Autor Wątek: Wasze fetysze sprzętowe  (Przeczytany 18715 razy)

Offline Martens_emenems

• Pr0
  • innowacja
Odp: Wasze fetysze sprzętowe
« Odpowiedź #25 05 Sty, 2010, 01:07:02 »
Nie mam zbyt wielu fetyszy. Może coś w rodzaju fetysza. Niestety, lubię tak wiele różnych gitar, że nie mam tej jedynej, ulubionej konfiguracji. Może być Floyd, T-o-M, gryf wkręcany, wklejany, NTB, itd. Naprawdę o bardzo małej ilości wioseł mogę powiedzieć, że mi się nie podoba. Mogą być zaniedbane, mogą być odpicowane, jak psu jaja. Mam taką zasadę - moje wiosło utrzymuję zawsze w czystości, ale gdy np. coś się stanie, pojawi się ryska, albo wgniecie się drewno w newralgicznym punkcie, to jakoś specjalnie nie lamentuję. Także tu niestety brak jakichś silnych emocji, jeśli mamy patrzeć w kategoriach fetysza. Tak samo z nawijaniem strun - w Stracie mam równiusieńko poucinane, za to w Explorerze wystaje to to na niemal 15 cm (jak Zydze) i mnie to rybka.
Owszem, w swoich pierdołach, zwłaszcza przed koncertem muszę mieć ryśtyśkurwaglanc, ale na co dzień nie robię afery. Ale...

W sumie mam jeden fetysz. Uwielbiam jarać na scenie. Kurwa, no po prostu kocham. Co prawda w ogóle mam bardzo mało rockendrollowy fizys, gitarę trzymam za wysoko (na metalowych koncertach to wysokie trzymanie Explo daje mi -1000 do wyglądu, ale cóż), ale co tam. Fajka w zęby, albo za struny na główkę. Z tym, że nie dopuszczam do przepaleń. I na próbach też w salce nie jaram, bo nienawidzę, jak sprzęt, czy cokolwiek wali petami. Ale na koncertach po prostu muszę. No, to jest FETYSZ :D.
Djent się skończył, zanim się zaczął, a hard rock jest wieczny.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #26 05 Sty, 2010, 08:43:51 »
Masz jeden fetysz. Ma siedem strun, klonową podstrunnicę i figuruje w każdym z trzech Twoich ostatnich podpisów. Więc nie kłam ;)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #27 06 Sty, 2010, 22:21:54 »
tak sobie przypomniałem, nie wiem czy to podchodzi pod fetysz, ale przed każdym włączeniem wzmacniacza (nawet jeśli nie był przenoszony) sprawdzam czy na pewno jest podłączony do kolumny

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #28 06 Sty, 2010, 22:35:33 »
tak sobie przypomniałem, nie wiem czy to podchodzi pod fetysz, ale przed każdym włączeniem wzmacniacza (nawet jeśli nie był przenoszony) sprawdzam czy na pewno jest podłączony do kolumny

To definitywnie nie jest żaden fetysz, raczej ostrożność, albo jakaś nerwica ;)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline daniel.iron

• Gaduła
  • HARDCORE!
    • DEVON
« Odpowiedź #29 06 Sty, 2010, 22:38:52 »
ja kocham świeże strunki i śliskość podstrunnicy :D ogólnie to lubię też jak gitarka jest czyściutka itd.

Lubię równo nawinięte i króciutko przycięte przy kluczach struny. Nienawidzę sterczących na boki drutów albo zaplatania w wianuszki, brrrrrrrrr!

Ja też! Ja też!

I Ja też! :D

Kocham też różne świecidełka znaczy się jak wzmak czy efekt mają ładne diody, wyświetlacze itp. ale znów nie za dużo :D
Aha no i moim takim dziwnym fetyszem są racki, casy, pedalboardy :devil:

Offline Sphincter

• Gaduła
« Odpowiedź #30 06 Sty, 2010, 22:54:55 »
To samo... nienawidzę, gdy struny są byle jak ponawijane na klucze.

