To echo trzepoczące to być może efekt z Mic Mechanica, jest ustawiony na Hall, ale nasycenie jest skręcone na zero.
Klikanie myszką też jest, ale z tym sobie poradzę. Jeśli chodzi o czułość mikrofonu, to nie wiem jaka jest, przedtem nagrywałem na Shure SM58 i było słychać wszystko, łącznie z mlaśnięciami i oddechem.
No właśnie to pomieszczenie to jest takie sobie, ale jak puknę delikatnie w mikrofon, to przez chwilę właśnie słychać to samo brumienie, które słychać w trakcie nagrywania, usłyszałem to dopiero na słuchawkach przy dużej głośności, jak odsłuchiwałem na monitorach, to nie było tego słychać, a odsłuchiwałem bardzo głośno.
Jeśli chodzi o kable to używam Bespeco, jakieś włoskie kable, wtyki zalewane, podobno dobre.
Przed majkiem jest pop filtr, ekranu za mikrofonem nie ma, nie ma szans żebym mógł odejść z mikrofonem od monitora, jeden służy jako prompter, a na drugim odpalony jest Reaper, niestety nie ma realizatora, jestem sam...
Czyli bez hiper wytłumionego pomieszczenia, z dala od urządzeń, nic z tego nie będzie??