Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Wszystko o ciasteczkach
Kanały to mi hx zmienia przez midi. Idea u mnie była taka, że to ma zastąpić kontroler midi oraz kostki przed wzmakiem i procesor w pętli. Nie potrzebuje kosmicznej ilości efektów. Chodziło mi raczej o wygodę i mobilność. Myśle, że docelowo sprawdzi się wyśmienicie.
[...] Zajebiste urządzenie. Wygląda na to, że mój PB ograniczy się do HX i volume Bossa
Czesc podepne się z pytaniem. Szukam proca tylko do efektów i zastanawiam się nad hx albo fx8. Wolałbym tańszego hx. Podłączać się zamierzam na 4 kable, ale sprzed będzie w case ze wzmakiem więc chce sterować go z MIDI fcb1010. Wiem że trochę dziwne bo to gotowa podłoga, ale idea jest taka żeby mieć jak najmniej kabli i podłączania a jak scena ma np 10m a ja chcę 4 kable to się robi za grubo. W związku z tym mam kilka pytań do posiadaczy takiej konfiguracji:- czy helix/hx przy wah albo whammy ma jak fx8 opcje auto-engage ? Czy da się ją przystosować pod pedał z fcb poprzez MIDI czy jest potrzebny faktyczny pedał głośności ?- czy słychać lagi przy przełączaniu presetow ? Nie ma wzmacniacza więc chyba nie powinno być.- ktoś sprawdzał czy tu też ma zastosowanie fractalowa technika kabli humbuster ?- jak że stratami jakości przy 4cm na krótkich dystansach, kable po strzelam 30cm, są wgl jakieś straty albo dodatkowe szumy z tego tytułu ?Dzięki i pozdro !
Cytat: chronix1 w 13 Kwi, 2018, 12:03:06Czesc podepne się z pytaniem. Szukam proca tylko do efektów i zastanawiam się nad hx albo fx8. Wolałbym tańszego hx. Podłączać się zamierzam na 4 kable, ale sprzed będzie w case ze wzmakiem więc chce sterować go z MIDI fcb1010. Wiem że trochę dziwne bo to gotowa podłoga, ale idea jest taka żeby mieć jak najmniej kabli i podłączania a jak scena ma np 10m a ja chcę 4 kable to się robi za grubo. W związku z tym mam kilka pytań do posiadaczy takiej konfiguracji:- czy helix/hx przy wah albo whammy ma jak fx8 opcje auto-engage ? Czy da się ją przystosować pod pedał z fcb poprzez MIDI czy jest potrzebny faktyczny pedał głośności ?- czy słychać lagi przy przełączaniu presetow ? Nie ma wzmacniacza więc chyba nie powinno być.- ktoś sprawdzał czy tu też ma zastosowanie fractalowa technika kabli humbuster ?- jak że stratami jakości przy 4cm na krótkich dystansach, kable po strzelam 30cm, są wgl jakieś straty albo dodatkowe szumy z tego tytułu ?Dzięki i pozdro !1. - tak i (z tego co przeczytałem) tak.2. - przy przełączaniu presetow tak (ale nie ma tragedii), ale w każdym presecie masz 4 snapshoty 8 snapszotów, przy przęłączaniu między nimi nie ma lagów3. - nie sprawdzałem, przeszukaj TGP4. - nie wiem jak straty, ale ogólnie unit jest dość przezroczysty. HOWEVER - sporo osób zgłasza problemy z hissem przy użyciu 4cm. Nie z każdym piecem, ale L6 ponoć pracuje nad rozwiązaniem <<< Był do firmwaru 2.51. Teraz jest 2.53 i nie ma tego problema, a w maju ma być 2.54. + jeśli chcesz przełączać kanały we wzmaku to tylko ze sterowaniem impulsowym. Bez potrzebna Ci będzie rozdzielnia z przekaźnikami.
2. - przy przełączaniu presetow tak (ale nie ma tragedii), ale w każdym presecie masz 4 snapshoty, przy przęłączaniu między nimi nie ma lagów
Zaczęty przez yapcok Efekty
Zaczęty przez y Efekty