Autor Wątek: GFF Guitars - zna ktoś?  (Przeczytany 83330 razy)

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Odp: GFF Guitars - zna ktoś?
« Odpowiedź #300 14 Gru, 2021, 12:18:12 »
@Sphincter - dziś jest jutro.

FOTY!

Dziś jest jutro ale rano dopiero. Istnieją w ogóle ludzie, którym coś kurier z rana dostarcza? ;-)

Carpentera mi przywieźli o 9tej, w momencie w którym parkowałem pod robotą i nie zdążyłem nawet floty z bankomatu wyciągnąć.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline gf-factory

• Użytkownik
« Odpowiedź #301 14 Gru, 2021, 13:16:33 »
Ok, mam chwilę to się ustosunkuję, choć na wszystkie komenty nie mam czasu. Przesyłka do Sphincter'a wyszła wczoraj po południu, kurier odbierze dziś więc musicie na relację jeszcze poczekać do jutra...

W razie piany, do Malborka nie ma po co jechać, bo pracownia obecnie znajduje się w Gdańsku. Jak wiele osób już wie, miała miejsce zmiana lokalizacji, co zajęło spokojnie 5 miesięcy bez możliwości jakichkolwiek działań. Czemu przeprowadzka? Pani wynajmująca okazała się mocno nieuczciwą osobą, przez co jestem w plecy ok 7 koła. Sam proces przeprowadzki również kosztował mnie bardzo dużo kasy, w tym czasie złożyły się też terminy projektów, które obecnie zostały anulowane. Oczywiście rozumiem decyzje, rozumiem wkurwienie i z każdym się rozliczę. Chciałbym tylko zaznaczyć, że w wyniku przeprowadzki nie jestem spłukany, jestem grubo na minusie, więc prosiłbym o jeszcze odrobinę wyrozumiałości. W tej chwili (od już dłuższego czasu) działam na nowym więc temat rozliczeń oraz realizacji projektów bieżących wkrótce zostanie rozwiązany

Offline dobry

• Użytkownik
« Odpowiedź #302 14 Gru, 2021, 13:45:39 »
Ok, mam chwilę to się ustosunkuję, choć na wszystkie komenty nie mam czasu. Przesyłka do Sphincter'a wyszła wczoraj po południu, kurier odbierze dziś więc musicie na relację jeszcze poczekać do jutra...

W razie piany, do Malborka nie ma po co jechać, bo pracownia obecnie znajduje się w Gdańsku. Jak wiele osób już wie, miała miejsce zmiana lokalizacji, co zajęło spokojnie 5 miesięcy bez możliwości jakichkolwiek działań. Czemu przeprowadzka? Pani wynajmująca okazała się mocno nieuczciwą osobą, przez co jestem w plecy ok 7 koła. Sam proces przeprowadzki również kosztował mnie bardzo dużo kasy, w tym czasie złożyły się też terminy projektów, które obecnie zostały anulowane. Oczywiście rozumiem decyzje, rozumiem wkurwienie i z każdym się rozliczę. Chciałbym tylko zaznaczyć, że w wyniku przeprowadzki nie jestem spłukany, jestem grubo na minusie, więc prosiłbym o jeszcze odrobinę wyrozumiałości. W tej chwili (od już dłuższego czasu) działam na nowym więc temat rozliczeń oraz realizacji projektów bieżących wkrótce zostanie rozwiązany

Największym problemem w całej sytuacji tu na forum i całej sytuacji wszystkich zainteresowanych spoza forum jest to, że nie komunikujesz się z nikim wystarczająco często. Jeżeli chcesz, żeby klienci byli zadowoleni i byli zdolni zaufać, potrzebna była codzienna informacja każdego z osobna o postępach prac. Prawda, choćby zła, jest po prostu potrzebna. Kombinowanie nie jest ok. Jedyne wyjście, abyś mógł zbudować jakąkolwiek reputację to właśnie takie informowanie codziennie z fotami. Powiesz nie masz czasu - ale musisz znaleźć czas - to jest część twojej pracy. Rzucenie takiego ochłapu raz na pół roku, takiego jak ten, nawet jeżeli jest to prawda, to zdecydowanie za mało.
Taka gitara dla zamawiającego jest jak jego własne dziecko.
Jak byłem dzieckiem, nie było takich możliwości kontaktu jak teraz. Rodzice mogli jedynie wyobrażać sobie gdzie jestem. Teraz, jak mój syn po wyjściu ze szkoły nie włączy z powrotem trybu głośnego i nie słyszy jak do niego dzwonię to jestem zaniepokojony i wkurzony (ma 10 lat).
Jasne, porównanie trochę z dupy, ale customowa gitara to takie coś niesamowicie osobiste.
dobry

Offline gf-factory

• Użytkownik
« Odpowiedź #303 14 Gru, 2021, 13:50:35 »
Chciałbym się jeszcze ustosunkować bezpośrednio do pana LeftyBoi

Zrezygnowałeś za namową kogoś kto pewnie przedstawił ci mocno pokolorowane fakty (zapewne pod wpływem uzasadnionego niezadowolenia z sytuacji) i OK, termin jeszcze był wczesny, nie minął, ale OK, decyzję uszanowałem, wyjaśniłeś kulturalnie co i jak

Kasę otrzymałeś w dwóch częściach, z czego pierwsza w wysokości 2/3 całości w terminie jaki ustaliliśmy. Druga, faktycznie nieco później, ale dostałeś.

Wytłumacz mi teraz jak to z tym wątkiem na wykopie

z danych zakreślonych na czerwono wynika, że nowo zarejestrowany użytkownik dodaje posta w okolicach godziny, o której piszę ci że kasę dostaniesz wieczorem

Błyskawicznie totalnym przypadkiem od razu trafiasz na ten wpis i publikujesz go tutaj

I ignorujesz niewygodne pytanie, które i tak było retoryczne

Napiszesz coś na ten temat tutaj? Bo coś mi się zdaje, że chciałeś mi zrobić ewidentnie koło dupy, mimo pełnej współpracy z mojej strony

Offline LeftyBoi

• Użytkownik
« Odpowiedź #304 14 Gru, 2021, 13:52:28 »
A co ja mam Ci wyjaśniać? Nawet gdybym to ja zrobił ten wpis na wykopie - to pojawia się tam chociaż jedno kłamstwo? No nie.
Więc nie wiem w czym problem.

Posty połączone: 14 Gru, 2021, 13:55:31
A co ja mam Ci wyjaśniać? Nawet gdybym to ja zrobił ten wpis na wykopie - to pojawia się tam chociaż jedno kłamstwo? No nie.

To, że oddałeś mi pieniądze to jest fart... ja mam szczęście... problem z ludźmi, którzy tyle szczęścia nie mieli. I wiesz o kim mówię, bo kancelaria była ta sama jak się przyjrzysz.

Nie mam nic personalnie do Ciebie. Tu chodzi o słowność.
« Ostatnia zmiana: 14 Gru, 2021, 13:55:31 wysłana przez LeftyBoi »

Offline gf-factory

• Użytkownik
« Odpowiedź #305 14 Gru, 2021, 13:57:02 »

Największym problemem w całej sytuacji tu na forum i całej sytuacji wszystkich zainteresowanych spoza forum jest to, że nie komunikujesz się z nikim wystarczająco często. Jeżeli chcesz, żeby klienci byli zadowoleni i byli zdolni zaufać, potrzebna była codzienna informacja każdego z osobna o postępach prac. Prawda, choćby zła, jest po prostu potrzebna. Kombinowanie nie jest ok. Jedyne wyjście, abyś mógł zbudować jakąkolwiek reputację to właśnie takie informowanie codziennie z fotami. Powiesz nie masz czasu - ale musisz znaleźć czas - to jest część twojej pracy. Rzucenie takiego ochłapu raz na pół roku, takiego jak ten, nawet jeżeli jest to prawda, to zdecydowanie za mało.
Taka gitara dla zamawiającego jest jak jego własne dziecko.
Jak byłem dzieckiem, nie było takich możliwości kontaktu jak teraz. Rodzice mogli jedynie wyobrażać sobie gdzie jestem. Teraz, jak mój syn po wyjściu ze szkoły nie włączy z powrotem trybu głośnego i nie słyszy jak do niego dzwonię to jestem zaniepokojony i wkurzony (ma 10 lat).
Jasne, porównanie trochę z dupy, ale customowa gitara to takie coś niesamowicie osobiste.

Masz sporo racji, tylko postaw się w sytuacji tego, kto ma znaleźć czas, a jest to jedna osoba. Nie wybielam się, ale chciałbym, żeby było jasne, że taki natłok niekorzystnych wydarzeń, wizja upływającego czasu i zbliżających się terminów, może wprowadzić "mały" nieład w danym okresie funkcjonowania.

Offline Mother Puncher

• Pr0
« Odpowiedź #306 14 Gru, 2021, 13:59:00 »
@gf-factory Jak ktoś daje Ci swój hajs, to gówno kogokolwiek obchodzi, że Cię po raz enty ktoś oszukał, że to Ty masz źle, że Tobie jest trudno, jesteś pokrzywdzony, klient ma wykazać się wyrozumiałością i ma grzecznie czekać. Z tego co widzę i słyszę Ty masz od lat ZAWSZE trudną sytuację, zawsze natłok zamówień których nie realizujesz i ZAWSZE te same wymówki. Masz biznes którego fundamentem jest plastelina i wpłaty jeleni, którzy z tymi 30toma dniami z OLXa to mogą się pożegnać w momencie wpłacenia zaliczki. I serio się dziwisz, że ludzi kurwica bierze? :D
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline gf-factory

• Użytkownik
« Odpowiedź #307 14 Gru, 2021, 14:00:36 »

Posty połączone: 14 Gru, 2021, 13:55:31

To, że oddałeś mi pieniądze to jest fart... ja mam szczęście... problem z ludźmi, którzy tyle szczęścia nie mieli. I wiesz o kim mówię, bo kancelaria była ta sama jak się przyjrzysz.

