Autor Wątek: Bojkot ebay  (Przeczytany 1942 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Bojkot ebay
« 11 Lut, 2008, 17:21:15 »
http://www.washingtontimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080206/BUSINESS/853750853

ebay wprowadza nowe zasady ktore moga bardzo utrudnic zycie sprzedawca m.in. znosi opcje wystawiania komentarzy przez sprzedawcow :/

czytajcie
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
Odp: Bojkot ebay
« Odpowiedź #1 11 Lut, 2008, 21:08:56 »
Przecież to jest bez sensu... To jak ocenić złych kupujących? Oszustów i dupków którzy wycofują się po aukcji?

Rozumiem, że mogłoby to np. dać lepszy obraz sprzedającego ("and all the changes we are making are aimed at highlighting the best sellers, who have the highest rates of customer satisfaction") ale przecież wystarczy popatrzeć na to ile pozytywnych komentarzy jest ze sprzedaży a ile z kupowania... Albo oddzielić całkowicie rating sprzedających i kupujących... Ale to przecież już wszystko jest i działa jak należy :D Jak chcą ich tak wyróżniać to niech im dadzą jakieś tytuły typu super sprzedawca (nie wiem jak to jest wszystko na ebayu...)...

Może oni chcą w ten sposób spowodować żeby ludzie wystawiali byle gówno byleby tylko dostać komentarz żeby potem coś kupić xD...
Some day... She'll be moaning just like i want to...

Offline Sebastian

• Gaduła
« Odpowiedź #2 12 Lut, 2008, 18:32:52 »
Do tej pory mysle ze nibylo, problemow z ebayem.. ale teraz... cóż ... widac nietylko u nas maja dziwne pomysly...  :D

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #3 22 Lut, 2008, 18:53:32 »
Ktoś z ss.org czy też z forum sneapa założył (albo tylko się reklamował - pieprzyć) serwis który ma być jak ebay, ale tylko dla sprzętu muzycznego. Zdaje się że nazywa się to Geargoblin... I choć większość z was pewnie o tym wie (szczególnie ci obyci) dla mnie to np. coś nowego. Nie wiem czy wystawiacie swój stuff na "gg", ale może warto zacząć, tak tylko żeby zrobić eBayowi na złość i pokazać że nie podoba się wam jego polityka.
A tak swoją drogą miał ktoś z tym większą styczność? Bo może to jakieś takie kijowe jest, a ja tu reklamę robię jak idiota...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon