trochę już czasu minęło od kiedy zrobiłem tatuaż to nadal jest lekko wypukły (nie widać tego, ale czuć jak się smyra).. Ktoś też tak ma? Bo kumpel już po miesiącu miał płaski..

Jeszcze nie grzybieje, ale okładam cały czas syfem spod lodówki ;)
Bephanten leci cały czas - dziś ostatni dzień.
Jak mi się smyra, to też się robi wypukły.
A co do tatuażu ;), to ten sprzed 13lat jest delikatnie wyczuwalny, ten nowy na nodze - płaski, oczywiscie wystaje tylko tam, gdzie ostatnio było dokańczane.
Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #99 07 Kwi, 2009, 16:21:17 »
czyli wychodzi że to mój kumpel jest zj&#any a nie ja, dzięki, uspokoiliście mnie ;). Bat a zawijasz się w folię? :D Ja słyszałem że kilka pierwszych nocy po zrobieniu tatuażu należy spać z tatuażem w folii bo pościel działa jak gąbka i odsysa atrament- ponoć może szybciej blaknąć później w niektórych miejscach.. Ja chyba z tydzień dymałem w folii :D