Autor Wątek: Przedmaturalny, rozpraszający NGD-Ibanez AX7521  (Przeczytany 13988 razy)

Offline valentine

• Gaduła
Stało sie.
Po wielu wewnetrznych rozterkach i walkach w mej duszy wymienilem sie z octoberem za mojego flame-a exg7 custom.
Bardzo nie chcialem :P tego bo:
-raz-kształt
-dwa-emg we flamie
Skusila mnie jedynie magiczna literka "F" przed numerem seryjnym ktora oznacza ze gitara zostala wyprodukowana w fujingen i magiczny napis "japan" pod numerem seryjnym.

Zaryzykowałem i.....
jestem rozwalony.
Fakt, gitara ma krótką skale a ja jestem fanem perifery i w ogole meszugi ale od tego mam 7321. W zespole gram w B wiec z tym nie ma problemu. Gitara spodobala mi sie od piwrewszego wejrzenia na zywo. Ona jest poprostu piekna kurde. Pewnie zaraz dostane bana za to ale podoba mi sie :P
Manualnie jest bardzo wygodna, rozna od flame-a czy nawet 7321 ale wygodna. Gralem kiedys na ax7221 i mysle ze gryfy ax-ow sa wlasnie specyficzne ale podkreslam po raz trzeci-wygodne.
Co do brzmienia to z dechy gita jest bardzo glosna. Generalnie gralem na niej tylko na oszalamiającym zoom-ie g1x i brzmienie na cleanie spodobalo mi sie nieziemsko-szczegolnie paf-a. Za to na przesterze gitara mnie nie rozwaliła, brakowalo jej czegos co bylo w flamie. Wiem ze tam byly emg, tu mam pasywy ale generalnie jesdną z przyczyn wymiany byla wlasnie chec sporbowania poządnych pasywów. Licze ze na moim 5150 zagada zacnie.

Jestem nią zauroczony. Czekam do najblizszej proby aby ja przetestowac na pozadnym ampie a jak narazie to plumkam w domku nie ucząc sie do matury :P :P

Galeria przeniesiona -  przeszukaj album użytkownika valentine>
Pozdrawiam misie :-* :-* :-* :-*

Offline Rumak

• Pr0
Gratuluję Ptysiu  :-*

Widzę, że nie tylko ja jestem tegorocznym maturzystą ... Wybielacz-666 chyba też.

Do mnie przed maturą też jedzie sprzęt, mały i skromny, ale zawsze ... :P

Gitara mi nie robi, ale fajnie że Ci się podoba.

Offline Rumak

• Pr0
Kurwa men, najpierw trzeba się na te studia dostać ... :P

Offline valentine

• Gaduła

Offline Rumak

• Pr0
Ja na dietetykę chcę :P ale kurwa źle to widzę ... Więc wyląduję pewnie na innym kierunku.

valentine - brawo, samobójco :P

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
gratsy. to jest chyba najczesciej zmieniajace pana wioslo na tym forum :D

AXy sa zajebiste :) przynajmniej maja z czego wybrzmiewac i sa, moim przynajmniej zdaniem, mega wygodne
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
taa, a ja na lądówkę chcę :P

wizualnie nie podobje mnie się ani trochę, trzeba sobie było darować i się uczyć :D ale ważne, żeś zadowolny ;) to ma standardowe 25,5" czy mniej?
do widzenia.

Offline valentine

• Gaduła
gratsy. to jest chyba najczesciej zmieniajace pana wioslo na tym forum :D

i chyba najczesciej zmieniający wiosla pan :P

ona ma skale gibsonowską, 24,75 chyba :P

Offline ftideus

• Gaduła
Nie mój typ ale chętnie bym go pomacał - gratuluję udanej zamiany ;)

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Gratki, z wiosłem było troszkę przygód z elektroniką. Okazało się, ze Paf był zainstalowany w przeciw-fazie. Do tego potencjometr jeden poszedł do wymiany.  Na szczęście udało się wszystko ogarnąć i teraz wszystko śmiga jak powinno.

