Autor Wątek: [HNGD] Fryta Havoc 7 - TO BYŁ PRZYPADEK!  (Przeczytany 85 razy)

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
[HNGD] Fryta Havoc 7 - TO BYŁ PRZYPADEK!
« 14 Paź, 2025, 01:26:49 »

https://www.facebook.com/media/set?vanity=fryta.guitars&set=a.1362252385696197

To był wypadek!! SERIO!!

... ale wiosło kosmos jak to gra i jest zrobione. To ten sam co to Ksantyp na PGR z frytą nagrał tylko po lekkich modyfikacjach. Wiosło kupione bezpośrednio od Fryty w mega okazyjnej cenie. I sie potwierdzilo ze jednak hujowo gram bo takiego lotniskowca to nie widzialem nigdy - wszystkie złe nawyki i granie typowo pod rock blues na lespaulach wychodzi. Akcja na 12 progu ponizej 1,5 mm - wszedzie pełno brzeczy zadnego nawet najmniejszego fretbuza, głośna z dechy jak ja pierdole i brzmi totalnie inaczej na sucho niz wszystkie inne wiosła jakie miałem w łapie przez całe życie.

A Spira przy tym to jakaś zabawka ;P
« Ostatnia zmiana: 14 Paź, 2025, 01:31:14 wysłana przez sharpi »
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Fryta robi dobre wiosła, happy NGD!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Nie to żebym się przypie*dalał, ale docisk strun z szóstki...?

A płytka z innej gitary?
Spoiler

Gratulacje! :D
mniut i piah

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Nie to żebym się przypie*dalał, ale docisk strun z szóstki...?

A płytka z innej gitary?

Gratulacje! :D

Zacznijmy od tego, że to jest wiosło chwile przed tym jak Fryta Guitars powstała jako regularna marka ;)
I tak - płytka z tym podcięciem taka została, i tak miało być zeby łatwiej mozna było podważyć a docisk...to miala byc prowizorka ale - skoro działa to nie było ruszane ;P
Gitara była własnością fryty i robił ją głownie dla siebie...ale jednak 7demki nie dla niego wiec wystawił za taką cene że "okazja" to jest srogie niedopowiedzenie, przy okazji poprawił, odświeżył, przetarł jeszcze raz wykończenie wiec teraz jest o wiele fajniejsza, wcześniej była czarna jak smoła.

Extra do łodzi po nią jechałem wiec zbiliśmy pione (pomijam ze przez niemozliwy w normalnym świecie pech jechałęm ... 3 DNI xD )- nie chciałem zeby ją wysyłał. Są mikrobabole moze 4-5 których nawet nie chce mi sie wymieniać i zwracać uwagi totalnie. Faktem jest ze wiosło jest ciężkie, zgniata moszne, jest wygodne i w sumie z pewnego punktu widzenia to kawałek historii ;)

Mostek - jakis koreański noname ale z pełnej cięzkiej stali, klucze blokowane, pod mostkiem siedzi vermilion, pod gryfem...nie wiem :P I nie ruszam tego - szkoda. Jest ustawiona idealnie, sustain leci w nieskończoność z każdej pozycji.  Nigdy nie miałęm takiej gitary w rękach ;)
« Ostatnia zmiana: 14 Paź, 2025, 23:13:32 wysłana przez sharpi »
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim