Autor Wątek: Windows 7  (Przeczytany 16997 razy)

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Odp: Windows 7
« Odpowiedź #50 13 Wrz, 2009, 16:19:35 »
Loki, jakiegoś DX-a muszą dać, a raczej nie będą się cofać do 9. Od bety build 7100 w Win7 jest DX11, więc taki też powinien być w wersji finalnej.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #51 13 Wrz, 2009, 16:24:18 »
Z Wikipedii:
Direct3D 11 will run on Windows Vista, Windows 7, and all future Windows operating systems.
Direct3D 11 is a strict superset of Direct3D 10.1 - all hardware and API features of version 10.1 are retained, and new features are added only when necessary for exposing new functionality.
Direct3D 11 runtime will introduce Direct3D 9, 10, and 10.1 "feature levels", compatibility modes which only allow the use of hardware features defined in the specified version of Direct3D. For Direct3D 9 hardware, there will be three different feature levels, grouped by common capabilities of "low", "med" and "high-end" video cards; the runtime will directly use Direct3D 9 DDI provided in all WDDM drivers.
Czyli śmiało kupuj 7 :)
« Ostatnia zmiana: 13 Wrz, 2009, 16:27:18 wysłana przez lord_awesomeguy »

Offline lokibalboa

• Pr0
« Odpowiedź #52 13 Wrz, 2009, 16:34:29 »
nie no 7 już kupiłem i sobie chwale od ponad roku- czyli ściągać direct oznaczony 11. To wersja 10tki na windows 7 dobrze czaje ?

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #53 13 Wrz, 2009, 23:09:52 »
DX10 a DX11 to dwie rzeczy som.
Btw. w Win7 DX11 leży u podstawy tego magicznego interfejsu, w tym min. animowanych podglądów okienek, etc.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #54 24 Wrz, 2009, 20:57:09 »
No panowie, zainstalowałem dziś 7 Pro x86 RTM (z MSDNAA)...

Niestety z tego co zauważyłem dalej zdarzają się okazyjne trzeszczenia przy używaniu mojego FW410 (zainstalowałem sterownik dla Visty). Pewnie związane jest to z tym, że coś babrali przy FireWire (obsługuje teraz nowsze wersje czy coś). Kiedy nie używam Ethernetówki, tylko WiFi wsjo śmiga bez trzasków (FW dzieli przerwanie z Eth). Po instalacji brakowało tylko sterowników do czytnika kart pamięci i Bluetooth. Resztę zaktualizował przez Windows Update.

edit:
Eth chodzi w trybie promisc - może to powoduje te niefajności z FW410 :)

edi2:
Zauważył ktoś, że najnowsza wersja Reaper'a potrafi izolować pluginy VST/VSTi w osobnym procesie/osobnych procesach? Zajebistość!
« Ostatnia zmiana: 24 Wrz, 2009, 21:23:19 wysłana przez lord_awesomeguy »

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #55 21 Paź, 2009, 17:28:31 »
Korzystając z okazji że zbliża się zakup mojego nowego blaszaka, rozważam kupienie oryginalnej 7. Teraz dylemat: Home Premium czy Professional? Z tego co się poorientowałem wstępnie, to jedyną istotną dla mnie różnicą jest Windows XP Mode i może ten cały ich backup. Chociaż w sumie po co mi bekap, jak wszystkie instalki, filmy, muzykę i ważne pliki mam na CD/DVD albo na dysku przenośnym.

Zastanawia mnie też ten cały OEM. Czy to rzeczywiście działa tak, że zainstaluję go u siebie i już koniec, kaplica, nigdzie indziej? Czy to tylko tak na papierze i mogę nim rozporządzać jak BOXem? :)

Offline t0ma

• Użytkownik
  • Agent Tomasz
    • http://myspace.com/philosophyPL
« Odpowiedź #56 21 Paź, 2009, 18:16:56 »
Nie wniose nic nowego bo temat byl juz poruszany ale
jako ze jak mniemam jestes juz studentem, zorientuj sie na swojej uczelni jak zdobyc konto na msdnaa (http://www.e-academy.com/).
Na UG (ja studiuje Informatyke Ekonomiczna) daje mi to dostep do legalnego Windows-a 7, XP, Vista i innego oprogramowania za darmo na czas studiow (generuje klucz i udostepnia do pobrania obraz instalacyjny plyty).

