Autor Wątek: Antypiraci zaczynają przeginać...  (Przeczytany 3800 razy)

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Antypiraci zaczynają przeginać...
« 19 Cze, 2009, 11:27:36 »
http://wiadomosci.onet.pl/1992979,441,item.html
http://gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/862692.html

Piractwa nie należy pochwalać, ale wg mnie to już im trzepie na czerep. W Internecie pewne zachowania są nieuniknione, a tymi ssmańskimi metodami to całe to antypirackie towarzystwo sobie tylko szkodzi.

Orientuje się ktoś jakie u nas są konsekwencje posiadania paru mp3? I kto ma prawo to kontrolować?

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
przegięcie.. Już widzę te komputery wylatujące z akademików przez okna :D. Jakby tak do mnie przyszli to niewiem co bym zrobił.. Gdzieś kiedyś czytałem że mp3 z internetu można posiadać ale nie można rozpowszechniać..

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
rozmawiałem z policjantem on sie zajmuje łapaniem pedofili w necie i ogólnie i powiedział ze za sciaganie filmow czy muzyki nikt sie nie czepia, bardziej chodzi o rozpowszechnianie drogiego oprogramowania typu autocad itd. sciąganie nie jest nielegalne tylko udostępnianie. mam znajomego co dostał 8k do zaplaty bo mu wparowali na dc++ siedział i udostepniał sporo oprogramowania do robienia muzy a na plytach mial jeszcze wiecej
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
no to mi teraz kurwa ktos wytlumacz jak student architektury czy budownictwa ma studiowac nie posiadajac CADa??
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Autodesk udostępnia swoje produkty studentom na licencji studenckiej-dopóki studiujesz, to masz AutoCADa.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Niech kupi. Albo mu uczelnia da, nie wiem jak to działa.

edit: już wiem, domaś mnie uprzedził :*

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
mi jak bylem na PWR to windowsa udpostepnil microsoft

triala na 30dni....

PS: za cos takiego powinni rektora odwolac. moj kumpel mial podobna sytuacje. zabrali mu kompa z praca dyplomowa i wszystkimi projektami na zaliczenie ostatniego semestru przez co musial wziac urlop dziekanski. kare zaplacil, ale rok tak czy siak mial w plecy
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=11668&Nalot+policji+na+akademiki+w+Gdansku

i tak najlepsze jest to: "Zabezpieczony sprzęt komputerowy zazwyczaj przepada, w najlepszym wypadku jest zwracany z wyczyszczonymi dyskami." :/
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
mi jak bylem na PWR to windowsa udpostepnil microsoft

Nie gadaj... Przeciez jest dla studentow PWR windows z officem i czyms tam jeszcze gratis.

Offline pele

• Gaduła
Pitolicie, ja na UŁ mam za darmo windowsa xp, viste, accessa, visual studio 2008 i mnóstwo innych, z podstawowych pakietów nie ma ms office, ale każdy może przecież korzystać z open office. Wszystko przez msdn, i z tego co wiem, to na większości publicznych uczelni tak jest. Pytanie tylko czy komuś chciało sie to legalnie pobrać i zainstalować czy zainstalować pirata, bo miał akurat gdzieś tam wypalonego na płycie...

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
^ Identyczna sprawa na UŚ - z MSDNAA wsjo za friko na czas studiów (poza Office).

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Nie gadaj... Przeciez jest dla studentow PWR windows z officem i czyms tam jeszcze gratis.
z licencja na miesiac, przynajmniej jak ja studiowalem

"open office"
może Ty możesz ja nie bardzo. nie jest kompatybilne formatowanie z wordowskim i rozpitala wiekszosc rownan w sprawkach jak robilem je w equation

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
No tak, ms office jest trial na 60 dni, ale i tak vista za darmo. Co do open offcia to sie zgadzam. Robienie nawet prostych rzeczy jak makra w excelu potrafi napsuc duzo krwii

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
office na moj wydzial nie bylo

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
teraz wersje trial 2007 normalnie z dowolnej strony sie sciaga

Offline pele

• Gaduła
z licencja na miesiac, przynajmniej jak ja studiowalem"open office"
może Ty możesz ja nie bardzo. nie jest kompatybilne formatowanie z wordowskim i rozpitala wiekszosc rownan w sprawkach jak robilem je w equation

Zawsze mozna robić w open office, a jak potrzebujesz otworzyć w office, to wchodzisz na jakąś stronkę z konwerterem i po krzyku. U mnie nie było problemu że po konwersji coś jest inaczej niż bym sobie tego życzył :]