Autor Wątek: thomann - dziwne ich wymagania przy zamowieniu  (Przeczytany 2263 razy)

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
thomann - dziwne ich wymagania przy zamowieniu
« 21 Cze, 2010, 18:09:00 »

Hej, takie pytanie mam do zamawiajacych z thomanna, zadali od was potwierdzania tozsamosci? Ja wlasnie zlozylem zamowienie na troche gratow, no I dostalem od nich maila z prosba o przeslanie ksera prawka, paszportu I karty kredytowej (!!!). Wszystko to niby jakies zabezpieczenia, tylko ze jakies to wszystko podejrzane dla mnie. Mieliscie tak?

Offline davqoniu

• Gaduła
  • Brotherhood of Lefties ;)
ja tak miałem w dolphinmusic.co.uk
Podejrzewam, że to po to, aby nie zrobić zakupów cudzą kartą kredytową.

Offline Mat

• Pr0
Tak czy inaczej dziwne to. Nie raz kupowalem w necie ale czegos takiego to ja nie widzialem. Swoja droga sposob weryfikacji tez bardzo podejzany, nie wspominajac, ze mieszkam w Londynie, paszport ma polski adres, wiec znajac zycie sie do tego przyjebia I nici z zakupow

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Tak czy inaczej dziwne to. Nie raz kupowalem w necie ale czegos takiego to ja nie widzialem. Swoja droga sposob weryfikacji tez bardzo podejzany, nie wspominajac, ze mieszkam w Londynie, paszport ma polski adres, wiec znajac zycie sie do tego przyjebia I nici z zakupow
Dziwne i rzadko spotykane, ale mozna zrozumiec. Moze ostatnio mieli wiecej walkow?
W kazdym razie wyslij im co chca, a jak sie przyczepia to zadzwon i sprobuj wyjasnij.
Mysle, ze jak by ktos probowal zrobic przekret, to nie bedzie dzwonil i probowal prostowac problem :)
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline Mat

• Pr0
Papiery przygotowałem wszystkie, dzisiaj zeskanuje do PDF i im podeśle. Zobaczymy co z tego będzie.

Offline dan777

• Gaduła
w thomannie pracuje koleś gadający po polsku więc nie wiem w czym problem :D Swoją drogą bardzo dużo zamawiam z thomanna i nigdy nie miałem czegoś takiego, jak raz karta mi nie przeszła to nawet dzwonili do mnie grzecznie czy życzę sobię inną formę płatności.
Nagrywanie | Edycja | Mix | Mastering | Produkcja
http://www.aurorastudio.pl

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Papiery przygotowałem wszystkie, dzisiaj zeskanuje do PDF i im podeśle. Zobaczymy co z tego będzie.
Ja to bym najpierw zadzwonił. Bo jak ktoś zrobił przewał z podobną stroną do Thomann.de a Ty grzecznie podsyłasz wszystkie swoje dane i jeszcze foto karty to sam się prosisz o wyczyszczenie konta...

Offline sebasw

• Gaduła
To jest dość dziwne... zadzwoń do Wojtka - +49-9546-9223-648   i potwierdź czy to na pewno oni chcą takie dane, bo może się okazać, że to jakiś hacker chce Twoje dane uzyskać, a jeśli to naprawdę oni to będziesz spał spokojniej.

Największe moje zamówienie tam było na trochę pon 2 tys. euro i nawet wtedy nie chcieli ode mnie żadnych dodatkowych papierów, więc koniecznie to sprawdź zanim coś wyślesz.