Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1693360 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Na pewno ściąganie naszej praktycznie nieistniejącej "klasy średniej" w dół pozwoli odbudować się naszej gospodarce.  ::)

Krótki eksperyment:
@nikt @gizmi7 co to według was "klasa średnia"?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Teoretycznie? Klasa wszystkich ludzi pracujących, ale nie na kierowniczych lub wyższych stanowiskach. Praktycznie? Ludzie, których stać na założenie/utrzymanie rodziny i własny rozwój - opłacanie rachunków, własny samochód, oszczędności na wszelkiego rodzaju kapitał kulturowy.

Innymi słowy - prawie nigdy nie ludzie na śmieciówkach albo mający poniżej 2,5-3k na rękę lub więcej w zależności od miasta, bo w Warszawie pewnie nawet 4k to mało.

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Wczorajsza impreza z której wyszedłem dużo wcześniej niż zakładałem i ku memu zdziwieniu o własnych siłach.

No tyle skondensowanego pierdolenia to ja jeszcze nie słyszałem. Wszyscy kurwa w telefonach, bo trzeba relację na insta wrzucić że jest nowy rok, że petardy strzelajo, że wóda się leje... bo przecież ludzie nie mają okien i nie wiedzą co i jak. Kumpel pokłócił się z dziewczyną. Lament płacz. No co to kurwa było w ogóle  :-\. Chyba pora zmienić towarzystwo.
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline vastio

• Gaduła
Tak to teraz wyglada. Masakra. Telefony powinny być wpierniczane do jakiegoś koszyka przed impreza i oddawane na wyjściu.
Miałem okazje iść wczoraj na domówkę gdzie średnia wieku to 18 lat. Podziękowałem..

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Serio, zmieńcie znajomych. To jest norma, ale tylko dla pewnej kasty.

Paradoksalnie Facebook jest świetnym filtrem. Bardzo szybko zmniejszyłem liczbę znajomych, po zaobserwowaniu co i z jaką częstotliwością wrzucali niektórzy użytkownicy.
« Ostatnia zmiana: 01 Sty, 2018, 22:56:22 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Krótki eksperyment:

Jedna osoba pracująca w małżeństwie potrafiąca utrzymać 3 dzieci i małżonka, zero kredytów i oszczędności pozwalające bez zmiany standardu życia utrzymać się przez kolejny rok. Wyższe wykształcenie.
Ale stare standardy chyba obecnie już są u nas w kraju traktowane jako hiperbogactwo.  :facepalm:
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Krótki eksperyment:

Jedna osoba pracująca w małżeństwie potrafiąca utrzymać 3 dzieci i małżonka, zero kredytów i oszczędności pozwalające bez zmiany standardu życia utrzymać się przez kolejny rok. Wyższe wykształcenie.
Ale stare standardy chyba obecnie już są u nas w kraju traktowane jako hiperbogactwo.  :facepalm:

Czyli na rękę jakieś 6-8 k netto i z 60-80 k oszczędności. Na 2014 7k netto i więcej zarabiało 3,47% pracujących, powyżej 14k netto już tylko 0,06%. Wydaje mi się, że w Polsce powinniśmy raczej przyjąć dochód gospodarstwa domowego rzędu wspomnianych 7-10 k i wtedy zostajemy z około 16-20% społeczeństwa przy założeniu, że oboje w małżeństwie pracują.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
No zdecydowanie powinno się brać dochód gospodarstwa domowego jako całość - obie osoby w związku powinny zarabiać, bo inaczej jest niemal z automatu przemoc ekonomiczna przez sam fakt, że jedna ze stron nie odkłada na emeryturę.

W Stanach złote czasy dla klasy średniej zapewnił właśnie New Deal (zainicjowany swoją drogą przez konserwatystę, Hoovera), podobnie w krajach skandynawkich czy niemal wszędzie indziej wiązało się to z inteligentnie przeprowadzoną interwencją gospodarczą. W Polsce i tak już jest poprawa dzięki 500+, każdy kto próbował robić zakupy przed świetami mógł zobaczyć, ilu ludzi się rzuciło na sklepy i ile brali. Ale neokapitalizm nauczył polityków, że łatwiej jest napieprzać w chochoła lewactwa i socjalizmu niż proponować politykę, gdzie trzeba będzie coś robić i brać odpowiedzialność za to, co się robi. A ludzie to łykają, bo jest lekkostrawne i łatwo aplikowalne, przerzucając się wyrwanymi z kontekstu cytatami z Adama Smitha czy innych ojców liberalizmu, kiedy on sam by się złapał za głowę, gdyby to zobaczył.

Orange

• Gość
A ja cały czas mam wrażenie, że pomyliliscie tematy.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Wkurwia mnie to, że moja myszka, poruszając się po podkładce, gubi kroki. Ja pierdole, nie wiem o co chodzi...
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Wkurwia mnie to, że moja myszka, poruszając się po podkładce, gubi kroki. Ja pierdole, nie wiem o co chodzi...

