Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1710470 razy)

Offline Art

• Użytkownik
Pewnie nie raz już było, ale...
Wciskając ludziom do rąk darmowe wtyczki VST do symulacji wzmacniacza, obsługi impulsów i perkusji dla idiotów i tak zostaje się zakrzyczanym przez ludzi nawołujących do "pożyczenia" z internetu GuitarRig i Superior Drummera. No bo bez tego się kurwa wcale nie da nagrywać w domowych warunkach, no naprawdę  :facepalm:

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
YOLO mnie irytuje

Offline Art

• Użytkownik
virtualne bębny... tutaj niestety Superior Drummer, Addictive Drums i BFD2 stanowią klasę samą dla siebie chociażby ze względu na ilość warstw dynamiki i uwzględnienie omikrofonowania.
są tony fajnych darmowych sampli, ale trzeba je jeszcze czymś odpalić. i tu zaczynają się schody.
z darmowych samplerów najbardziej rozbudowany jest chyba Shortcircuit, ale nie jest to soft najłatwiejszy w obsłudze ;)
Zgodzę się, że płatne perkusje są bezkonkurencyjne, ale nie rozumiem po co do domowego grania były potrzebne najlepsze bębny na świecie, a poza tym sam korzystam ostatnio z Sennheiser DrumMic'a! który został ostatnio wydany za darmo a też ma jakieś tam opcje sterowania mikrofonami (nie znam się za dobrze na tym, ale można na pewno zmieniać mikrofony).
Ale jeśli już ktoś potrzebuje mieć SD albo Addictive Drums to chyba może wydać te 600zł na oprogramowanie do perkusji, skoro na gitarę wydaje dużo grubszy pieniądz.
Drażniące po prostu, że panuje (szczególnie w Polsce) taka mentalność, że na pewno darmowe jest gorsze i trzeba ukraść to płatne. Bo po co się męczyć i samemu sprawdzać :/ A jak już się ukradnie, to nie ma po co za to później płacić, bo już się to ma przecież. Ehhh...

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Kupiłem superiora i co? Nie chce działać jebaniec, ciągle mi wywala komunikat, że nie widzi bibliotek. Jak miałem pirata to takiego problemu nie było :D
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
to mu skopiuj te biblioteki ręcznie z płyty na dysk i potem mu je wskaż :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Mam pliki ściągnięte z toontracka, ale i tak nic nie działa. Trochę podziałało nawet, ale po następnym odpaleniu DAW'a znowu to samo. Reinstale wszystkiego nic nie pomagają. Posłałem mejla do supportu z rana, ale póki co cisza. Pewnie napiszą, żebym jeszcze raz przeinstalował :facepalm: Nie mam kurwa siły do tego.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Przyszła do mnie dzisiaj zarąbista gitara... w dwóch kawałkach... Główka poszła na pół.  :facepalm:

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste

Offline Art

• Użytkownik
Kurna, współczucie, zawsze sram się o gryf, jak gdzieś wysyłam do tego stopnia, że po nocach nie śpię - na szczęście nic się jeszcze u mnie nie stało. Ale domyślam się jak bardzo to boli.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
:fotki:

Własne i ze stopą zrobię, jak w końcu się zbiorę do tego tematu 4xNGD. Zobaczy się w ogóle, czy zostanie u mnie z tą przepołowioną główką. Najlepsze - gitara pozostała nastrojona mimo, że pół głowki z 3-ma kluczami dyndała na strunkach. Moc japońskiej produkcji lat 80' i Floyda.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Widziałeś daredevil, albo green lantern?

Porównaj sobie jego gre aktorską jako superbohatera do Christian Bale np.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja tam bym Toma Cruise'a widział jako Batmana... Podobała mi się jego kreacja w "Ostatnim Samuraju". Ale przez jego religijne konotacje i garść kiczowatych ról mam do niego straszne uprzedzenia.

Henry Cavill był akurat całkiem wporzo supermanem, może Ben Affleck też się jakoś odnajdzie.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Ojej, nie ten aktor zagra w ekranizacji komiksu dla niedorozwiniętych dwunastolatków. Jestem zdruzgotany. 
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
A chuj, gorszy od George clooney nie będzie.

gizmi: Batman o wzroście hobbita seems legit ;)

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
Najlepsze - gitara pozostała nastrojona mimo, że pół głowki z 3-ma kluczami dyndała na strunkach. Moc japońskiej produkcji lat 80' i Floyda.
Like a Dimebag  8)

:D

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
Znowu w pracy. Tym razem, gdy na pierwszej przerwie poszedłem do toalety zapchali wszystkie kible. Żartownisie. Omało co a bym się zesrał.
return to monke

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
i tak powstał headless :)
i always go full retard

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Deanowi akurat ładniej bez główki... Tylko ja mam teraz K' , a nie Kramera, bo tylko K' zostało z napisu :(

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Znowu w pracy. Tym razem, gdy na pierwszej przerwie poszedłem do toalety zapchali wszystkie kible. Żartownisie. Omało co a bym się zesrał.

i tak powstał headless :)

Hmm.

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
To samo pomyślałem. Nadal nie mogę tego połączyć :(
return to monke

Offline a197

• Gaduła
Wqrwia? no w sumie tak....
Sprzedaje taurusa 3, stan super, cena jak cena (myślę że dałem całkiem ok) no i pisze do mnie model Isurez że go bierze, przez 8 dni bierze/nie bierze/ bierze (?) no i szarpie się o cenę, no to w końcu dogadujemy się (wtedy ściągam z allegro wzmacniacz).
Wpłaca kasę, a tu nagle skomle na PW że "potrzebuję jednak tych pieniędzy na coś innego", żeby była jasność- dostanie zwrot, ale sugeruje Wam mocno się zastanowić przed robieniem interesów z modelem Isurez .
................... .
Jednak żyje w naiwności, myśląc że taka sytuacja na tym forum się nie wydarzy.
Jebać.
« Ostatnia zmiana: 25 Sie, 2013, 07:57:50 wysłana przez a197 »

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
A mnie wkurwia, że dotarłem do momentu w którym OS mogłoby zacząć stawać się pracą i mógłbym zacząć rozbijać się nightlinerem po Europie i nie tylko ale niestety, niektóre jednostki mają ważniejsze zajęcia... :/

Offline Phoenix

• Użytkownik
A mnie wkurwia, że dotarłem do momentu w którym OS mogłoby zacząć stawać się pracą i mógłbym zacząć rozbijać się nightlinerem po Europie i nie tylko ale niestety, niektóre jednostki mają ważniejsze zajęcia... :/
Albo pożegnasz te pewne jednostki albo pożegnasz się z zajebistą szansą, prosty wybór ;)

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
A mnie wkurwia, że dotarłem do momentu w którym OS mogłoby zacząć stawać się pracą i mógłbym zacząć rozbijać się nightlinerem po Europie i nie tylko ale niestety, niektóre jednostki mają ważniejsze zajęcia... :/
Albo pożegnasz te pewne jednostki albo pożegnasz się z zajebistą szansą, prosty wybór ;)

chcialem to samo napisać
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.