Udanego grania,

matura nie ucieknie ;D
007

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Gratuluję, zawsze mi się podobały te gitary, a ten model ktoś mi kiedyś sprzed nosa zwinął jakiś czas temu...

Offline Rumak

• Pr0
ona ma skale gibsonowską, 24,75

Teee ... i jeszcze nikt się nie doczepił? :P

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Skale to bulszit. Wszystkim czepiającym się należy zrobić blind test pomiędzy 24,75", 25,5", 26,5" i 27". Założę się o funt byczego łajna, że nie będą potrafili odróżnić. Ja bym nie potrafił. Ergo - kogo to obchodzi?

Offline davqoniu

• Gaduła
  • Brotherhood of Lefties ;)
ano, to już raczej kwestia indywidualnych upodobań i komfortu gry.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Albo autosugestii w niejednym przypadku ;)

Offline Budzan

• Pr0
widze ze juz moda na opierdalanie NGD za skale przemineła i teraz skala to chuj i nie robi :D

gratuluje wiosła! powodzenia na maturze!

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
Skale to bulszit. Wszystkim czepiającym się należy zrobić blind test pomiędzy 24,75", 25,5", 26,5" i 27". Założę się o funt byczego łajna, że nie będą potrafili odróżnić. Ja bym nie potrafił. Ergo - kogo to obchodzi?
jeśli chodzi o brzmienie to na pewno, ale różnicę w grze bez problemu bym odróżnił - chociażby po tym, że flażolety na np 25,5" gorzej by mi wychodziły ;) + różnica w grubościach strun
do widzenia.

Offline sei.tahn

• Gaduła
Gratuluję wiosła, też mi się bardzo podobało przez pierwsze dni. Dopóki jej nigdzie nie podłączyłem ;) Z tym że ja tam miałem stockowe pickupy, które były po prostu cienkie.
Co do matury, właśnie wytrzeźwiałem po wczorajszym ukończeniu szkoły średniej, we wtorek w bloki startowe i do boju. I też jakoś uczyć się nie mam zacięcia. Ale z drugiej strony, jak się idzie na PG to się uczyć nie trzeba (jeszcze ;)) :P
« Ostatnia zmiana: 01 Maj, 2010, 13:32:00 wysłana przez sei.tahn »

Offline Mick

• Prawie użytkownik
Gratulacje! Wiosło na pewno fajne choć sam nie jestem zwolennikiem podziału kluczy na symetrycznej główce 4:3

A matury się nie bój, to pierdoła. Ale co ja tam wiem, jeszcze pisałem starą :D

Offline Rumak

• Pr0
Co do matury, właśnie wytrzeźwiałem po wczorajszym ukończeniu szkoły średniej,

Nie tylko Ty ... :P

Offline valentine

• Gaduła
:(
Dzis mialem pierwsza probe z wioslem.
Jestem bardzo niezadowolony-wali bardzo nieselktywnym dolnym srodkiem i w ogole. Mam nadzieje ze to wina tego ze mam wykonczone lampy w moim 5150 bo juz na srce brzmialo w miare dobrze.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
wyjeb tego D-sonica i wsadz Duncan Distortion. bedziesz mial selektywnie
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Nikt, to chyba sarkazm z Twojej strony? Dla mnie D-Sonic jest bardzo selektywny i osobiście nie wiedziałbym na co go zmienić, by tej selektywności mieć więcej, a już na pewno nie na Duncan Distortion.

Offline valentine

• Gaduła
to wiec jak to w koncu jest? bo ja sie na tego d-sonica napalalem i slyszalem same opinie takie jak mondo

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nikt, to chyba sarkazm z Twojej strony? Dla mnie D-Sonic jest bardzo selektywny i osobiście nie wiedziałbym na co go zmienić, by tej selektywności mieć więcej, a już na pewno nie na Duncan Distortion.

dlaczego sarkazm?? jesli mu zmula i nie brzmi selektywnie to sh6 ma wiecej gory i wyzszego srodka, powinien sie lepiej przebic. mi przynajmniej w AX ten konkretny pickup robil dobrze i w siodemce i w barytonie