Nie mam nic personalnie do Ciebie. Tu chodzi o słowność.

Kłamstwem jest chociażby to, że piszesz o chęci oszukania kogokolwiek, to są chłopie pomówienia. I jeszcze głupa palisz, że trafiłeś na wpis.

Offline LeftyBoi

• Użytkownik
« Odpowiedź #308 14 Gru, 2021, 14:04:38 »
"Kłamstwem jest chociażby to, że piszesz o chęci oszukania kogokolwiek"

Wskaż mi JEDNO zdanie w artykule, w którym jest napisane "o chęci oszukania kogokolwiek". Nie wskażesz bo takowego nie ma. W treści jest opisany stan faktyczny czyli OSZUKANIE. Ty może nawet nie chcesz oszukiwać tych ludzi, ale to robisz. Dając terminy, z których nie możesz się wywiązać, pisząc w wiadomościach, że "jutro wysyłam sprzęt / kasę / mostek schallera" wstaw co Ci pasuję - a tego nie robisz.

Nie jest oszustwem mówienie jednego a robienie drugiego?

Oszustwo - Polega ono na doprowadzeniu innej osoby do niepożądanego rozporządzenia mieniem poprzez: wprowadzenia jej w błąd, wyzyskania błędu; niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania.

Także uspokój się bo nikt Cię nie pomawia. To jest stwierdzanie faktu.
« Ostatnia zmiana: 14 Gru, 2021, 14:08:28 wysłana przez LeftyBoi »

Offline gf-factory

• Użytkownik
« Odpowiedź #309 14 Gru, 2021, 14:05:52 »
@gf-factory Jak ktoś daje Ci swój hajs, to gówno kogokolwiek obchodzi, że Cię po raz enty ktoś oszukał, że to Ty masz źle, że Tobie jest trudno, jesteś pokrzywdzony, klient ma wykazać się wyrozumiałością i ma grzecznie czekać. Z tego co widzę i słyszę Ty masz od lat ZAWSZE trudną sytuację, zawsze natłok zamówień których nie realizujesz i ZAWSZE te same wymówki. Masz biznes którego fundamentem jest plastelina i wpłaty jeleni, którzy z tymi 30toma dniami z OLXa to mogą się pożegnać w momencie wpłacenia zaliczki. I serio się dziwisz, że ludzi kurwica bierze? :D

Czytaj dokładnie co napisałem, nie dziwie się, że się ludzie wkurwiają, piszę tylko z czego to wynika. Tak, sytuacja jest trudna od lat, wszystko toczy się kołem w wyniku po pierwsze moich błędów z przeszłości, ale i po drugie chyba już dość mocną kampanią przeciwko mnie. A ja z nikogo jelenia nie mam zamiaru robić, staram się wyjść na prostą

Offline Mother Puncher

• Pr0
« Odpowiedź #310 14 Gru, 2021, 14:09:18 »

Czytaj dokładnie co napisałem, nie dziwie się, że się ludzie wkurwiają, piszę tylko z czego to wynika. Tak, sytuacja jest trudna od lat, wszystko toczy się kołem w wyniku po pierwsze moich błędów z przeszłości, ale i po drugie chyba już dość mocną kampanią przeciwko mnie. A ja z nikogo jelenia nie mam zamiaru robić, staram się wyjść na prostą

W jaki sposób chcesz wyjść na prostą przy tych wszystkich ,,perturbacjach" pisząc o 30 dniowym oczekiwaniu na instrument na olx. Pytam serio, bo ja kompletnie tego nie rozumiem. Czy jeżeli skontaktuje się z Tobą jakiś Jan przez olx to zrobisz mu te gitarę w 30 dni? Wyjaśnij mi te logikę, bo ja jej kompletnie nie widzę.

Offline gf-factory

• Użytkownik
« Odpowiedź #311 14 Gru, 2021, 14:18:09 »

W jaki sposób chcesz wyjść na prostą przy tych wszystkich ,,perturbacjach" pisząc o 30 dniowym oczekiwaniu na instrument na olx. Pytam serio, bo ja kompletnie tego nie rozumiem. Czy jeżeli skontaktuje się z Tobą jakiś Jan przez olx to zrobisz mu te gitarę w 30 dni? Wyjaśnij mi te logikę, bo ja jej kompletnie nie widzę.

