Autor Wątek: Problem z Voodoo Lab Chorus/pętlą efektów  (Przeczytany 7758 razy)

Offline sobek

  • Gaduła
  • Wiadomości: 492
  • Cornford Fanboy
Problem z Voodoo Lab Chorus/pętlą efektów
« 03 Sty, 2010, 13:56:11 »
Jako, że wreszcie mam piec z petla rano postanowilem zlutowac sobie dwa kable i wrzucic w nią Voodoo Laba. Tutaj pojawia sie problem, a konkretnie po wlaczeniu efektu jakiś trudny do określenia syk, pisk, ogolnie mowiac hiss, nie brum. Myslalem, ze zwalilem kable albo petla jest do bani, ale podlaczylem na tych samych kablach Phase 90 i wszystko dziala jak ta lala. Gdy wrzuce w petle tylko patcha i zewre send i return tez nie ma zadnych przydzwiekow. Dzieje sie tak zarowno na baterii i zasilaczy Yankee M-1, ktory teoretycznie ma dwie oddzielne sekcje. Macie jakies pomysly? Czy ten Voodoo tak po prostu ma? :facepalm:

Offline Budzan

  • Pr0
  • Wiadomości: 1 084
moj i Krzycha Paula chodziły u mnie w pętli bez problemów, więc napewno ogólnie voodoo tak nie ma :D

pamiętam, że kiedyś miałem taki problem z chorusem marshalla, ale wtedy problem leżał po stronie zasilacza, który nie miał stabilizacji. Z racji ze masz yankee to to nie tego wina.

Może coś sie rozjebało w tym analog chorusie? albo odwrotnie wpinasz :D

Offline Harvest

  • Szatan Osobiście
  • Administrator
  • Wiadomości: 1 239
    • Sevenstring.pl
A może ta pętla ma swoje kaprysy ? Ja pamiętam za cholerę nie mogłem wsadzić PODa XT bo miałem Bałtyk ;)

Offline sobek

  • Gaduła
  • Wiadomości: 492
  • Cornford Fanboy
Demyt, musze obadac jeszcze jakies modulacyjne w tej petli. Jakbym wpial odwrotnie to po odpaleniu efektu jest cisza. Jak nie sprzedasz Micro Vibe`a do konca tygodnia to podskocze po niego i obadam ;) Jak sie wkurze to zamiast Voodoo kupie Time i Mod factora i po problemie ;D Harvest podpinales do swojej petli jakies stompboxy?
« Ostatnia zmiana: 03 Sty, 2010, 17:10:59 wysłana przez sobek »

Offline Harvest

  • Szatan Osobiście
  • Administrator
  • Wiadomości: 1 239
    • Sevenstring.pl
Sobek, chyba podpinałem ... choć po prawdzie nie pamiętam ;) Do teraz jakoś nie byłem fanem kostek... ale zaczyna mi się faza więc testnę pewnie niebawem już coś ... jak tylko Purple mi wyśle ;)

Offline Muchatek

  • Gaduła
  • Wiadomości: 115
  • Old Smuggler
Co to za wzmak? Jak mesa, to sprawa jest dość prosta. Btw. Spróbuj tego Chorusa dać przed pre - w niektórych konfiguracjach potrafi zabrzmieć lepiej niż w pętli.

Offline sobek

  • Gaduła
  • Wiadomości: 492
  • Cornford Fanboy
MG Vintage 30, szeregowa petla bez regulacji. Wlasnie caly czas na poprzednim wzmaku, ktory nie mial petli jechal przed pre i bylo spoko. Mam nadzieje, ze petla nie jest zjebana, tylko akurat z tym chorusem tak ma :/

Offline yapcok

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 99
  • zło jak huj
widzę że masz MG, jak byłem u Pana MG w jego pracowni, mówił on że cześć efektów gryzie się z jego pętlami , co zresztą nawet napisał w instrukcji obsługi pieca (o ile dobrze pamiętam)

Offline sobek

  • Gaduła
  • Wiadomości: 492
  • Cornford Fanboy
Oo, dzieki za info. Ja niestety kupowalem uzywke i nie dostalem instrakszyn. Demyt, na to by wychodzilo, bo EVH Phase 90 chodzil elegancko. Moze VL jest za bardzo Vintage ;) Tak sobie gdybam, ze moze z Send petli idzie za duzy sygnal, a jako ze Chorus jest mega tru analog oraz nie ma galki glosnosci, to za mocno dostaje po dupie i taki jest tego efekt.

Offline Budzan

  • Pr0
  • Wiadomości: 1 084
to czemu u mnie działał zajebiscie a u Ciebie nie działa? moim zdaniem problem nie leży w pętli. napisz do marka i opisz sytuacje, włączając w to sprawe z moim headem.

Offline sobek

  • Gaduła
  • Wiadomości: 492
  • Cornford Fanboy
Twoja ma regulacje, moja nie ma. Napisalem do Marka, zobaczymy co odpisze. Dziwne, ze u Ciebie i Paula dziala ok ??? EDIT: Marek wlasnie odpisal, ze to moze byc problem z petla, demyt :evil:
« Ostatnia zmiana: 03 Sty, 2010, 18:40:41 wysłana przez sobek »

Offline yapcok

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 99
  • zło jak huj
tak właśnie mi się wydaje ze mówił o tró vintydż analog dileju jak rozmawialiśmy

Offline Budzan

  • Pr0
  • Wiadomości: 1 084
nie wiem co to jest tró wintydż analog delay, ale MXR Carbon copy jest analogiem i chodzil u mnie ok.

Offline yapcok

  • Użytkownik
  • Wiadomości: 99
  • zło jak huj
ja byłem w Gdyni w lipcu więc pamięć zawodzi, pamiętam że rozmawialiśmy na temat pętli i delaya bo chciałem usłyszeć jak się zachowuje mój ówczesny echo park i czy dogada się z vulturem, i MG wspominał że jakiś klient miał podobne problem do opisanych przez Kolegę (z tego co pamiętam chodziło właśnie o jakiś analogowy delay, ale pociąć się nie dam) dlatego napisałem to co napisałem, i z tego co napisał Sobek to macie inne pętle więc u Ciebie może być ok

Offline sobek

  • Gaduła
  • Wiadomości: 492
  • Cornford Fanboy
Ano, Marek mi napisal w mailu, ze w Vintage 50 i 20 maja inne petle. Nic podjade do niego na serwis w weekend i niech obluka fachowym okiem.

trigger

  • Gość
Ja mialem problemy z phase 90. Strasznie w pętli działał. W input gitary było ok. Takie pętle są w Mg.Lubią cyfry.

 

Related Topics

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
24 Odpowiedzi
20007 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 15 Cze, 2009, 18:09:53
wysłana przez Mr. Q
0 Odpowiedzi
3312 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 07 Paź, 2009, 12:16:32
wysłana przez waleczny_gladiator
3 Odpowiedzi
4286 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 18 Lut, 2010, 22:52:21
wysłana przez solo85
31 Odpowiedzi
11967 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 15 Lis, 2011, 03:01:44
wysłana przez terrormuzik
11 Odpowiedzi
3257 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość 01 Mar, 2014, 14:24:07
wysłana przez drzevoo