Autor Wątek: [NGD] Magnetowid o smaku modowanej osiemsety  (Przeczytany 607 razy)

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
[NGD] Magnetowid o smaku modowanej osiemsety
« 15 Cze, 2025, 19:34:11 »
Dzień dobry, @Zomballo sprzedał mi magnetowid i kilka prywatnych VHSów

Według słów poprzedniego właściciela - preamp w stylu JCM800 z modem Jose wykonany przez Sogga, dużo prztyczków, 2 gain stage, pokrętełko napięcia z tyłu, inputy hi/lo, cuda na kiju. Dla mnie, jako cyfrowego pazia, bardzo dobra rzecz. Brzmi i nagrywa się zajebiście.

Na szybko skleiłem coś takiego, oczywiście ukradłem połowę od Paula Gilberta:

Preamp idzie w IRkę Zillę od @youshy więc zasadniczo jest to forumowy rig.

Oprócz tego dostałem jeszcze dopałkę, ale nie dałem sobie czasu na nią. Za dobrze się bawię póki co samą osiemsetą.
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Mój były preamp. Wg twórcy jest to bardziej modowane JMP 2203 niż 800, a dopałka to trochę rozbudowany TC IP. Gratuluję, świetny grat! Ja ponad dwa lata temu zamówiłem taki sam, ale w racku 1U. Niestety twórca wziął hajs, dwa lata mnie zwodził i teraz po prostu urwał kontakt. Konstruktor zajebisty, ale jest po prostu jebanym oszustem.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Tarrant

• Gaduła
Mój były preamp. Wg twórcy jest to bardziej modowane JMP 2203 niż 800, a dopałka to trochę rozbudowany TC IP. Gratuluję, świetny grat! Ja ponad dwa lata temu zamówiłem taki sam, ale w racku 1U. Niestety twórca wziął hajs, dwa lata mnie zwodził i teraz po prostu urwał kontakt. Konstruktor zajebisty, ale jest po prostu jebanym oszustem.
A kto konstruował ten sprzęt?

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.

Nic dziwnego zatem, że współpracował z innym oszustem z naszej wspaniałej społeczności, którego z grzeczności tutaj wywoływać nie będę :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

W internetach znany jako Sogg lub So99.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Zomballo

• Gaduła

Nic dziwnego zatem, że współpracował z innym oszustem z naszej wspaniałej społeczności, którego z grzeczności tutaj wywoływać nie będę :D
Władca frezarek? :D

Offline Tarrant

• Gaduła

W internetach znany jako Sogg lub So99.
Soggoth?

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Ja się wcisnę jeszcze z wrażeniami z grania - chyba odnalazłem swoje zaginione dżyn-dżyn. Setup jest identyczny co w pierwszym poście, tylko gitara się zmieniła na Jacksona siódemkę.

Wlacz osadzony player soundcloud

Polecam się z 000-0-0

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
Jak jest Jose to musi być też Kamikaze, inaczej się nie godzi :D Graty!

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Jak jest Jose to musi być też Kamikaze, inaczej się nie godzi :D Graty!

Później już tylko Piwej, Gibson, EMG i będzie można kończyć poszukiwania

Offline Zomballo

• Gaduła
Mój były preamp. Wg twórcy jest to bardziej modowane JMP 2203 niż 800...
Niedziu JMP 2203 to JCM800 2203. ;)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 Z tego co pamiętam JMP 2203 jest z lat 70 i różni się od osiemsety 2203 kilkoma detalami.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Dobra zamknąć pyski teraz ja mówię

Spoiler
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów

Spoiler

Spoiler

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
Dawaj próbki na landrynkowym szogunie!

Offline Zomballo

• Gaduła
Z tego co pamiętam JMP 2203 jest z lat 70 i różni się od osiemsety 2203 kilkoma detalami.
W pierwszych latach produkcji JCM to był w środku ten sam amp (inna buda). Potem kombinowali z kondensatorami, trafami, lampami itp.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.

Spoiler

Spoiler

Z pomniumnianiem serdelka
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ej, myślałem, że ostatnio nie lubię brzmienia osiemsety, a tym bardziej bym się nie spodziewał polubienia brzmienia samego jej preampu bez końcówki, ale świetnie to zapierdala. Wiadomo, że dobrego grania zawsze przyjemnie posłuchać, ale mega fajnie gryzie, ani nie jest chude w miksie ani nie ma siary

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Ej, myślałem, że ostatnio nie lubię brzmienia osiemsety, a tym bardziej bym się nie spodziewał polubienia brzmienia samego jej preampu bez końcówki, ale świetnie to zapierdala. Wiadomo, że dobrego grania zawsze przyjemnie posłuchać, ale mega fajnie gryzie, ani nie jest chude w miksie ani nie ma siary

Tajemniczym składnikiem jest bas na którym można się oprzeć i dobry impuls post nie jest sponsorowany od @youshy no i to nie jest mimo wszystko taka zwykła, chuda osiemseta, jak wielu może tutaj potwierdzić

Edit: również to - https://youtu.be/c5wolMCmsGs?t=243
« Ostatnia zmiana: 17 Cze, 2025, 23:55:59 wysłana przez Filun »

Offline Skibodeptak

• Gaduła
Pięknie to gada.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie

Cho na sklep https://brudnebrzmienie.pl i se kup IRkę (albo poszukaj na forum i zbierz za free XD)
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Skibodeptak

• Gaduła
Fajnie by było zrobić captures np: quad cortex tego preampu bo taki unikatowy klamot.

Offline Zomballo

• Gaduła
Tam jest pierdyliard ustawień. Żeby ten pre sprofallować to trzeba wybrać czy nakurw, czy Ed Brown, czy GnR i Sir 34#? Serio to potrafi w to wszystko.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
Fajnie by było zrobić captures np: quad cortex tego preampu bo taki unikatowy klamot.

ĆŚŚŚŚŚŚŚŚŚ
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Dawaj próbki na landrynkowym szogunie!

Nasz klient nasz pan. Co prawda nie miałem czasu na swoje riffaże, ale Granrodeo też jest dobre do tego

Riffy bez dopałki, sola z Demiurgiem