Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1749625 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Rzuciłem okiem - do lat 30-tych było po prostu zawsze "radio". Sam jakiś czas nie odmieniałem, łącznie ze: studio, IKEA i Sopot, ale jednak stwierdziłem, że jest to jakieś pretensjonalne ;)

Tyczmczasem jeśli chodzi o facetów z którymi pracowałem w różnych firmach od ćwierć wieku (czyli są to ludzie, których nie wybierałem sobie do towarzystwa), to z przykrością stwierdzam, że bardzo wielu nie potrafi jeść w normalny, nie mówiąc już kulturalny sposób. Za to praktycznie nigdy nie spotkałem się z panią, która przy jedzeniu by mlaskała, ciamkała, siorbała, grzdukała albo wyciskała pryszcze jak jeden miszczu. Trochę wstyd, panowie!
Paczki z głów!

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Oj coś czuję, że sporo ludzi z miejscowości przygranicznych wyniesie się z Polaczkowa na dobre.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline spacelord7

• Pr0
Wkurwiają mnie ludzie, którzy nie używają kierunkowskazów na rondach.

W piekle na pewno jest dla nich specjalne miejsce.
Tym co używają też nie ufaj. Ostatnio bym skasował takiego jednego co objechał 3/4 ronda z włączonym prawym.

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Mnie, Szanowni Koledzy, to wkurwiają przetworniki do gitar elektryczny. Proszę ja Was, dokładnie to przetworniki do gitar z siedmioma strunami. Najpierw człowiek jest przytłoczony ogromnym wyborem, następnie jest przytłoczony własnym niezdecydowaniem, a jak już się zdecyduje to dostaje nie te przetworniki co trzeba. Tutaj pojawia się, za przeproszeniem Szanowni Koledzy, pierdolony plot twist, bo okazuje się, że tych właściwych przetworników nie ma i nie wiadomo kiedy będą. A wiecie kogo to wszystko jest wina? Tej pierdolonej ryby, która wylazła na ląd, bo stwierdziła, że sobie poewoluuje. Kurwa jego mać, za przeproszeniem.

Offline wuj Bat

• Pr0
Mnie wkurwiają zaś ludziki, które myślą, że są cwane. "Obrzuć błotem, to zawsze się coś przyklei" i hyc! z powrotem za maskę "fajnego kolesia z forum".
Paczki z głów!

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
You must be new to this game.

Po Wrocku pełno starych płyn nagrobnych się wala. W parku u mnie na osiedlu i przy starej robocie jeszcze kilka lat temu płyty wyjęte z likwidowanych grobowców odwrócono płaskim do góry i są eleganckie płyty na chodniczkach. Inne były zbierane do kamieniarzy, szlifowane na płasko i do ponownego użycia.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline theremin

• Pr0
 W Białymstoku tak zrobiono za hitlerowców a dokończono za komuny z macewami po cmentarzu żydowskim. A potem na opróżnionym placu przez około pół wieku mieścił się bazar miejski. Jak widać naiwne jest przekonanie, że w dzisiejszych bardziej cywilizowanych czasach takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Kiedy żetony spadną na ziemię, to pozornie cywilizowani ludzie gotowi są pożreć się nawzajem. Ludzką naturę ogranicza prawo, inaczej nie byłoby potrzebne, ale bez niego byłoby piekło.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
W Białymstoku tak zrobiono za hitlerowców a dokończono za komuny z macewami po cmentarzu żydowskim. A potem na opróżnionym placu przez około pół wieku mieścił się bazar miejski. Jak widać naiwne jest przekonanie, że w dzisiejszych bardziej cywilizowanych czasach takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
Nasze groby też rozjadą koparki jak rodziny przestaną je opłacać w którymś kolejnym pokoleniu.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wuj Bat

• Pr0
"Uwielbiam" jak typek - i w ogóle ludziki - cały czas rzuca tekstami typu "uznano", "stwierdzono" itd. To są jego domysły i własne konkluzje, a nie jakieś pewniki. Rzetelne "dziennikarstwo" FTW
Paczki z głów!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
"Uwielbiam" jak typek - i w ogóle ludziki - cały czas rzuca tekstami typu "uznano", "stwierdzono" itd. To są jego domysły i własne konkluzje, a nie jakieś pewniki. Rzetelne "dziennikarstwo" FTW

Stwierdzono, że nie brak opinii, że możesz mieć rację.

:D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Wyjebalem wchuj monet na elektryka, zeby mi ogarnal uziemienie, bo mi wzmacniacz lokalne radio odbiera, a na interface sa brumy, ze o ja pierdole. Uziemienie ogarniete, nowe kable, wszystko cacy, tylko kurwa brumy nawet o jebany 1% sie nie zmniejszyly. Kurwa jego mac. To co moze powodwac, ze napierdala mi brumem tak, ze za chuja nie idzie nic nagrac? To nie jest brum przesterowanego wzmaka, co sie bramka szumow ogarnia, tylko kurwa jebany armageddon dzwiekowy...

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
I tak samo jest w każdym gniazdku w domu?
B ( o ) ( o ) B S

Offline Mat

• Pr0
Nie sprawdzalem absolutnie wszystkich tylko kilka ale totalnie zadne nie bylo uziemione. No to gosciu mi zrobil nowe gniazdko z nowymi kablami, uziemione wedle sztuki. Tester pokazuje, ze wszystko cacy. No tyle, ze w sygnale sie nic nie zmienilo.

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Nie sprawdzalem absolutnie wszystkich tylko kilka ale totalnie zadne nie bylo uziemione. No to gosciu mi zrobil nowe gniazdko z nowymi kablami, uziemione wedle sztuki. Tester pokazuje, ze wszystko cacy. No tyle, ze w sygnale sie nic nie zmienilo.

Pewnie te wszystkie uziemione gniazdka są podłączone do głównej linii, która nie jest uziemiona.

Offline Mat

• Pr0
Te uziemione gniazdka sa nowe, na nowych kablach. Uziemienie do domu dochodzi w dwoch miejscach (pret wbity w ziemie i kabel do rury z woda). No i tester pokazuje, ze jest OK ale nie wiem na ile to jest wiarygodne.

Offline theremin

• Pr0
 To na pewno był elektryk? 

Offline Mat

• Pr0
No byl. Mam tester, ktory pokazuje, ze wszystko jest git w tym gniazdku, tyle ze brumi. Jak sprawdzic, czy uziemienie jest faktycznie podlaczone? Ja elektrykiem nie jestem, na drugiego na razie nie mam kasy (bo covidowe bezrobocie).

Offline wuj Bat

• Pr0
Możesz mieć pętlę mas. Jeśli gdzieś masz urządzenia tylko z dwoma bolcami we wtyczce, to po prostu ją wepnij odwrotnie.
Paczki z głów!

Offline Mat

• Pr0
Możesz mieć pętlę mas. Jeśli gdzieś masz urządzenia tylko z dwoma bolcami we wtyczce, to po prostu ją wepnij odwrotnie.
Nie da rady tutaj wpiac czegos odwrotnie, wtyczka jest jakby to powiedziec, jednostronna. Tak jak USB.
Spoiler

Offline Orange

• Moderator Giełdy
  • Loża Szyderców

Offline Mat

• Pr0
Kabel wpiety w wah i prosto w interface (bez daw i gitary) robi tak:
https://imgur.com/a/Kcxgdu0

Offline theremin

• Pr0
No to jednak masz chujowe kable, skoro radio odbierasz...