Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1694236 razy)

Orange

• Gość
Co ciekawe na instrumencie "temperowanym", np gitara, fortepian nie ma różnicy czy zagrasz ges czy fis. Ale na dęciaku, czy skrzypcach już jest - muzyk inaczej myśli o dzwięku. True story :D

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Orange

• Gość

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Koma-koma-koma-koma-komilijooooon, hi kam end goooł, hi kam end gooooooooooł!

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Co ciekawe na instrumencie "temperowanym", np gitara, fortepian nie ma różnicy czy zagrasz ges czy fis. Ale na dęciaku, czy skrzypcach już jest - muzyk inaczej myśli o dzwięku. True story :D

Na skrzypcach w zasadzie również nie ma różnicy, czy zagrasz Gb czy F#, jeśli poruszamy się w obrębie stroju równomiernie temperowanego (a tego wymaga od skrzypka np. muzyka klasyczna, czy większość odmian muzyki współczesnej). Ma być "czysto" i koniec (oczywiście według reguł stroju temperowanego).
Na tych samych skrzypcach możesz, posługując się systemem nietemperowanym, użyć mikrotonalności. Dla przeciętnego europejczyka jest to często nie do odróżnienia, bo od trzystu niemal lat jako wzorcowy uznawany jest strój równomiernie temperowany. Za to na Bliskim (i tym Dalszym) Wschodzie, mikrotonalności są do dziś dosyć oczywiste i naturalne - tamtejsza muzyka korzysta z systemów dźwiękowych, które tradycja europejska odrzuciła.

Tak ło (już gdzieś się na forumie pojawiło to vidiło):

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
Odwal się od Comy, hę?

To jest insajd dżołk stary jak (chyba) pierwsze gejparty w Katowicach :D

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Dun, wygrales internet tym widełem. Nie dosc ze osemka to jeszcze takie ficzery. Zbieram piniondze ;)

I nastepna wydumka
Http://m.youtube.com/watch?v=RWCwMW48FO4
« Ostatnia zmiana: 04 Lip, 2014, 13:16:51 wysłana przez benkai »

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
I tak wszyscy gracie 0 i 1.

I tak grasz tylko Comę.

Chyba najlepszy pocisk jaki mogłem otrzymać na tym forum :D

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Dun, wygrales internet tym widełem. Nie dosc ze osemka to jeszcze takie ficzery. Zbieram piniondze ;)

I nastepna wydumka

O ja pierdolę, novum, encore, maestro!!! Lecę do najbliższego salonu EMPIK po dvd najlepiej. A potem zrobię sobie brzydką jak dziura w dupie gitarę 19. strunową w stroju Perkozego-Fojerbacha i będę swoją kaleką muzyką dręczył zwierzęta domowe. W tym wypadku wyjściem dla tego kolo byłyby jednak narkotyki.

Kocham głuchych pozerów!

http://forum.sevenstring.pl/gitary-barytonowe-i-inne/9-string-ciekawostka/msg69144/#msg69144
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
« Ostatnia zmiana: 05 Lip, 2014, 15:14:34 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Jak sama nazwa wskazuje - socjaldemokratyczny rząd po raz kolejny w działaniu
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Powinni byli myśleć 40 lat temu i załatwić sobie prywatnie emerytury? :P

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
W sumie bardziej mnie to smuci, ale nie mogę znaleźć wątku.

Jest sobotni wieczór, nawet na ustronnym osiedlu w niewielkim mieście jakim jest Pruszcz zewsząd słychać głośne rozmowy i śmiechy grup ludzi w domach, na zewnątrz, na balkonach, a ja siedzę sam jak przysłowiowy palec (nigdy tego nie rozumiałem) i patrzę się w swój mobilny smartfon wciągając kadzidełka i myśląc co by tu zrobić na kolację... dla samego siebie.

Robota robotą, na gitarze pograłem, przejechać się na świeżym powietrzu byłem, a i tak dziwnie się czuję. Całe życie miałem tak, żeby sobie wokół siebie zrobić jak najfajniej, potrzebowałem do tego spokoju samotności, a jak już to osiągnąłem, to nagle mi smutno, bo chciałbym się tym z kimś podzielić. Głupi paradoks.

