Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1696059 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Ale zawsze się ktoś ucieszy ;).
Paczki z głów!

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Nie mam czego oszczędzać, studenci klasycznej nie pracują przez pierwsze trzy lata. Śpią też mało, i nie chleją, to nie archeologia :P
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline sylkis

• Pr0
Z tym chlaniem to nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz :)
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Bo ja wiem, poznałem ostatnio dwóch gości z archeologii (III rok chyba) potwierdzili ten stereotyp, choć fakt, mowa była o stażu-wykopkach, nie o regularnych studiach.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Bo ja wiem, poznałem ostatnio dwóch gości z archeologii (III rok chyba) potwierdzili ten stereotyp, choć fakt, mowa była o stażu-wykopkach, nie o regularnych studiach.

Wszystkie Agaty to kurwy, Wiem bo znam jedną.
B ( o ) ( o ) B S

Offline Frantic

• Pr0
To jest ich dwóch?! :o

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Ale dajcież mi spokój, przecież nigdzie nie powiedziałem "wszyscy z archeologii piją, kurwa", tylko że poznałem dwóch, którzy potwierdzili, że właściwie wszyscy na tych wykopkach jak im jest tam paręnaście osób zachlewają mordę w zasadzie codziennie ;)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Archeologia nie jest dla mięczaków.

Offline Frantic

• Pr0
No ba, Indiana Jones potwierdzi.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
ale ja sie z tym nie sprzeczam. Bo oni wszyscy piją bo z delirka łatwiej sie pędzelkiem macha i wiecej sie widzi ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline sylkis

• Pr0
Znajoma ukończyła śródziemnomorską, w praktyce to niewiele różni się od klasycznej - na którą z resztą poszła na magisterkę w ramach kontynuacji tegoż kierunku. Mało ich na tym kierunku było od początku, a na koniec 3 roku na palcach u jednej ręki dało się już zliczyć - taki zapierdol mieli, ciężki kierunek. Ale w imprezowaniu im to nie przeszkadzało... :)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Znajoma ukończyła śródziemnomorską, w praktyce to niewiele różni się od klasycznej

BHUAHAHAAHAHAHAHAHA HAAHAAHAHAHAHAHAHA!!

Nie, sorry, a dziennikarstwo niewiele różni się od polonistyki. A kulturoznawstwo to właściwie historia sztuki ;)

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Wkurwia mnie, że nawet jak kogoś ignorujesz, to nadal kusi, żeby zerknąć na post :D

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Kiedyś napierdalałem z kumplem łopatą jako fizol jakąś osadę z I w. n. e. nad jeziorem. Dwa tygodnie w lesie pod namiotem, więc wziąłem moją Pyzę marki Rottweiler. Było w kurwę gorąco, więc biedna suka wlazła do jakiejś dziury, kompletnie ja zawalając, którą kolo-kierownik wycieczki skrzętnie odrysowywał od 5 dni na milimetrowym papierze, chuj wie po co. Śmiechu było!

Offline sylkis

• Pr0
No, zwłaszcza, że jej siatka to była głównie Łacina, Greka, Hebrajski itp... ;) (tym bardziej, że na US nie ma osobno klasycznej - może na uniwerkach, gdzie są obie filologie jakaś znacząca różnica jest widoczna, ale nie u nas)
Ale nie będę się kłócił.
« Ostatnia zmiana: 14 Paź, 2011, 01:01:34 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Łacina łacinie i greka grece nie równa. Połowa humanistycznych ma łacinę, ale np o opisówkach ze starożytnych słyszeliśmy tylko my :P

Z resztą nawet wykładowcy stwierdzają, że jak ktoś chciał miło i przyjemnie to źle trafił, po to się idzie na śródziemnomorską.

Ale dobra, ja tak lubię popodkreślać jak to mam strasznie i jaki przez to jestem fajny, a prawda zapewne jak zwykle leży po środku ;)

Offline sylkis

• Pr0
Mówię ci, że to pewnie kwestia tego, że u was jest i taka, i taka filologia. U nas ledwo raz na parę lat się udaje zebrać ludzi na choć jedną z nich - i jak już ich zbiorą, to wcale im tego lekko nie popuszczają... ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
A, to całkiem możliwe. Ale śródziemnomorska, to w ogóle nie jest chyba filologia? Przynajmniej u nas na 90% to podpada pod kulturoznawstwo.

Offline sylkis

• Pr0
Filologia. No bo co, "śródziemnomorstyka"? Normalnie jest to filologia, tylko taka dość obszerna względem innych. Na wydziale filologicznym, w instytucie polonistyki i kulturoznastwa ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
No bo u nas to jest kulturoznastwo: kultura śródziemnomorska. Na tej samej zasadzie mamy np. amerykanistykę.

Offline sylkis

• Pr0
Aż sprawdziłem z ciekawości.

Wg stronki uniwerku:

Filologia: Studia śródziemnomorskie

studia I stopnia (stacjonarne)

specjalność:
- kultura włoskiego renesansu i baroku

;)

Ale i tak całkiem prawdopodobne, że to niedługo zniknie, bo ciągle za mało chętnych jest, a właśnie nawet jak raz na parę lat zbiorą komplecik - znaczna większość odpada w trakcie...
« Ostatnia zmiana: 14 Paź, 2011, 10:30:00 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
E tam, u nas na Asyrologii i Hetytologii jak 2 osoby są na roku to jest dobrze (autentycznie :D) a co jakiś czas otwierają. Ale może to dlatego, że hetytologów jest w Europie bodajże siedmiu, z czego dwóch na naszym uniwerku, a roboty mają ponoć na najbliższe sto lat.

Offline sylkis

• Pr0
Tak, ale weź pod uwagę, że UAM stać na coś takiego.
A US niestety jest a) bardzo młody - jakoś zaledwie koło 25-30 lat ma, b) ogólnie rzecz biorąc jest biedny, nie jest to instytucja która zbija kokosy, ani tez zbytnio na dotacje się nie łapie (co najwyżej poszczególne wydziały typu prawa i administracji mają budynki pięknie poremontowane jak w banku, bo na zaocznych zarabiają w chuj i inwestują w siebie) c) wydział filologiczny istnieje od chyba 2007 czy tam 2008 (wcześniej był częścią humanistycznego) przez co jest na nim dodatkowo straszny burdel, bieda, najgorsze ochłapy z budynków (których human nie chciał, bo wymagają utopienia w nie fortuny, aby doprowadzić je do porządku), i w ogóle traktowanie po macoszemu jako małego buntownika przez "tych z góry", a wszelkie zaoczne/wieczorowe filologie przyciągają relatywnie mało ludzi, na których można by zarobić.
Po prostu ich nie stać na otwieranie niektórych kierunków (BA! nawet specjalizacji wewnątrz kierunku!) jeśli jest zbyt mało chętnych. Nie wspominając o tym, że tak jak licencjackich kierunków mamy na wydziale nawet sporo, to na magisterkę może z 1/3 z tego, przez co np romaniści musza dalej wypierdalać gdzieś np do was pyry, albo gdzie indziej...
(\__/)    This is Bunny.

Offline birthmark

• Gaduła
Suto wędlin kładź na chleb