Zmień na servo ;)

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Wyjmij kulkę ze spodu i ją wyczyść ziom.
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Jezeli to mysz kulkowa, a nie optyczna ;)
Tak czy owak, w myszach "z kulka", to rolki po czasie oblepiaja sie brudem i to je trzeba wyczyscic.
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

Nie interesuj się moimi kulkami. Codziennie je wyjmuję i czyszczę.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline wuj Bat

• Pr0
Wszystkim "raperom" przypomina się, że z rokiem 2018 zaczął obowiązywać zakaz używania cykającego hi hatu i nazywania się Lil (cośtam).
Paczki z głów!

Offline Amal_68

• Pr0
Kurier InPost. Nosz kurwa ja pierdole poskładałem sobie PC. Chce już grać w wiedźmina a te kurwy babliońskie od wtorku wiozą mi monitor. I cały czas status "w trasie". Jak nie będzie go dzisiaj to chyba się do nich przypierdole...
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!

Offline temol

• Gaduła
Amal_68 - uelkam w klubie frustratów pocztowych :). sporo pierdół ostatnio ciągnę, przeważnie ali czy inne zagranice i człon mię strzela jak na trackingu przesyłka przymarza na 3 tygodnie, a na przykład idzie z NL wg info na stronie. W tym samym czasie inna przesyłka, zakupiona w UK, dochodzi w 3 dni. Czasem mam wrażenie, że przesyłki z Chin są drugim sortem i niespecjalnie się spieszą z dostarczaniem.

T.

Offline Amal_68

• Pr0
Amal_68 - uelkam w klubie frustratów pocztowych :). sporo pierdół ostatnio ciągnę, przeważnie ali czy inne zagranice i człon mię strzela jak na trackingu przesyłka przymarza na 3 tygodnie, a na przykład idzie z NL wg info na stronie. W tym samym czasie inna przesyłka, zakupiona w UK, dochodzi w 3 dni. Czasem mam wrażenie, że przesyłki z Chin są drugim sortem i niespecjalnie się spieszą z dostarczaniem.

T.

No widzisz... to moja idzie ze szczecina :/

Offline blendamed

• Gaduła
Kurier InPost. Nosz kurwa ja pierdole poskładałem sobie PC. Chce już grać w wiedźmina a te kurwy babliońskie od wtorku wiozą mi monitor. I cały czas status "w trasie". Jak nie będzie go dzisiaj to chyba się do nich przypierdole...
Jak na przesyłkę z polszy czekałbym nieskończoność to bym robił dym. Tymczasem ja sobie pierwszy i w sumie ostatni raz zamówiłem jakiś droższy sprzęt u chinoli. Przycebuliłem kapke i zobaczyłem, że na gearbeście mają foniacza, którego chcę za całkiem niegłupi pieniążek w porównaniu do ceny bezpośrednio u producenta. Wbijam, patrzę możliwa przesyłka "Expedited Shipping" wróżą dostawę 5-15 dni, sztos, poszło zamówienie. Dostałem mejla zwrotnego, nagle dostawę wróżą za 15-25 dni :D od 10.01 na trackingu cały czas "in transit" i "notification of shipment confirmation".
Jakby to była jakaś szybka na telefon czy inny pierdolnik za groszowe sprawy to miałbym wyjebane ale trochę wyrzuciłem szmalu na ten telefon i już pierdolca dostaję :L
« Ostatnia zmiana: 19 Sty, 2018, 18:40:58 wysłana przez blendamed »

Offline selfslave

• Gaduła
(...) Obie osoby w związku powinny zarabiać, bo inaczej jest niemal z automatu przemoc ekonomiczna przez sam fakt, że jedna ze stron nie odkłada na emeryturę.
Powinny obie zarabiać, jednocześnie powinni być w stanie utrzymać się z jednej pensji. Żeby nie było sytuacji, że gdy jedna osoba w związku traci pracę to nagle znajdują się na skraju ubóstwa.

Offline Amal_68

• Pr0
"Witaj Kamilu. Dostarczenie paczki nastąpi najwcześniej w poniedziałek"

Czy teraz to legalne żeby ich zabić?

Offline aciek_l

• Pr0
Kiedyś kupiłem gitarę z Japonii. W niedzielę gość mi napisał, że wysyła. W środę o godz. 11 rozpakowałem paczkę. :)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Kiedyś kupiłem gitarę z Japonii. W niedzielę gość mi napisał, że wysyła. W środę o godz. 11 rozpakowałem paczkę. :)
Do mnie z Japanii szła dwa dni. Potem dwa tygodnie na urzędzie celnym w PLu. Polecam ;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline aciek_l

• Pr0
@nikt a widzisz, to u mnie jakoś DHL to tak sprawnie ogarnął, że chyba we wtorek dostałem papiery do tłumaczenia, a płaciłem już bezpośrednio kurierowi.

Offline blendamed

• Gaduła
No to ja sobie jeszcze poczekam bo wysłali mi telefon kurierem poczty polskiej :facepalm: