Autor Wątek: Drukarkowy kombajn atramentowy...  (Przeczytany 1795 razy)

Offline adthinzad

• Użytkownik
Drukarkowy kombajn atramentowy...
« 19 Lut, 2018, 17:52:00 »
Pany, pytanie mam. Szukam drukarko-kopiarko-skanera atramentowego (kolor). Taki do domu, żeby był dobre jakościowo druki robił (np. zdjęcia, etykiety itp), ale żeby mnie eksploatacyjnie nie zjadł. Możecie coś polecić do (powiedzmy) 600 stówek?

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Ja uzywam kombajnu Canona.
Modelu konkretnego nie podam, bo i tak zostal juz na pewno dawno temu zastapiony przez nowy model.
I o to chodzi. Danow temu. Ten Canon ma juz ladnych pare lat i wciaz dziala bez zarzutu.
Wczesniej przez wiele lat bylem wierny HP, ale nie wytrzymywaly dlugo.
A to jeden po prostu zdechl, a to w innym zapchaly sie dysze, bo przez jakis czas byl malo uzywany.
Wkurzony kupilem Canona i za cholere nie chce sie zepsuc ;)
Co ciekawe kumpel obok z pracy przeszedl podobna droge.
Mowie oczywiscie o modelach do zastosowan domowych.
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline krzy1125

• Gaduła
Do domu poszukaj czegoś z Brothera. Tanie tusze, zamienniki jeszcze tańsze i łyka bez problemów. Modelu podobnie jak kolega powyżej nie podam bo to co mam działa u mnie od bodajże 2012.

Offline Zelman

• Gaduła
  • http://trylionband.com
    • Trylion

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Ja uzywam kombajnu Canona.
Modelu konkretnego nie podam, bo i tak zostal juz na pewno dawno temu zastapiony przez nowy model.
I o to chodzi. Danow temu. Ten Canon ma juz ladnych pare lat i wciaz dziala bez zarzutu.
Wczesniej przez wiele lat bylem wierny HP, ale nie wytrzymywaly dlugo.
A to jeden po prostu zdechl, a to w innym zapchaly sie dysze, bo przez jakis czas byl malo uzywany.
Wkurzony kupilem Canona i za cholere nie chce sie zepsuc ;)
Co ciekawe kumpel obok z pracy przeszedl podobna droge.
Mowie oczywiscie o modelach do zastosowan domowych.

Ja mam Canona, też nie pamietam modelu, z 5 lat temu kosztował ok 400zł. Jakaś Pixma MG.
I nigdy więcej, tusz pochłania w żenująco szybkim tempie. Zanim zacznie drukować musi się zastanowić, czasem trwa to nawet kilka minut. Drukując tylko czarno-białe dokumenty i tak zużywa kolorowy tusz (mimo, że ma 2 pojemniki z czarnym tuszem).
Poza tym jakość skanów i druku bardzo ok. 

Także jak zdecydujesz się na Canona, dobrze go sprawdź.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Brother. Ale modelu nie pamiętam. Tanie to jak barszcz a kwity drukuje jak pojebany.
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline adthinzad

• Użytkownik
Hej. Zastanawiałem się właśnie nad Brother DCP-J105 lub HP DeskJet Ink Advantage 4535. Kupiłem Brata. Zobaczymy co toto jest warte.  :) Zastanawia mnie czy uda mi się podłączyć do tego ustrojstwa przez hotspota... Hmm... Zobaczym; dam znać. Dzięki za odpowiedzi wszystkim! Pozdrawiam.

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Drukując tylko czarno-białe dokumenty i tak zużywa kolorowy tusz (mimo, że ma 2 pojemniki z czarnym tuszem).
Jezeli wydruj ma byc naprawde b/w, to musisz ustawic w opcjach wydruku "drukuj w odcieniach szarosci",
wtedy bedzie korzystal tylko z czarnego (dotyczy generalnie wszystkich drukarek).
To ze korzysta z kolorow przy prawie wszystkich wydrukach, to normalne, bo to co dla nas wyglada na b/w, wcale b/w byc nie musi.

BTW
1. Moj model startuje normalnie. Chwile to trwa, ale nie specjalnie szybciej czy wolniej niz inne, z ktorymi mialem do czynienia.
2. Co do kosztow to nie przeliczalem. Kupuje oryginalne pojemniki w wersji (czarny w wersji XL) i moim zdaniem jest zupelnie ok.
W koncu chodzi o zastosowania domowe. Nie drukuje ryzy co tydzien. A drogo to bylo w HP. I to bylo czuc bez przeliczania.
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline adthinzad

• Użytkownik
No więc, drukuje przez HOT SPOTA jak pojebany!   :headbang: