Autor Wątek: Co nas w życiu cieszy ;)  (Przeczytany 1780741 razy)

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
Odp: Co nas w życiu cieszy ;)
« Odpowiedź #8150 04 Kwi, 2014, 08:58:08 »
Cóż to za sporty jołszi ?

tak bardzo znienawidzony przez wszystkich Crossfit :)
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #8151 04 Kwi, 2014, 09:02:35 »

o kurcze pieczone :o  ;D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #8152 04 Kwi, 2014, 09:30:09 »
Podziwiam. A mówiąc jezykiem przyszłośc :P почему ненавидел  ?
« Ostatnia zmiana: 04 Kwi, 2014, 09:31:46 wysłana przez commelina »

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #8153 04 Kwi, 2014, 09:52:35 »
tak bardzo znienawidzony przez wszystkich Crossfit

To skoro jesteś sędzią (aczkolwiek ja bym wolał panie w bieliźnie niż facetów w bermudkach sędziować, no ale cóż... :D ) to mje powjec, bo ja nie rozumiem ani hejtu, ani spuszczania się nad crossfitem.
Z zewnątrz to wygląda jak "wszystkiego po trochu", a jak to jest od "pr0"strony, tak tłumocząc średnio rozgarniętemu obywatelowi? ;)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #8154 04 Kwi, 2014, 10:03:27 »
TL;DR - Crossfit jest be dla kulturystów, mniam dla fitnessowców :D

почему ненавидел  ?

потому что это :D

A tak całkiem serio - crossfit dorobił się złej reputacji stricte przez ludzi, którzy go ćwiczą pod okiem nieuważnych trenerów/sami nie zwracają uwagi na technikę - która, powiedzmy sobie szczerze, jest podstawą jeżeli chodzi o jakiekolwiek ćwiczenia. Ludzie to generalizują i uważają, że zawodnicy crossfitowi robią wszystko jak najszybciej/jak najmocniej, tylko po to, żeby mieć jak najlepszy czas podczas workoutu, wszystko kosztem techniki.

A prawda jest taka, że jeżeli chodzisz do boxa (tak się nazywa te nasze siłownie/kluby/whateva :-P) w którym trenerzy są, po prostu, dobrzy i będą Cię opierdalać za chujową technikę, to Ty się:
a) poddasz i olejesz to i zaś będziesz wpierdalał pączki przed telewizorem
b) skupisz się na technice i, może wolniej, ale będziesz POPRAWNIE zapierdalał do przodu.

Dlaczego znienawidzony? Bo kulturyści nie są w stanie poradzić sobie z workoutem crossfitowym :D A tak serio - to, co powyżej + IMHO, jak każda nowinka w temacie fitnessu/kulturystyki, crossfit spotyka się z falą krytyki, bo jest to stosunkowo młody sport. I moim zdaniem to bardzo dobrze, bo crossfit też idealny nie jest :D

tak bardzo znienawidzony przez wszystkich Crossfit

To skoro jesteś sędzią (aczkolwiek ja bym wolał panie w bieliźnie niż facetów w bermudkach sędziować, no ale cóż... :D ) to mje powjec, bo ja nie rozumiem ani hejtu, ani spuszczania się nad crossfitem.
Z zewnątrz to wygląda jak "wszystkiego po trochu", a jak to jest od "pr0"strony, tak tłumocząc średnio rozgarniętemu obywatelowi? ;)

Crossfit jest treningiem funkcjonalnym - tj. większość ruchów, które wykonuje się na treningach to są ruchy, które wykonujesz codziennie - w stylu przysiad, w stylu wrzucenie czegoś na wysoką półkę, anything. W podstawowym założeniu crossfit ma być treningiem, który kształtuje siłę, wytrzymałość i, chyba najważniejsze, świadomość własnego ciała. Tj. wiesz, że jeżeli się po coś schylasz to o wiele lepiej jest przykucnąć i podnieść to z nóg aniżeli pochylać się i zabrać to z pleców.

Jak pewnie widziałeś w video, które wrzucił Dmaligator to tam zapierdalają ze sztangami. Crossfit jest hybrydą, więc spotkasz się tu z ćwiczeniami z własnym obciążeniem, jak i trójbojem siłowym (martwy ciąg, wyciskanie, przysiad), jak i z potężną dawką cardio.
« Ostatnia zmiana: 04 Kwi, 2014, 10:05:51 wysłana przez youshy »

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #8155 04 Kwi, 2014, 10:19:03 »
No właśnie filmik widziałem, przeczytałem conieco i... "skądś to znam" ;) I dlatego wciąż nie rozumiem całej tej wrzawy na temat Crossfitu.

Sam ćwiczyłem coś takiego na WFie w liceum (z tym, że bardziej nastawione na ćwiczenia bez przyrządów z powodu ich niedoboru :P ) i na studiach (tu już ładnie wyposażona siłownia). Właśnie trochę tu, trochę tam, nastawione na szybkość i intensywność, po drodze z przerwami na rozruszanie i porozciąganie, bo jedna z wuefistek była fogle tancerką ;) i nam dawkowała takie pseudo-tańce między typowymi ćwiczeniami. Śmiesznie to wyglądało, jak po machaniu sztangą robiłeś "łodyrydy" :D ale jednocześnie działało, bo ani wcześniej ani później nie miałem takiej formy jak wtedy.

Tylko nikt nie nazywał tego Crossfitem i byłem niemodny. No chyba że hipstersko - "fit crossfit before it was cool" :D czy jakoś tak :D
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #8156 04 Kwi, 2014, 10:30:57 »
Dzięki za wyjasnienie, nasuneła mi sie analogia z naszego podwórka gitarowego, ale sobie podaruje ;)

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
« Odpowiedź #8157 04 Kwi, 2014, 13:30:14 »
Cieszy mnie, ze jutro startuje nareszcie na zimowy (sic!) urlop :D
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #8158 04 Kwi, 2014, 16:07:14 »
Cieszy mnie ze moje BMW po spaleniu instalacji znów wygląda jak nowe. Musiałem wymienić tylko kilka części i kabli :o .
Kilka  :o pacz foto 2. Rozebrałem scooter do gołego żeby to wszystko wyciągnąć i wsadzić nowe. (kupione okazyjnie za jedyne 80 euro plus akumulator 40 Euro po znajomości  :)  ) 5 wieczorów i po robocie  :)
Cieszy mnie ze moja Kawasaki przeszła niezły tuning. ( odblokowana na 170 kucyków, GPS, dodatkowe osłonki na nogi, torby Kawasaki do kufrów, i karta startowa chyba tak to się nazywa po polskiemu (odpalanie bez kluczyka) wydech Leo Vince SBK)

Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
« Odpowiedź #8159 04 Kwi, 2014, 17:22:04 »
Masz c1?   jak sie tym jezdzi?

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #8160 04 Kwi, 2014, 17:48:59 »
Masz c1?   jak sie tym jezdzi?
Trzeba się przyzwyczaić ze punkt ciężkości jest wyżej niż normalnie a potem to już sama przyjemność.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #8162 05 Kwi, 2014, 17:33:15 »
Kolejny w tym roku grill i lekcja sztuk walki, jaką dałem Szymonowi (5 l.). Myślę, że jeśli nadal będzie chodził na taekwondo, to za dziesięć lat dostanę tęgi wpierdol!... ;)
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #8163 05 Kwi, 2014, 17:41:51 »
Nowy komp idzie do reklamacji, ale za to udało mi się odpalić interfejs i Fractala, także udany wolny weekend nie poszedł się jebać ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #8165 06 Kwi, 2014, 00:46:35 »
Kolejny w tym roku grill i lekcja sztuk walki, jaką dałem Szymonowi (5 l.). Myślę, że jeśli nadal będzie chodził na taekwondo, to za dziesięć lat dostanę tęgi wpierdol!... ;)

Ja taekwon-do zacząłem jak byłem dwa lata starszy, superfajnie wspominam okres trenowania :)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #8166 06 Kwi, 2014, 07:49:19 »
Cieszy minisalonpiękności, któren kożden se może zafundować: wygolenie wszędzie gdzie trzeba, pazury ostrzyżone, pięty wyślifowane, kremy nałożone... Człowiek od razu radośniejszy - i gotowy na wszystko! :D
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #8167 06 Kwi, 2014, 12:16:27 »
Cieszy minisalonpiękności, któren kożden se może zafundować: wygolenie wszędzie gdzie trzeba, pazury ostrzyżone, pięty wyślifowane, kremy nałożone... Człowiek od razu radośniejszy - i gotowy na wszystko! :D

Jejku, Baciu, nie musiałeś. Kochamy Cię takiego jaki jesteś :*
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #8168 06 Kwi, 2014, 13:08:20 »
I ty to wszystko sam bez niczy-jej pomocy
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
« Odpowiedź #8169 10 Kwi, 2014, 06:57:05 »
Barcelona odpadła z LM :D

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #8170 10 Kwi, 2014, 13:54:03 »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #8171 10 Kwi, 2014, 18:10:59 »
Mnie jeszcze bardziej cieszy, że Chelsea przeszło. ;)

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #8172 10 Kwi, 2014, 21:57:51 »
Chuja się znacie :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #8173 10 Kwi, 2014, 22:58:35 »

Fak u , ;)  ,ale za to Men U, poszedł fpizd U 

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #8174 10 Kwi, 2014, 23:43:55 »
Nakręciłem się dzisiaj i chyba pierwszy raz w życiu przebiegłem dystans półmaratonu. Jest zajebiście .
22.2 km
1:57 h
11,38 km/h