Hell-o, pewnie sporo z was słyszało o takiej marce jak Brunetti. Mała manufaktura z Włoskiej Modeny, budująca wzmaki oraz kolumny.
Po kilku koncertach stwierdziliśmy jednogłośnie z drugim gitarzystą, że Orange 2x 412, to masakra pod względem transportu jak i kubatury...
Decyzja zapadła, 2x12 mesy. Dzięki upszejmości Robsona, ogralismy i porównalismy mese 2x12 z oranzada 4x12. Szuflady zbieralismy jeszcze przez pare dni. Paka 2x12, miałą potężniejszy dól, byłą bardziej selektywna od 4x12.
Jestesmy na tak !
Już szykowaliśmy się na nówki za 2750, bo używki są rzadko, a była opcja dostać rabacik, więc mogliśmy je wyrwać w dobrej cenie. Niestety wiater zawsze wjaja nam w oki i mesa podniosła ceny do 3200
Kumpel mając gotówkę w ręku szukał paki, w końcu napatoczyła się mesa 2x12, roczna stan sklepowy, to łyknął
Na salę! Słuchamy, ponownie robimy test tym razem z moim dawnym englem 2x12. No niestety ENGL zasypał nas tonami siarki, generalnie, nie to eni dla nas. Banany an ustach, ja posmutniałem, bo gdzie ja wyrwę mesę - używkę w tak super cenie jak on... No ale trafiła się okazja ograć brunetti 2x12 na Jensenach C12K. Wzieli my ją na salkie i jazda. Paka jeszcze szybsza od mesy, miała chyga mniej pazura, super przebicie.
Co tu robić, co tu robić
?
Zamówić w ciemno brunetti 2x12 na v30 ? Mhh ryzykowne zagranie, zrobiłem tak z englem i była lipa ;/
No nic, człowiek młody i głupi...
Parę maili z Panem Marco, decyzja zapadła. 2x12 na v30.
Paka wysłana w czwartek, trafiłem na weekend, doszła dzisiaj (wtorek) więc w sumie po 4 dniach roboczych.
Spadamy na salkę. Podłączamy i uuuuuuuu no Panie, ale to to gra ! Zwarta jak cholera, nie siarzy. Gro jak trza, kolega podpiął swój zestawik (również 6505) plus mesidło i mhh, wolę moją, bas jest bardziej zwarty, ciut mniej potężny, ale bardziej zwarty, no i sporo mniej siarki.
Wielka radość, pro sound, zwarty selektywny za dobre pieniądze.
Sprawdzone na wiosle z EMG 81 oraz Gibson 500T. Gramy we 2 i zniszczenie...
Paczki bardzo fajnie się uzupełniają jest mięso jak ta lala. Kolega woli swoją ja swoją, ewrybady hapi.
Powiecie efekt wow, nie wydaje mi się, w przeciągu roku przerzuciłem paczki: 2x12 engla, 2x12 orange, 4x12 orange i teraz brunetti 2x12. Obcowałem pare miesięcy z englem 4x12 na v60 i od niedawna z mesą 2x12. Wiem, czego szukam...
Po paru próbach napiszę coś w tym temacie, aby zaspokoić Panów od efektu wow
Jeżeli chodzi o wykonanie, pierwsza klasa ! Tolex mógłby być nieco mniej świecący ale...
Dodatkowy plus, że paka może być w połowie otwarta/zamknięta. Jak kto woli ;]
Specka:
Paka w mono 8 ohmów, stereo 16.
Sklejka bałtycka
2xV30
Metalowe narożniki
Porządny tolex klasy mesy/engla
Otwierany tył
A wygląda to tak:
(prawym pokaż obrazek i mamy dużą fotkę)