Autor Wątek: Customowe Paczki produkcji USA - Fireburner  (Przeczytany 5692 razy)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Customowe Paczki produkcji USA - Fireburner
« 12 Sie, 2009, 21:13:01 »
Wygląd mówi sam za siebie.

Tylko ceny ;/

« Ostatnia zmiana: 12 Sie, 2009, 21:16:35 wysłana przez Fasol »

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
okurwości.. ta paczka wygląda jak.. kominek! :D Ładnie by się prezentowała taka paczka na scenie w towarzystwie shpadela ;). Tylko jeszcze ktoś musiałby to wtargać na scenę, a na lekkie to nie wygląda ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Sie, 2009, 22:48:35 wysłana przez terrormuzik »

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
:D

tyle w temacie. nie wierze ;)
Łe tej.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Domin, nie zwróciłeś uwagi na bardzo ważną rzecz- wątek umieszczony w oftopie ;)

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
jestem osiol :)

BTW to fajnie by bylo miec scene jak chate - lampki nocne, szafki itede. klimacik by byl ;)
Łe tej.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
na razie to mam chate jak scene i nie ma w tym nic fajnego :P

Offline wuj Bat

• Pr0
Miałem kiedyś taką pakę - mają ciepłe brzmienie
Paczki z głów!

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
a są na made in china czy u.k celestionach? i ciekawe ile sie traci przy sprzedaży chyba lepiej kupić używanego orangea  :lol:
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
poległem :D

cudo
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wuj Bat

• Pr0
a są na made in china czy u.k celestionach? i ciekawe ile sie traci przy sprzedaży chyba lepiej kupić używanego orangea  :lol:

Albo używanego pumpkina, np. moja customowa wersja:
Paczki z głów!

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Ogromnym plusem i nowinka jest:

Wymienialne wklady drewnoglosnikowe.

Chcemy cieple brzmienie, wkladamy mahoglosnik, chcemy wiecej wysokich, wkladamy olchoglosnik itd.
Jest okolo 10 wymienialnych wkladow drewnoglosnikowych. No i przod jest szklany-widac, jak w srodku dzieje sie chaos :headbang: :D

Nikt tam nie pakuje gownianych celestionow...

Przy odsprzedazy, nic nie tracisz, paka co rok zyskuje, poniewaz wypala sie wnetrze i zachodzi znany akustyczny proces vinte'dzacji-brzmienie napiera wiekszego pierdolniecia.

Wujek mojego taty, ktory ma znajomego z rumuni, rozmawial z kolega, ktory ma brata w usa, mowil. ze z taka paka po 4 latach grania, brzmi sie na scenie jak w studio !!!!

Waga, ok 100 kg, brak kolek i raczek do targania- w koncu custom, dla true metali :D
« Ostatnia zmiana: 14 Sie, 2009, 01:19:56 wysłana przez Fasol »

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Łe tej.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
a czy zabrzmię z nią jak Kirk? ;)

Offline Drevniak

• Pr0
ale jak James T. Kirk?
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline wuj Bat

• Pr0
Widzę tam 3 dźwignie, czy mógłbyś wytłumaczyć nam wpływ ich ustawień na akustykę paki?
Zmienia się headroom, a może po prostu jest więcej ognia?
Próbki dźwiękowe oczywiście mile widziane!

Myślę, że po dobrym rozgrzaniu paki znika problem "założonego koca", nawet jeśli występował na zimno.
Paczki z głów!

Offline birthmark

• Gaduła
Wyszperałem jedną próbkę brzmieniową:
Tu chyba z mahogłośnikiem. Zwróćcie uwagę w 0:30 jak łatwo zmienia się parametry paczki.
« Ostatnia zmiana: 14 Sie, 2009, 09:46:02 wysłana przez birthmark »
Suto wędlin kładź na chleb

Offline Drevniak

• Pr0
zajebiście ciepłe brzmienie podoba mi sie tylko lampy zużyte na preampie bo pierdzą ale w sumie niezły crunch, ktos wie pod jaką głowe podpieta jest paka bo nie moge znaleźć w opisie

ed:
tutaj jest na czystym kanale jak brzmi, zajebiscie głeboko i przestrzennie
« Ostatnia zmiana: 14 Sie, 2009, 10:07:04 wysłana przez Drevniak »

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Bat juz odpowiadam na twoje pytanie. Kazda z dzwigni ma ogromny wplyw na sołnd.

Sama paka wplywa i ingeruej w brzmienie pieca.

Kolega piszacy o wadliwych lampach na pre, ewidentnie sie nie zna. Dzwignia - AIR Conditioner, odpowiada za nasycenie lamp moca elektro powietrzo kondukcyjna, ktora wraca do paki rezonuje w kadzidle jonowym, u dolu paczki. Co za ignorancja.... W praktyce mozemy osiagnac sound jak z zepsutego radia, Indavera, Ubera, JCM 600 i kazdego wzmaka. Paka ma wbudowane wszystkie znane seryjne soułndy lampowcuf. Pozostale dzwignie: Coal Duster, powoduje, zmniejszenie sypkosci przesteru, wiecej nie musze tlumaczyc. No i ostatnia, dzwignia Impregnacji sekcyjnej. Cala moc tkwi w tej dzwigni. Dzwignia ma 4 ustawiania oraz 5 redukcji mocy. Mozemy dac full moc - 666 watuf, half moc 333 watuf, mid halp extra moc 123 watuf, 43,786 moc watuf i 0,666 watuf mocy. Istna rewelacja. Przypomne, ze paczka steruje wzmakiem, a nie wzmak paka !
4 ustawienia ćwigni o kturyh wspomnialem. W posyci 1, dzwiek staje sie ultra selektywny, czuc sypiacy sie gruz z wnetrza wzmaka. Pozycja numer 2, Podgrzanie stopy lewej, pozycja 3, podgrzanie stopy prawej i pozycja 4, podgrzanie stopy lewej i prawej, oraz podbicie srodka dolu i gory.

W razie jaksi pytan, smialo, mam jeden taki zestaw na jamie, pozatym nie wpsomnialem, ze jestem ich przedstawiciele na polskie, en-dresoment. Wiecie o co cho...

A te wszystkei pseudo probki, to probka, zniszczenia dobrego imienia amerykanckiej firmy... Fstyt burakom...

Offline Drevniak

• Pr0
a ma żeliwne kondensatory czy drewniane?

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Cynowe z odzwiernikami miedzianymi.

Offline wuj Bat

• Pr0
Największy szacun za maskownicę ze szkła - jak to kurwa musi gadać!... Może to paka elektrostatyczna? :o
Paczki z głów!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Wyszperałem jedną próbkę brzmieniową:
Tu chyba z mahogłośnikiem. Zwróćcie uwagę w 0:30 jak łatwo zmienia się parametry paczki.

o kurwa, jest ogień  :headbang:
B ( o ) ( o ) B S

Offline Drevniak

• Pr0
Największy szacun za maskownicę ze szkła - jak to kurwa musi gadać!... Może to paka elektrostatyczna? :o

pewnie na czystym jest niezła szklanka

Offline wuj Bat

• Pr0
Widzę, że w komplecie jest zestaw akcesoriów: podnóżek dla gitarzysty oraz komplet drapaczek do pleców dla reszty kapeli!
Paczki z głów!