Co do zapachów... uwielbiam zapach GHS Fast-Fret - środka do konserwacji strun i podstrunnicy. Dostałem takiego jako gratis i kurcze kojarzy mi się z nową gitarą/nowymi strunami :D

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #31 07 Sty, 2010, 08:44:10 »
Czyściutka pachnąca gitara, ze zmienionymi, ładnie nawiniętymi i przyciętymi drutami to jest TO!
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #32 07 Sty, 2010, 09:38:34 »
Prawdę rzeczesz :)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #33 07 Sty, 2010, 10:07:35 »
Spoiler

Fajna jest od pępka w górę, reszta jakaś taka proporcjonalnie niehalo ;)

Moim fetyszem był migający lampkami od tempo pedalboard, ale nazwali mnie w kapeli Luke Skywalker ;)
i pogoniłem kostki. Jara mnie, żeby każdy posiadany klamot był choć o milimetr spersonalizowany. Żeby taki był tylko jeden, choćby naklejka ;)
Paczki z głów!

Offline skarhead

• Gaduła
« Odpowiedź #34 07 Sty, 2010, 10:44:44 »
Lubię równo nawinięte i króciutko przycięte przy kluczach struny. Nienawidzę sterczących na boki drutów albo zaplatania w wianuszki, brrrrrrrrr!

Ja też! Ja też!

To jest dla mnie must have - kiedyś mi taki drut w gitarze kumpla przebił błonę bębenkową w uchu :/

a co do moich fetyszów?

Pożółkły binding,
Ładne podstrunnice,
Głośność akustyczna gitary na sucho,
Wyciszanie sprężyn od floyda i strun za siodełkiem,
Podświetlanie wzmacniaczy na czerwono ;)

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #35 07 Sty, 2010, 12:37:22 »
A mój fetysz przedstawia się zgoła inaczej: przezroczyste membrany evansa, aquarian, bez kraterów, nastrojone, czyste. EMAD II na stopie, przedni naciąg flaczek, tył napięty jak skóra na jajach Rocco podczas penetracji analnej. Pałeczki. Nienawidzę jak ktoś mi gra na moich garach (na co pozwalam niezmiernie rzadko) i ma pozbijane główki, nienawidzę! No a prawdziwym fetyszem jest moja druga perkusja z 1968 roku, ręcznie robiona, o! A co do gitar. Nie znoszę syfu między progami i trzeszczących gał. Zapach mnie nie jebie, bo nie niucham gitar, wolę pussy. Chociaż gitarka o zapachu pussy byłaby chyba fajna :D
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #36 07 Sty, 2010, 12:58:44 »
Chociaż gitarka o zapachu pussy byłaby chyba fajna :D

Wystarczy dać do piwnicy na tydzień ;)
Paczki z głów!

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #37 07 Sty, 2010, 13:06:47 »
Chociaż gitarka o zapachu pussy byłaby chyba fajna :D

Wystarczy dać do piwnicy na tydzień ;)

Współczuję :(
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
« Odpowiedź #38 07 Sty, 2010, 13:18:45 »
Skąd masz taką piwnicę :P
www.baasa.pl - hałas, pomiary hałasu, mapy akustyczne, analizy akustyczne, projekty akustyczne, farmy wiatrowe, raporty oddziaływania na środowisko w zakresie hałasu, programy ochrony przed hałasem, akustyka budowlana, wibracje.