No ale nic, żeby chociaż zakończyć to użalanie durowym akordem, taką mrożoną kawę zrobiłem sobie słuchając dziś Red Fang:

Offline Bjørn

• Pr0

Jest sobotni wieczór, nawet na ustronnym osiedlu w niewielkim mieście jakim jest Pruszcz zewsząd słychać głośne rozmowy i śmiechy grup ludzi w domach, na zewnątrz, na balkonach, a ja siedzę sam jak przysłowiowy palec (nigdy tego nie rozumiałem) i patrzę się w swój mobilny smartfon wciągając kadzidełka i myśląc co by tu zrobić na kolację... dla samego siebie.

Robota robotą, na gitarze pograłem, przejechać się na świeżym powietrzu byłem, a i tak dziwnie się czuję. Całe życie miałem tak, żeby sobie wokół siebie zrobić jak najfajniej, potrzebowałem do tego spokoju samotności, a jak już to osiągnąłem, to nagle mi smutno, bo chciałbym się tym z kimś podzielić. Głupi paradoks.

No ale nic, żeby chociaż zakończyć to użalanie durowym akordem, taką mrożoną kawę zrobiłem sobie słuchając dziś Red Fang:

( Obraz usunięty.)

1. Wejdź na czat / załóż konto na profilu randkowym
2. Poznaj dziewczynę / chłopaka
3. PROFIT

I piszę poważnie. Takie czasy, takie możliwości. Większość wartościowych ludzi mimo wszystko nie wychodzi z domu.

BTW jak nic się nie zmieni w powyższej materii to postaram się w sierpniu wbić z butelczyną wódki (nienawidzę wódki, ale się poświęcę dla większego dobra :D).

------------

A co mnie wkurwia... hm... ostatnimi czasy wkurwia mnie moje jebitne, do kości, do wyciśnięcia do ostatniej kropli szmaty, do bólu LENISTWO. Chryste Panie na gumowym bananie - jaki ja kurwa jestem leniwy.... :D
« Ostatnia zmiana: 05 Lip, 2014, 23:58:44 wysłana przez Bjørn »
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Yakus

• Gaduła
  • albo się przegrywa albo przegrywa
Trzeba na to spojrzeć z innej strony. To, że siedzisz sam w mieszkaniu oznacza, że masz wymagania, ergo jesteś wartościowy i nie wpuszczasz byle kogo do swojego życia. To jest duuużo lepsze niż sytuacja na którą cierpi baardzo wielu moich znajomych.. "Znam ją 2 tygodnie, mieszka ze mną od półtora, jest cudownie" i po miesiącu "Nie wiem co mnie pojebało że tak zrobiłem". Sytuacje zapętlić w nieskończoność.

A najlepiej umieć to jakoś połączyć, ja żeby się tego połączenia nauczyć zmarnowałem 2 lata życia ;)) ale było warto.

Człowiekowi który lubi kawę i ma takie zajebiste mieszadełko w kształcie Jazzbassa na 100% się szybko wszystko ułoży

I Bjorn dobrze mówi ;)

Edit:
Mnie wkurwia to, że moja narzeczona pojechała ze swoją matką na 2 tygodnie do Rzymu a ja zostałem sam w nowym, pustym mieszkaniu i żeby nie siedzieć samemu zajeżdżam się pracą. I nikt nie chce kupić mojego SLSMG :c
« Ostatnia zmiana: 06 Lip, 2014, 00:05:17 wysłana przez Yakus »

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

( Obraz usunięty.)

Ta basistka o której mówiłeś dziś mi się pojawiła w propozycji znajomych na fejsbuczku. Jak się za nią porządnie nie weźmiesz to ja to zrobię :P
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Orange

• Gość
internet jestgupi. nie mogę znaleźć szprych do kółka. No kurwa. Pojeździłby. I pracy jakoś nie mogę znaleźć innej. Normalnej. Albo inaczej - z normalnymi ludźmi, bo sama praca nie jest zła.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
internet jestgupi. nie mogę znaleźć szprych do kółka. No kurwa. Pojeździłby.

Ale Ty masz przejebane z tym rowerem :D

Offline wuj Bat

• Pr0
Bjóórnnn - nawet nie wiesz jak szybko kolega podchwycił :D. Internet  = prędkość!
Paczki z głów!

Offline Bjørn

• Pr0
I o to chodzi 8)

Internet to chyba najefektywniejsze narzędzie do odnalezienia zarówno żony jak i kochanki (albo kochanek... tak, liczba mnoga zdecydowanie) 8)

Orange

• Gość
@youshy Bo ten bezproblemowy się utlenił...

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Faktycznie żem podchwycił...