Autor Wątek: Nowa płytka Disturbed - Asylum  (Przeczytany 2922 razy)

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
Nowa płytka Disturbed - Asylum
« 29 Wrz, 2010, 21:02:32 »
O tej kapeli jeszcze tematu nie było, a nowe wydawnictwo chyba jest dobrym pretekstem aby takowy założyć :) Ogólnie muza stosunkowo prosta, ale skuteczna. Lubię brzmienie Donegana, szczególnie z płyty "Believe", która też jest moją ulubioną jeżeli idzie o ten band.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Disturbed

"Asylum" miało premierę pod koniec sierpnia, ale jakoś nie doszedł do mnie ten news wcześniej. Płyty jako całości jeszcze nie dorwałem, jedynie "po przesłuchiwałem" sobie to i owo. Poprzednia mimo wszystko bardziej mi pasowała, a do wspomnianego wcześniej "Believe" sporo jej brakuje, ale ogólnie jest to mniej więcej to czego fani tej grupy mogli się spodziewać, tyle że wszystko jest trochę bardziej "grzeczne" no i moje subiektywne odczucie jest takie że riffy nie są już tak energtyczne jak kiedyś. Myślę że mimo wszystko warto się zapoznać, chociaż mnie taki przejaw twórczości nie zachwycił.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Asylum_%28album_Disturbed%29

I coś z YT:

i cover U2 :)

« Ostatnia zmiana: 29 Wrz, 2010, 21:21:27 wysłana przez Radek M »
No pain No gain !

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Mi osobiście Disturbed bardzo podchodzi. Chociaż ostatnia płyta jakoś mniej mi się podobała. Mają swoje brzmienie, któe ciężko pomylić z innym zespołem... Do tego bardzo fajny wokal. Zaraz sprawdzam co i jak z tą nową płytą... mam nadzieję, że będzie lepsza niż dziesięć tysięcy pięści.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
i cover U2 :)

No kolejnej plyty Disturbed bez covera to bym sie nie spodziewal ;)

Offline hawk

• Gaduła
Od czasu "Believe" trochę rzeczy zdążyli wydać ;) Po pierwszym przesłuchaniu myślę  - damn, drugie "Indestructible" to to nie jest. I faktycznie - ciężko im będzie przebić tamtą płytkę ale wraz z kolejnymi przesłuchaniami "Asylum" zyskuje. Chłopaki jadą na wypróbowanych schematach no i jak zwykle wychodzi im zajebiście. Mój faworyt - Innocence.

Across the field you see the sky ripped open, See the rain through a gaping wound..

Offline Yasiek777

• Prawie użytkownik
Odp: Nowa płytka Disturbed - Asylum
« Odpowiedź #4 10 Paź, 2010, 22:18:43 »
Nie powala.. ale ma coś w sobie, dość stylowa, cenie sobie artystów którzy co płyta brzmią zupełnie inaczej ale jak się wsłuchać to to wszystko co było dobre i charakterystycznie zostało, tylko tak jakby pod inną osłoną.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Odp: Nowa płytka Disturbed - Asylum
« Odpowiedź #5 16 Paź, 2010, 16:38:55 »
Nie powala.. ale ma coś w sobie, dość stylowa, cenie sobie artystów którzy co płyta brzmią zupełnie inaczej ale jak się wsłuchać to to wszystko co było dobre i charakterystycznie zostało, tylko tak jakby pod inną osłoną.

Przecież oni są na każdej płytce dokładnie tacy sami, z jedną różnicą: z krążka na krążek coraz bardziej ugładzeni.

Żeby nie było, uwielbiam Disturbed, ale no... zawsze są tacy sami ;)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline majki

• Nowy użytkownik
słaba