chodzi zapewne o RG7 LACS Employee Custom(Matty Baratto)
Na poczatku mylnie nazywany "Munky proto", jest to model wykonany przez jednego pracownika LACS dla siebie, jak zeznaje taka Hosono.
Cytat z tematu Przemka odnosnie historii i pochodzenia:
"Gitarę pierwszy raz zobaczyłem w galerii kolekcjonerów na Jemsite i od razu na nią zachorowałem. Kiedy zobaczyłem ja kilka lat później na ebayu (45min do końca aukcji) od razu zalicytowałem. Po ciężkich przeprawach ze sprzedawcą który nie chciał jej wysłać poza USA użytkownikowi bez komentarzy w końcu dotarła do mnie.
Gitara została wyprodukowana w 1996 roku i jak na tamte czasy jest niezłym wynalazkiem, zupełnie odbiega designem od wszystkiego co wtedy produkowane. Bardzo odważna stylistyka.
W odróżnieniu do tgo modelu Munky zmienił projekt w końcowej fazie i dodał potencjometr tone, neck pickup oraz 3 pozycyjny przełącznik ślizgowy. Gitarę która jest ostateczną wersją tego projektu ma do dzisiaj i bardzo często używa jej na koncertach. Dodatkowo cały hardware został w niej pomalowany na biało. Jak znajdę fotkę to wkleje. Mozna powiedzieć że od tego wiosła wyewoluowała koncepcja stworzenia modelu K7"
Z modyfikacji mozna wspomniec o zmianie przetwornika, ta o ktorej slyszalem byla trzykrotna. Ostatecznie wyladowal w desce bialy BKP nailbomb.
Wlascicielami byli: jeden hamerykaniec kolekcjonej z jem site, nastepnie Przemek(nikt) oraz Sinneiro, a potem zdaje sie jakis angol.
I to tyle
Nie jestem pewien czy to o ta maskotke chodzi, ale zapewne tak.
Bo shpad'l custom, fretless, string less a ostatecznie przerobiony na headless, ltorego posiadaczek byl Wrobel - byl w gruncie rzeczy tylko ciekawostka.