Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1748714 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Spoko, sami też mają popierdzielone imiona: Þórhallur (dwa L czyta się tl) czy Valgerður. Nawet nie wiadomo, czy to chop czy baba! (drugie to imię żeńskie...) Inna sprawa, że czasem z wyglądu też nie.
Paczki z głów!

Offline Chomick

• Pr0
Odnosząc się bezpośrednio do  tematu to dziś chyba po prostu elektorat Maliniaka za to że istnieje i za całokształt swej twórczości  :facepalm:

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Szczerze, to i tak jest lepiej niż 5 lat temu, kiedy go wciskali jako młodego, niezależnego i obytego na świecie. Dziś już ludzie nie powinni mieć złudzeń

Offline wuj Bat

• Pr0
Właśnie jest gorzej. Bo mimo tego i tak go wybiorą ;) (oby nie!...)

No ale jak tu być zaskoczonym?

Paczki z głów!

Offline Algiz

• Gaduła
Wuju naprawdę wierzysz w te fejkowe zrzuty ekranu ? Ktoś chciał ośmieszyć ludzi pobierających świadczenia socjalne i przedstawić ich jako roszczeniową patologię  Patologia jednak używa zupełnie innego języka.  Uwierz mi ludzie którzy starają się o mieszkanie socjalne/komunalne wiedzą doskonale, że nikt im umeblowanego mieszkania  nigdy nie da.

Offline wuj Bat

• Pr0
Szczerze mówiąc to wieje fejkiem, ale chociaż pośmiać się można (śmiech przez łzy ;)). Miałem raz taką pato-lokatorkę, to faktycznie podkuta była na wszystkie strony.
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Wypierdoliłbym do roboty tych nierobów, a nie mieszkania socjalne, zasiłki i ciągłe dofinansowania.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Wuju naprawdę wierzysz w te fejkowe zrzuty ekranu ? Ktoś chciał ośmieszyć ludzi pobierających świadczenia socjalne i przedstawić ich jako roszczeniową patologię  Patologia jednak używa zupełnie innego języka.  Uwierz mi ludzie którzy starają się o mieszkanie socjalne/komunalne wiedzą doskonale, że nikt im umeblowanego mieszkania  nigdy nie da.

Nie wierzyłem w takich ludzi, dopóki nie zacząłem pracować w obsłudze klienta, i nie zacząłem ich spotykać. Możesz nie wierzyć, ale to nie zmienia faktu, że ludzie próbujący wyłudzić coś na "chorom curke" istnieją. Myślę, że wcześniej nie miałem z nimi styczności, albo obecne czasy nauczyły ich, że trzeba się domagać, bo biednym się po prostu należy z racji biedy. Bogaci powinni się dzielić, logiczne.
Czy te konkretne skriny są fejkowe? Nie wiem, ale codziennie widywałem podobne zachowania. To nie jest kwestia wiary, widziałem to na własne oczy. Gdybym nie podchodził profesjonalnie nawet do takich klientów, to sam mógłbym co jakiś czas wypuszczać do internetu podobny kontent.
W ludzi krzyczących "Głosuje na Dudę, bo on mi dał, a inni tylko zabierajo!" też nie wierzysz? To wszystko globalny spisek. Tak naprawdę wszyscy mogliby przynależeć do Mensy, a ludzie z podstawowym wykształceniem są hologramami. Obudź się, średni Kowalski jest mniej inteligentny, niż się Tobie wydaje.
« Ostatnia zmiana: 29 Cze, 2020, 23:22:33 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline wuj Bat

• Pr0
Żona pracowała w świetlicy na wsi, to jak bym nagrywał też by było, że podstawieni aktorzy :D
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
W międzyczasie ważne, że Kulczykowa z braciszkiem tak się napracowali na to, by być w Top 100 Forbesa. Albo te studentki/studenci, co ledwo trzymają się na studiach, ale podjeżdżają na wydział Mercedesem i po studiach już mają załatwioną ciepłą fuszkę. Systematyczna bieda to temat rzeka, niektórym ciężko się dziwić, że teraz wolą kombinować i żebrać, jak przez wiele lat przy pracy sezonowej dostawali tylko kilka złotych na godzinę ciężkiej pracy i wszyscy mieli ich w dupie.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
« Ostatnia zmiana: 30 Cze, 2020, 00:13:13 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline wuj Bat

• Pr0
Wypierdoliłbym do roboty tych nierobów, a nie mieszkania socjalne, zasiłki i ciągłe dofinansowania.
Jako były rekruter miałbym trudność w zaakceptowaniu kandydatur, często z powodu słabej znajomości ojczystego języka, zapachu i dentystycznej stylówy :D
Paczki z głów!

Offline Algiz

• Gaduła

Nie wierzyłem w takich ludzi, dopóki nie zacząłem pracować w obsłudze klienta, i nie zacząłem ich spotykać. Możesz nie wierzyć, ale to nie zmienia faktu, że ludzie próbujący wyłudzić coś na "chorom curke" istnieją. Myślę, że wcześniej nie miałem z nimi styczności, albo obecne czasy nauczyły ich, że trzeba się domagać, bo biednym się po prostu należy z racji biedy. Bogaci powinni się dzielić, logiczne.
Czy te konkretne skriny są fejkowe? Nie wiem, ale codziennie widywałem podobne zachowania. To nie jest kwestia wiary, widziałem to na własne oczy. Gdybym nie podchodził profesjonalnie nawet do takich klientów, to sam mógłbym co jakiś czas wypuszczać do internetu podobny kontent.
W ludzi krzyczących "Głosuje na Dudę, bo on mi dał, a inni tylko zabierajo!" też nie wierzysz? To wszystko globalny spisek. Tak naprawdę wszyscy mogliby przynależeć do Mensy, a ludzie z podstawowym wykształceniem są hologramami. Obudź się, średni Kowalski jest mniej inteligentny, niż się Tobie wydaje.

Kobieta która chce żeby  jej dzieciom podwyższono zasiłek do 1500 pln ponieważ jej mąż siedzi z całą pewnością nie napisałaby  cyt....Sfinansowani e bonu rząd mógłby łatwo rozwiązać wprowadzając podatek solidarnościowy płatny przez wszystkich pracujących na etacie i nie pobierających 500+. ...   No proszę Cię taka "Karyna " nie używa takiego języka i takiej formy i na pewno nie ma pojęcia co to jest podatek solidarnościowy. Moja kobieta była opiekunem socjalnym w mopsie i znam ten temat dosyć dobrze.  A mensa i Duda ma z tym tyle wspólnego co ja z baletem mongolskim.

Offline wuj Bat

• Pr0
A mensa i Duda ma z tym tyle wspólnego co ja z baletem mongolskim.
Wrzucisz swój filmik? :D
Paczki z głów!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
W międzyczasie ważne, że Kulczykowa z braciszkiem tak się napracowali na to, by być w Top 100 Forbesa. Albo te studentki/studenci, co ledwo trzymają się na studiach, ale podjeżdżają na wydział Mercedesem i po studiach już mają załatwioną ciepłą fuszkę. Systematyczna bieda to temat rzeka, niektórym ciężko się dziwić, że teraz wolą kombinować i żebrać, jak przez wiele lat przy pracy sezonowej dostawali tylko kilka złotych na godzinę ciężkiej pracy i wszyscy mieli ich w dupie.

Brukarz 6-7k na budowie.
Inżynier na dzień dobry w biurze projektów 2-2,5k.
Systemowa to nie jest u nas bieda tylko głupota.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

Kobieta która chce żeby  jej dzieciom podwyższono zasiłek do 1500 pln ponieważ jej mąż siedzi z całą pewnością nie napisałaby  cyt....Sfinansowani e bonu rząd mógłby łatwo rozwiązać wprowadzając podatek solidarnościowy płatny przez wszystkich pracujących na etacie i nie pobierających 500+. ...   No proszę Cię taka "Karyna " nie używa takiego języka i takiej formy i na pewno nie ma pojęcia co to jest podatek solidarnościowy. Moja kobieta była opiekunem socjalnym w mopsie i znam ten temat dosyć dobrze.  A mensa i Duda ma z tym tyle wspólnego co ja z baletem mongolskim.

No, ten jeden wygląda podejrzanie, co nie znaczy, że nie może być prawdą. Może gdzieś usłyszała, albo ktoś jest podsunął. Internet jest naprawdę zadziwiający źródłem wszystkiego, z którego może korzystać każdy. Naprawdę miałem styczność z różnymi przypadkami i uwierz mi, że nie zawsze roszczeniowy klient jest głupi i nie potrafi myśleć logicznie. Chamstwo i cwaniactwo wychodzi nawet od ludzi w marynarkach od Armaniego.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline wuj Bat

• Pr0
Ludziki przy kasie będą stali przy kasie i czekać na każdego grosika :) Najlepiej być średniakiem. W sumie żaden to wysyłek :)
Paczki z głów!

Offline Majk

• Gaduła

Brukarz 6-7k na budowie.
Inżynier na dzień dobry w biurze projektów 2-2,5k.
Systemowa to nie jest u nas bieda tylko głupota.

6-7k? W jakim województwie??  Ale i tak to chyba na czarno i po 15h dziennie.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Każde duże miasto wojewódzkie.
A myślisz że w w biurze to 8h/5 dni w tygodniu i wszystko na papierze? :D
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Majk

• Gaduła
Nie no wiadomo że nie, aczkolwiek np. w Rzeszowie zarobki na stanowisku elektromontera to około 3700 brutto. Drogowcy w jednej z większych firm mają 2500 na rękę, więc domyślam się że brukarstwo też lepiej nie stoi.
Ale to Rzeszów, Ukraina niemalże xD

Jeszcze pozwolę sobie dopisać, przerażający jest fakt że ja pare lat temu, przychodząc do firmy prosto po technikum, dostałem stawkę może o 2 zł niższa od pracowników z 10 czy 20 letnim stażem. Ale może tak jest wszędzie, nie wiem.
« Ostatnia zmiana: 30 Cze, 2020, 15:31:03 wysłana przez Majk »

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
dostałem stawkę może o 2 zł niższa od pracowników z 10 czy 20 letnim stażem. Ale może tak jest wszędzie, nie wiem.

Widelki płacowe na stanowisko są raczej norma, zwłaszcza  w korporacjach. A to to gdzie się umiejscowiłes w tych widełkach zależy w dużej mierze od Ciebie (mam na myśli normalne, zdrowe środowisko pracy)

Ale są tez takie sytuacje, ze jest robiony nagły, masowy nabór nowych osób i w zależności od wielkości łap, które ściskają jaja firmy, mniej lub bardziej dostosowują się do obecnie panującej sytuacji na rynku pracy. Wtedy może byc tak, ze nowi pracownicy mają większa podstawę niż pracownicy zatrudnieni rok czy dwa wcześniej i jak ci starsi się nie zorientują i nie upomną, to nic się nie zmieni w ich pensji, tym bardziej, ze nie każda firma oferuje dodatki stażowe. Niektóre firmy, zwłaszcza przy zarobkach prowizyjnych, stosuja Też hierarchię płac, zgodnie z która stanowisko niżej nie może wejść na poziom płacowy stanowiska wyżej, bez znaczenia jakie środki wypracował sobie pracownik. Miałem tak kiedyś w jednej firmie nawet, tylko wyrabiałem masę koniecznych nadgodzin i dowiedziałem się, ze mogą mi oddać w dniach wolnych, bo jakby chcieli mi wypłacić, to przekroczyłbym dochodem netto podstawowy dochód wyższego stopniem pracownika. Tylko w tym ostatnim przypadku mam na myśli stricte stanowiska kierownicze, nie produkcyjne.
B ( o ) ( o ) B S

Offline spacelord7

• Pr0

Offline theremin

• Pr0
 Może to zabrzmi jak żart, ale to autentyk - znajomy pracujący w powiatowym szpitalu jako ślusarz czy hydraulik jak dostał raz dodatek za nadgodziny, to na wypłatę dostał mniej niż zwykle. Jak to możliwe? W tzw. służbie zdrowia wszystko jest możliwe.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Floyd Rose jest albo w chuj niekonsekwenty w kwestii wymiarów swoich mostków albo rysunki techniczne mają zrobione na odpierdol. Wkurwia mnie to, szczególnie, że muszę zrobić porządne modele 3D ich produktów.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline theremin

• Pr0