Offline daniel.iron

• Gaduła
  • HARDCORE!
    • DEVON
« Odpowiedź #39 07 Sty, 2010, 13:36:24 »
ale gdzie wąchał pussy o zapachu piwnicy.... przykro mi :P

Offline zerodead

• Gaduła
  • It's hard to calm the beatle inside of me
    • cinemon band madafakaz!
« Odpowiedź #40 07 Sty, 2010, 14:49:35 »
nie lubię fetyszystów sprzętowych, co se nie dadzą gitary dotknąć bo im się pobrudzi, poobija albu struny zdechną.

jak ktoś napisał - narzędzie, nie zabawka, ani nie maskotka.

co nie zmienia faktu, że lubie jak mam (czasem) porządek w pedalboardzie, nie ma w nim błota, albo jak podstrunnica wyczyszczona...;-)

reszta to tylko pierdolenie ;-)

edit: nie licząc gitary akustycznej, lub basowej ;-) tam lubie jak jest czysto. sam nie wiem czemu.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #41 07 Sty, 2010, 14:57:18 »
Uwielbiam głaskać mojego Axisa płci żeńskiej po gryfie :D Oglądam film kładę sobie Ją na kolanach i jadę łapą po gryfie :D
Ostatnio nawet przerobiłem sobie moją 7 na woskowany gryf, ale to nie to samo :(
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #42 07 Sty, 2010, 15:14:12 »
uwielbiam transparentne kolory na drewnie z ładnymi słojami, np na jesionie
Struny muszą być równo, nie odstawać.
gitara musi być czysta.
Poza tym zadnych zboczeń nie mam. ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #43 07 Sty, 2010, 15:55:32 »
pussy
pussy
pussy

Odpowiadam kolektywnie wszystkim zaintrygowanym, pragnącym oświecenia:
nowa cipka pachnie nową cipką. Stara cipka pachnie starą cipką. ;)
Paczki z głów!

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
« Odpowiedź #44 08 Sty, 2010, 09:20:37 »
Moje fetyszo-zboczenio-ulubieństwa wyglądają tak:
- binding wspomniany - powinien być. Jak podstrunnica jest z drewna o ładnym rysunku (zwłaszcza klonu) to niekoniecznie, ale do ciemniejszych już raczej tak. Ale wtedy KONIECZNIE binding na główce
- instrument ma być zadbany i czysty. Rozumiem że w straszych mogą pojawić się obicia, rysy itp., i to akceptuję. Ale pokładów tłustego kurzu, czy zadchniętych już śladów łap 3xNIE!!!

WDIM?
www.baasa.pl - hałas, pomiary hałasu, mapy akustyczne, analizy akustyczne, projekty akustyczne, farmy wiatrowe, raporty oddziaływania na środowisko w zakresie hałasu, programy ochrony przed hałasem, akustyka budowlana, wibracje.

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
« Odpowiedź #45 08 Sty, 2010, 09:28:24 »
Literówka - zaSchniętych - tzn. takich które już trzeba skrobać żeby zeszły :P

Myślałem, że jakieś lokalne :P

Offline Tomatix

• Użytkownik
« Odpowiedź #46 08 Sty, 2010, 12:13:43 »
może to się wydać dziwne, ale ja nigdy nie lubiłem wyglądu (a po czasie zabrudzenia) nadbiegunników w pickupach - dlatego mam puszki bez nadbiegunników w Merlin'ach.

Poza tym nie cierpie układów H-S-H i wszelakich potrójnych. Może być H, S-H, H-H ale nic poza tym

a co...
_______
Setius --> crybaby/bad horsie-->6505-->NoisyBox

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #47 08 Sty, 2010, 13:29:36 »
To chyba o gitarach miało być? :P

Sorry, ale w skali globalnej nic nie przebija cipki! Jak powiedział Mick Jagger - 90% wszystkiego co robimy w życiu sprowadza się do seksu ;)
Paczki z głów!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #48 30 Sty, 2010, 12:09:42 »
podbijam z porcją zdjęć wykończeń gitar które pewnie u większości wywołają niestrawność. PIMPASTIC nikt collection

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #49 30 Sty, 2010, 13:03:07 »
ładnie wyglądają pikapy pomalowane w ten sam deseń co korpus na pierwszym zdjęciu, ale kolory trochę za bardzo jaskrawe. A te Vki.. Mają top jak moje piórka do grania.. Nie podoba mi się, strasznie odpustowe