Ogłoszenia na olx'ie są czysto informacyjne, przecież jasne jest, że jeśli ktoś wyśle zapytanie to poinformuję o obecnym stanie rzeczy. Te gitary są wstępnie przygotowane, korpusy, gryfy, były robione dużo wcześniej w tzw między czasie przy frezowaniu innych tematów.
« Ostatnia zmiana: 14 Gru, 2021, 14:19:58 wysłana przez gf-factory »

Offline FlyingV

• Gaduła
« Odpowiedź #312 14 Gru, 2021, 14:18:32 »
Takie pytanko mam, bo się słabo znam na prawie. Czy wrzucanie screenów z messengera ze zdjęciem osoby, która zapewne sobie tego nie życzy, nie podchodzi pod jakiś paragraf?

Posty połączone: [time]14 Gru, 2021, 14:18:40[/time]

Offline LeftyBoi

• Użytkownik
« Odpowiedź #313 14 Gru, 2021, 14:19:19 »
Podchodzi - to też już wyjaśniam z kancelarią :)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #314 14 Gru, 2021, 14:31:36 »
A zamawianie kopii BM i Mayo też przy okazji wyjaśniasz? :D
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline LeftyBoi

• Użytkownik
« Odpowiedź #315 14 Gru, 2021, 14:32:33 »
Za to kryminał był od razu - wiedziałem na co się piszę :D

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #316 14 Gru, 2021, 14:36:11 »
Cytat: gf-factory
...

Typie, co to za gadki w ogóle, zamknij mordę, przeproś i oddaj kasę wszystkim kogo wodzisz za nos i pierdolisz te kocopoły. Jeszcze żenadę przyszedłeś na tym forum robić.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #317 14 Gru, 2021, 16:01:02 »
No kurwa kabaret :D Trzeba mieć ogromny tupet, żeby się wdawać w pyskówki w internecie zamiast zacisnąć dupę i w końcu robić swoją robotę tak jak trzeba a nie z opóźnieniami większymi niż PKP (co już samo w sobie jest wyczynem). Jak zatem jaskrawo widać - ktoś tu ma za dużo wolnego czasu. :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Sphincter

• Gaduła
« Odpowiedź #318 14 Gru, 2021, 19:21:09 »
Paczka w magazynie DPD już drugi dzień leży.

Offline gf-factory

• Użytkownik
« Odpowiedź #319 14 Gru, 2021, 19:45:15 »
Mi tracking mówi, że kurier zabrał przed 14, skopiuj nr i bezpośrednio na stronie DPD zalukaj

Offline Sphincter

• Gaduła
« Odpowiedź #320 14 Gru, 2021, 20:01:14 »
Mi tracking mówi, że kurier zabrał przed 14, skopiuj nr i bezpośrednio na stronie DPD zalukaj

Też już mam, jutro pewnie będzie. Kurierzy mają przed świętami trochę roboty to nawet się nie dziwię, że leżała trochę.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #321 15 Gru, 2021, 12:46:31 »
Cytat: gf-factory
...

Typie, co to za gadki w ogóle, zamknij mordę, przeproś i oddaj kasę wszystkim kogo wodzisz za nos i pierdolisz te kocopoły. Jeszcze żenadę przyszedłeś na tym forum robić.
Racja czy nie - forma poniżej pały
Paczki z głów!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #322 15 Gru, 2021, 13:01:06 »
Ogłoszenia na olx'ie są czysto informacyjne, przecież jasne jest, że jeśli ktoś wyśle zapytanie to poinformuję o obecnym stanie rzeczy. Te gitary są wstępnie przygotowane, korpusy, gryfy, były robione dużo wcześniej w tzw między czasie przy frezowaniu innych tematów.

Czekaj, czekaj. To ludzie czekają 3 lata na gitary, a Ty masz już przygotowane korpusy i gryfy do gitar, które jeszcze nie zostały zamówione?1?!

WTF.
mniut i piah

Offline LeftyBoi

• Użytkownik
« Odpowiedź #323 15 Gru, 2021, 13:19:02 »
Tak się robi biznes, ale przecież to ludzie go szkalują i pomawiają.

Offline FlyingV

• Gaduła
« Odpowiedź #324 15 Gru, 2021, 19:13:39 »
ale przecież to ludzie go szkalują i pomawiają.

Dokładnie. Odwracanie kota ogonem to znak firmowy gffa. Wszystkich wina, że jemu się w życiu nie udaje. Nie ma z nim kontaktu, niczego nie można się dowiedzieć. Potem się dziwi, że go ludzie obsmarowują w necie. Niebawem dołączę przykładowe wycinki rozmów.

Posty połączone: [time]15 Gru, 2021, 19:14:25[/time]
« Ostatnia zmiana: 15 Gru, 2021, 19:16:07 wysłana przez FlyingV »