No tak, ale od biedy co za różnica czy będzie zmieniał kanał footshwitem czy A/B switchem ? Ja mam inną teorię. Nie używali żadnych switcherów-looperów, gdzie przy wciśnieciu jednego przycisku włączało się kilka efektów na raz więc żeby wyrabiać się ze stepowaniem musieli radzić sobie innaczej. Przed kolejnym utworem, lub nawet w trakcie utworu wiedząc jaki będzie im potrzebny komplet efektów na cleanie włączali go sobie i potem tylko przyciskali A/B switch i mieli jednoczesnie zmieniony kanał na czysty i załączone wszystkei efekty a potem CYK i znowu byli bez efektów na kanale przesterowanym. Nie chcę się spinać, ale zmuszony jestem zanegować Twe teorie, ponieważ legenda głosi, iż Munky miał A/B switcha na końcu łańcucha. Loopery i switchery były (głównie przez Pete Cornisha) produkowane od wczesnych lat 80 (albo i wcześniej).
Jak wspomniałem, widzę sens posiadania dwóch osobnych ampów do cleana i przesteru, w sytuacji gdy są one zmodyfikowane, np do przesteru ma 6 baniek 6L6 i prostownik diodowy, a do cleana 4 bańki EL34 i lampowy rectifier.
Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler