Autor Wątek: Nauka hiszpańskiego/nauka języków obcych w ogóle - ktoś coś ?  (Przeczytany 1423 razy)

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Siemka

Prawdopodobnie będę musiał dosyć szybko opanować w miare komunikatywnie hiszpański (tj 3/4 miesiące).

Zakładając, że nauka stacjonarna odpada - jak wg was wygląda najefektywniejsza nauka języków obcych, (jeszcze lepiej jak ktoś umie w spanish ;P). W necie jest pierdyliard kursów online ale zawsze podchodzę do takich rzeczy z rezerwą ;)
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Kursy online są z reguły ok jeśli chodzi o opanowanie gramatyki. Natomiast nic nie zastąpi aktywnej komunikacji. Jak jesteś na wyspach to poszukałbym jakiejś hiszpanki, która w zamian chciałaby nauczyć się np angielskiego.

Ps. Love Story

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Na wyspach niektore szkoly organizuja darmowe kursy jezykowe (jakies podstawowe lekcje) dla firm, gdzie tez przy okazji szkola nowych nauczycieli. Popytaj, poszukaj, cos moze znajdziesz. Ja tak sie wlasnie hiszpanskiego uczylem.

Ale i tak @october dal najlepsza rade. Hiszpanki fajne sa.

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Z tym nie mam problemu - mieszkam z hiszpanem a co tydzień mnie zabiera na imprezę i chleje z hiszpanami :P

Czare przelała propozycja współpracy w Walencji :P W chinach...wszystko zaczyna mi się pierdolić przez te protesty w Hong Kongu, w cholere kontraktów ucieka bo mój target tj małe/średnie firmy spieprzają z tamtąd bo boją się ze kubuś puchatek zaraz czołgi powysyła :/

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Dawaj do nas. Jarek obiecał tyle że człowieku. Nigdzie nie będzie Ci lepiej
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
@sharpi Ty weź kiedyś napisz książkę bo coś czuję że byłoby o czym. :D

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Dawaj do nas. Jarek obiecał tyle że człowieku. Nigdzie nie będzie Ci lepiej

Jarek to jeden z długiej listy powodów dla którego nie mam zamiaru wracać do Polniszy, przynajmniej do emerytury ;)

Posty połączone: 19 Lis, 2019, 13:15:26
@sharpi Ty weź kiedyś napisz książkę bo coś czuję że byłoby o czym. :D

A co tu pisać, stwierdziłem że pierd*le to wszystko, kupiłem bilet do Chin w jedną stronę (dosłownie) z przeświadczeniem że sam będę zarabiał na siebie. Wincyj mówić nie bedę żeby nie zapeszyć :P
« Ostatnia zmiana: 19 Lis, 2019, 13:15:26 wysłana przez sharpi »