Polecam,
nie kazdy wie ze moze miec legalnego windows-a za darmo.
« Ostatnia zmiana: 21 Paź, 2009, 18:59:37 wysłana przez t0ma »
This far away night life keeps it in it's vault. You'll never come back from that place in pieces. Boring, Drilling, dictator

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #57 21 Paź, 2009, 18:25:41 »
mój perkusista kupił laptopa acer i zarejestrował go na stronie acera, za co w prezencie ma dostać windowsa 7 zaraz po premierze (teraz jakoś z tego co się orientuję). Płaci tylko za przesyłkę z płytą.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #58 21 Paź, 2009, 19:08:46 »
Premiera siódemki jest jutro. Dzięki t0ma za wskazówkę, zorientuję się co i jak bo to znacznie ułatwiłoby mi sprawę. A, i studiuję na UG, tyle, że filologię angielską, nie jestem pewien czy mi przysluguje taki przywilej jak na informatyce.
« Ostatnia zmiana: 21 Paź, 2009, 19:14:20 wysłana przez mondomg »

Offline t0ma

• Użytkownik
  • Agent Tomasz
« Odpowiedź #59 21 Paź, 2009, 19:30:47 »
alez jest i Twoj:
http://julia.univ.gda.pl/~msdnaa/wydzialy.htm

Windows 7 PL dzis rano widzialem do pobrania wlasnie z msdnaa (apropo premiery)
« Ostatnia zmiana: 21 Paź, 2009, 19:34:05 wysłana przez t0ma »
This far away night life keeps it in it's vault. You'll never come back from that place in pieces. Boring, Drilling, dictator

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #60 21 Paź, 2009, 20:50:23 »
Noo to bajka. Rozumiem, że mam się zgłosić do osoby odpowiadającej za mój wydział i ona mi utworzy konto? Grejt.

Offline t0ma

• Użytkownik
  • Agent Tomasz
« Odpowiedź #61 22 Paź, 2009, 00:24:13 »
Dokladnie + ksero legitymacji o ile pamietam

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #62 22 Paź, 2009, 19:02:16 »
To ja może podsumuję moje prawie miesięczne zmagania. Ogólnie wszystko chodzi OK - problemy zaczynają się jak podepnę M-Audio FW410. Nie ważne, czy zainstaluję sterownik pod Vistę czy wersję beta sterownika pod Win 7 - co pół godziny blue screen :facepalm: Denerwująco trzeszczy też przy dużym obciążeniu procesora i/lub dysku :facepalm: Pro Tools M-Powered 7.4 nie chodzi z Internet Explorerem 8 (a wcześniejszych wersji IE nie da się zainstalować) :facepalm: TrueCrypt powoduje blue screen przy próbie szyfrowania całego dysku :facepalm: Kilka razy zobaczyłem też niebieskiego przy montowaniu VHD :pc: :scream:

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #63 22 Paź, 2009, 21:42:19 »
Czyli ogólnie :facepalm: Ja sprawdzę jak wszystko śmiga miejmy nadzieję w ten weekend, choć nie ukrywam, że boję się, jak wypadnie obsługa FireWire Solo. A na uczelni już byłem i wszystko załatwiłem, teraz tylko zassać siódemkę, wybrać się po złoma do sklepu i wio. Życzcie szczęścia, bo to w zasadzie bardziej mój nowy wzmacniacz/studio domowe niż komputer ;)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #64 22 Paź, 2009, 23:20:52 »
FireWire Solo masz niby public beta sterownik (można pobrać z forum). U mnie chodzi niestabilnie.

Życzcie szczęścia, bo to w zasadzie bardziej mój nowy wzmacniacz/studio domowe niż komputer ;)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #65 21 Lis, 2009, 15:35:58 »
Dzięki lordzie za kciuki, teraz ja Ci pokażę swoje ;)

A dlaczego? Nie dość, że komp działa bardzo sprawnie, latencji przy graniu nie czuję w ogóle, już wróciłem do nagrywania i niedługo będę prosił o ocenę mixu prog-devinowego czegoś ;) No i najważniejsze, co dotyczy zwłaszcza posiadaczy produktów M-Audio i Windows 7:

Chciałbym też podziękować tu Lordowi za wsparcie z bębnami :) Nie wiem jak Ci się odwdzięczę...

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #66 22 Lis, 2009, 00:16:18 »
Lordzie, dalej Ci się od czasu do czasu restartuje komp przy odłączeniu FW410 z portu IEEE1394?

Btw - msdnaa rulz

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #67 23 Lis, 2009, 01:18:29 »
@Tolein: Wszystko działa ok od czasu jak zainstalowałem update TrueCrypt'a. Czasami pojawiają się jakieś trzaski jak etherntówka robi coś ciekawego. A co do hot pluggingu - M-Audio stanowczo tego odradza (zdarzały się awarie sprzętu przy takim działaniu z urządzeniem zasilanym przez FireWire).

Nie wiem jak Ci się odwdzięczę...
:love:

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #68 23 Lis, 2009, 01:41:54 »
Lordzie, żyjesz! Bankowo będę w Krakowie na ferie zimowe :)

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #69 23 Lis, 2009, 12:12:24 »
A jeśli zasilasz z zasilacza sieciowego? oO

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #70 23 Lis, 2009, 12:54:56 »
To również nie należy hotplagować. Na stronach sapportu M-Audio wszystko jest konkretnie opisane na ten temat.

EDIT odnośnie mojego postu wyżej: Bieruń?! Co mi się popierdzieliło, że Ty ołsomgaj z Krakowa jesteś?
« Ostatnia zmiana: 23 Lis, 2009, 22:37:05 wysłana przez mondomg »

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #71 16 Lut, 2010, 08:18:00 »
Taki niuansik z newslettera - time to say goodbye :D

It’s time to upgrade from the Windows 7 Release Candidate

While most people who tested Windows 7 have now moved to the final version, some are still running the Release Candidate. If you haven’t moved yet, it’s time to replace the RC.

Starting on March 1, 2010 your PC will begin shutting down every two hours. Your work will not be saved during the shutdown.

(...)

The Windows 7 Team

Paczki z głów!

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #72 16 Lut, 2010, 08:47:48 »
To jest mało wkurwiające akurat. Bo to bylo wiadome od początku. Bardziej drażni że nie mogę zrobić upgrade do pełnej wersji. Muszę kupić nowy system i go zainstalować. Nie cierpię kurwa instalować systemów :)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #73 16 Lut, 2010, 12:20:38 »
EDIT odnośnie mojego postu wyżej: Bieruń?! Co mi się popierdzieliło, że Ty ołsomgaj z Krakowa jesteś?

Hah teraz to przeczytałem men :) Bieruń leży na granicy Małopolskiego i Śląskiego. Zdarza się że szybciej da się dojechać PKSem do Krakowa (70km) niż miejskimi do Katowic (30km) ;)

To jest mało wkurwiające akurat. Bo to bylo wiadome od początku. Bardziej drażni że nie mogę zrobić upgrade do pełnej wersji. Muszę kupić nowy system i go zainstalować. Nie cierpię kurwa instalować systemów :)

Men, 25 minut instalacji bez nadzoru to problem (tyle gdzieś trwa na moim laptopie)?

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #74 16 Lut, 2010, 13:28:26 »

Hah teraz to przeczytałem men :) Bieruń leży na granicy Małopolskiego i Śląskiego. Zdarza się że szybciej da się dojechać PKSem do Krakowa (70km) niż miejskimi do Katowic (30km) ;)
Spoko, już o tym gadaliśmy przecież od tamtego czasu :) i wniosłem poprawkę do adresownika ;) Teraz mam zgoła inny problem: se7en zawsze mieszkał w Warszawie? ;D