Autor Wątek: Co nas w życiu cieszy ;)  (Przeczytany 1794819 razy)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Odp: Co nas w życiu cieszy ;)
« Odpowiedź #15175 07 Gru, 2024, 15:09:13 »
Przesiadłem się z Fractala na Kempera. To była dobra zmiana :D

Nareszcie nie muszę siedzieć i kręcić 2137 godzin brzmienia, bo tak, bo srak.
Dwa - wreszcie ampy brzmią jak ampy, Fractal mimo tego że brzmiał fenomenalnie, to jednak miał parę bolączek :

- Jak dla mnie, był nieco skompresowany już na etapie wejścia - nie reagował tak na rękę jak to czuję pod kemperem. Nie mówię że to jest zmiana o 360 stopni, jest to subtelna zmiana, ale ja czuję że mi to siedzi lepiej.

- Drugi problem - część ampów nie brzmiała jak oryginał, największy problem miałem chociażby z Uberschallem który we Fractalu jest mocno zamulony i zajebany dołem. Jak zaczynasz kręcić EQ wzmacniacza to zmiany nie są jakieś porywające, jak usuniesz to co Ci przeszkadza przy pomocy sekcji powerampu, impedancji caba czy czegokolwiek, to owszem pozbędziesz się tego co przeszkadza ale w efekcie stracisz też charakter wzmacniacza xD

Kemper siadł mi na zasadzie plug'n'play. Co mi nie gra to mi nie gra, ale jak znajdę brzmienia które mi odpowiadają, to każde siada w miksie. Jestem zadowolon, zobaczymy jakie będę miał zdanie po kilku próbach/koncertach/miesiącach.

No i superancko, ja mam dokładnie odwrotne doświadczenia, Kemper był dla mnie tak beznadziejny, że sprzedałem po 2 tygodniach :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Majk

• Gaduła
« Odpowiedź #15176 07 Gru, 2024, 15:34:41 »
Na całe szczęscie na tym forum można mieć różne opinie, bo i tak każdy ma się w dupie.

No i druga kwestia - mam świadomość tego że przewaliłem kilka modelerów, i o ile ja słyszę/czuję różnicę, tak kumple w zespole nie, a publika ma to w piździe XD

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #15177 07 Gru, 2024, 16:11:47 »
Na całe szczęscie na tym forum można mieć różne opinie, bo i tak każdy ma się w dupie.

No i druga kwestia - mam świadomość tego że przewaliłem kilka modelerów, i o ile ja słyszę/czuję różnicę, tak kumple w zespole nie, a publika ma to w piździe XD

No wiadomo :D Ja mam takie już podejście zresztą, że dla każdego coś miłego - kemper, fraktal czy QC są bardzo dobre a już co ktoś woli to tylko rzecz gustu, przekonań i ugułem takie te. :D

W czwartek testowałem z fraktalem harleya bentona GPA100 i mnie zmiotło, tak razem to fajniutko gada. Teraz przed kupnem gitarowej kolumny powstrzymuje mnie tylko jedno - inna kolumna, aktywny Laney LFR212, której jestem megaciekawy ale nie mam gdzie ograć (w ciemno zaś kupować nie chcę).
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Majk

• Gaduła
« Odpowiedź #15178 07 Gru, 2024, 16:33:38 »
Dokładnie, to już jest taka półka cenowa że najwięcej zależy od osobistych preferencji. Dlatego też padło na kempera a nie tonexa czy nano cortexa które w testach 0 wypadają niby lepiej, natomiast z jakiegoś powodu to Kemper stanowi trzon większości dużych znanych mi zespołów, i ma w sumie all in one, na czym mi zależało.

Offline excubitor

• Użytkownik
« Odpowiedź #15179 07 Gru, 2024, 17:00:06 »
poszedłem na siłownię
pierwszy raz od grudnia 2018
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #15180 07 Gru, 2024, 21:10:14 »
Noworoczny falstart
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Lechu_

• Pr0
« Odpowiedź #15181 09 Gru, 2024, 08:28:15 »
Pierwsza (na razie z samym bębniarzem) wspólna próba od 7 lat. Zapomniałem już jaki to fun pograć na żywo choć na uchu :)
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Offline excubitor

• Użytkownik
« Odpowiedź #15182 09 Gru, 2024, 15:49:36 »
Noworoczny falstart
dzięki temu będę mógł narzekać na tych, co przyjdą w styczniu, albo odpuścić, zanim zaczną się tłumy
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline Rot

• Gaduła
« Odpowiedź #15183 21 Gru, 2024, 21:10:55 »
Dostałem od dziewczyny model WH40K na Mikołaja, mimo że wcześniej to wyśmiewała.
Od dwóch dni składam jak pojebion i cieszę michę.
Muszę się tej kobiecie oświadczyć kiedyś.