Autor Wątek: Drogie Bravo - czyli co śmieszy do łez!...  (Przeczytany 264127 razy)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jeszcze parę dni temu była beka z e-sportowców, a tu proszę:

http://cygnos.xyz/2016/03/06/narastajace-zjawisko-e-kiboli-realne-zagrozenie/

E-KIBOLE(sic!)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Że też ludzie zajmują się takimi rzeczami, za dużo wolnego czasu :D
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline p0ison

• Gaduła

Kawałek z europejskiej trasy!

Posty połączone: 08 Mar, 2016, 11:42:42
« Ostatnia zmiana: 08 Mar, 2016, 11:42:43 wysłana przez p0ison »

Offline bandit112

• Gaduła

Prawdopodobnie jutro wbiję do końca bas.

Offline bandit112

• Gaduła
Meshuggah - Feed :D

Offline theremin

• Pr0

Offline Dun

• TW
  • Gaduła

No kurwa. Ubawiłem się do łez, gdy przeczytałem ile zapłacono autorowi logotypu. Nie ma co, z rozmachem zaczeli, skurwisyny.
Spoiler

Offline theremin

• Pr0
 Nie ma tam literówki? Nie miało być przypadkiem "komiczna"?

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
( Obraz usunięty.)

No kurwa. Ubawiłem się do łez, gdy przeczytałem ile zapłacono autorowi logotypu. Nie ma co, z rozmachem zaczeli, skurwisyny.

Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline Dmaligator

• Pr0
Trójkącik i kółeczko, coś mi to mówi.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
( Obraz usunięty.)

Spoiler

Co ma symbolizować ten trójkąt? Skojarzenia z masonerią, trójcę świętą? :D

Offline selfslave

• Gaduła
Widać, że logo robił plakacista. Podobnie jak logo AS w szczecinie https://d-nm.ppstatic.pl/k/r/28/aa/54b1ff571a8f1_o.jpg
Chociaż obaj autorzy są uznanymi plakacistami to niestety forma logo to nie plakat, bo taki znak ma inną funkcję i musi sprawdzić się na różnych mediach w różnym ułożeniu i niestety oba logotypy tu się nie sprawdzają. Kształt tych znaków nie sprawdza się jako logo, więc sam pomysł może i dobry, natomiast z wykonaniem słabo.

Co do kwoty za logo, są również droższe i tak naprawdę takie kwoty często są usprawiedliwione, bo o tym się już w nagłówkach nie pisze, ale w tym koszcie przeważnie zawiera się cała identyfikacja wizualna, a to może być mnóstwo roboty. Np. kontrowersje były kiedyś wokół liftingu logo BP, że to tyle kasy, a tak naprawdę agencja miała do wykonania niewyobrażalną ilość elementów identyfikacji, od materiałów drukowanych, na stacjach benzynowych kończąc i to oczywiście w różnych wersjach. Często dochodzą do tego znaki i identyfikacje firm i marek działających pod tą główną. Do tego twórca lub agencja wykonująca znak muszą zrobić duży research czy nie ma gdzieś podobnego znaku, więc najlepiej również badania na ile jest rozpoznawalny itp. To także pochłania koszty, a oczywiście trzeba coś jeszcze na tym zarobić. A potem mnóstwo komentarzy, że "debile z BP wydali X $ na znaczek słoneczka" i robienie smrodu agencji i autorowi. Można by się pokusić tu o metaforę na temat cen customowych gitar ;)

Tutaj oczywiście nie wiemy jak to wyglądało i jakie elementy były jeszcze do wykonania, a że to przetarg państwowy to zawsze jest kontrowersyjna sprawa, bo to nasze pienonszki na takie fanaberie wydają. Ale tu problemem jest raczej zlecenie logo znanemu artyście, który akurat nie jest znany z projektów logo i mizerne efekty jego pracy.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Na nowe logo Politechniki Gdańskiej poszło 50 000, a wszyscy się zarzekają, że stare lepsze do tego stopnia, że jeden z profesorów, który ma zapędy na zostanie rektorem jako swój główny postulat przyjął przywrócenie starego logo.

Offline selfslave

• Gaduła
To kolejny problem, ze niektórzy uważają, że logo ma się podobać ludziom. To nie obrazek na ścianę. Akurat logo PG jest dobrze zaprojektowane, bardzo funkcjonalne i estetyczne. Czego o starym logo nie można powiedzieć. Teoretycznie mogli nie uderzać w aż taki minimalizm, ale to świetny zabieg, bo sugeruje, że to uczelnia techniczna, bez nadużywania niepotrzebnej symboliki. A 50 000 poszło nie na nowe logo tylko właśnie na cały system identyfikacji.

Offline blendamed

• Gaduła

Offline bandit112

• Gaduła
To kolejny problem, ze niektórzy uważają, że logo ma się podobać ludziom. To nie obrazek na ścianę. Akurat logo PG jest dobrze zaprojektowane, bardzo funkcjonalne i estetyczne. Czego o starym logo nie można powiedzieć. Teoretycznie mogli nie uderzać w aż taki minimalizm, ale to świetny zabieg, bo sugeruje, że to uczelnia techniczna, bez nadużywania niepotrzebnej symboliki. A 50 000 poszło nie na nowe logo tylko właśnie na cały system identyfikacji.

Lepiej napisz co z kasą zrobiłeś :)

Offline selfslave

• Gaduła
Bardzo chciałbym napisać co zrobiłem z taką kasą :(

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline p0ison

• Gaduła

Offline bandit112

• Gaduła

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Z braku bardziej adekwatnego wątku...

Offline Dmaligator

• Pr0
Z braku bardziej adekwatnego wątku...

Następny ujarany.
Co się dzieje?  :o
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Po prostu gryzie mi się okrutnie klimat Disturbed z tym utworem. Niby nie jest to najgorszy cover, ale jakoś tak zamiast patosu wyszło trochę śmiesznie.