Autor Wątek: Victory Kraken - grał ktoś?  (Przeczytany 12217 razy)

Offline Myxu

• Gaduła
Victory Kraken - grał ktoś?
« 18 Lip, 2016, 21:16:54 »
Siema!
Od zawsze szukam jakiejś opcji na lekki, zajebiście brzmiący setup z naciskiem na high gain - bo o ile prosto jest znaleźć dobrze brzmiący lekki head, to high gainy zawsze u mnie zostawiały takie "meh", niby fajnie, ale jak się porówna z czymś 50+ waciszy, zwłaszcza z wyższej półki to słychać że to nie to. Ostatnio rzuciło mi się toto wyżej wspomniane w oczy i wygląda fajnie - 50 watt z dwóch el34/6l6 zmieszczone w tosterkowych 8 kilogramach, specka rodzi nadzieję że to nie jest marketingowa ściema, a faktyczna odpowiedź na zapotrzebowanie w małe, napierające heady.
Próbki brzmią na tyle obiecująco że chyba zacznę odkładać mamonę - używek brak, więc pewnie skończyłoby się to zakupem nówki i ewentualnym zwrotem w okresie testowym, ale do tego jeszcze mi się trochę czasu ze zbieraniem moniaków zejdzie, a może ktoś z Was gdzieś go ma i podzieli się wrażeniami tudzież zaprosi na jakieś rzępolenie? ;)
Ciekawscy mogą posłuchać tutaj, na el34 mi robi.

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Odp: Victory Kraken - grał ktoś?
« Odpowiedź #1 18 Lip, 2016, 21:29:24 »
Ja też jestem ciekaw tych Victory. Gdzieś nawet o tym pisałem już. Z tego co się orientuję to Jacek Polak z mielca chyba posiada sztukę. Albo posiadał bo ostatnio widziałem znowu mesa u niego stoi.

Ogólnie to chyba sobie zapodam Orange Dual Terror... bo jakoś tak słucham słucham i mi się podobać zaczyna. Mała, mobilna puszka. Plug&play. No kurwa!
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #2 18 Lip, 2016, 21:49:11 »
Miał V30kę zdaje się i puścił już zdaje się że jednego właściciela zdążyła po nim zmienić ;) Aczkolwiek nie byłem nim ja, niestety.

Offline Amal_68

• Pr0
« Odpowiedź #3 18 Lip, 2016, 23:03:11 »
Właśnie nie wiem czy on tego nie chomikuje. Jak wrócę do Polski to go ścignę może, bo i tak i tak wybieram się do wiącka, oraz koleżanki z Mielca. :)
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
« Odpowiedź #4 20 Lip, 2016, 16:24:29 »
Mnie bardziej intryguje bd1 czy rd1. Dobra baza do pedalbordu i 28 wat... Ale el84 i do tego ustawianie biasu? Chyba pójdę w stronę Amp1 na podłogę...
Kraken btw nie ma czystego kanału. Może to pedalska uwaga, ale ja lubię kanał czysty ;)
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #5 20 Lip, 2016, 18:59:36 »
Dla mnie ma czysty, tzn zazwyczaj w takich rejonach czystych kanałów się poruszam jak ten pierwszy z gainem na godzinę 9.
Za to nie przepadam za przesterem z kostek - jedyna kość fajnie brzmiąca jaką macałem to Bogner Burnley, ale i to jest mimo wszystko dla mnie rozwiązanie zastępcze w stosunku do drive'a z porządnego piecucha.
el84 - raczej niet, jakbym chciał amp na 84ach to osobiście bym atakował Buddę.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
« Odpowiedź #6 20 Lip, 2016, 22:19:33 »
Widzisz, a ja lubię dopalać skranczowane piece. Jakoś jest wtedy taki oldskulowy wykurw. Poza tym drive z kostki uzupełniający się z piecem potrafi dać radę. Ja używam RK5 i AMT D2 do Voxa i Oręża. RK5 jest niesamowity jeśli chodzi o reakcję na grę. Przypomina dopalonego jcm800 tylko inne pasmo i ziarno. Powiem tak: jak chcę ciasny dół, to kostka. Jak chcę lejący się przester to dopalenie. Jak chce nakurw środkiem, to amp. Takie mam doświadczenie, ale podkreślam, że nie miałem Diezli, Framusuf i Bogneruf. Teraz zacząłem się bawić w kaskadowanie kostek i to jest mega ciekawe. np. Plexi Troll ustawiony z gainem prawie na min. i na to D2.

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #7 21 Lip, 2016, 14:06:28 »
No co kto lubi :) Dla mnie najprzyjemniejszy ciasny dół jest z dobrego lampiaka dużej mocy, ewentualnie dobrego lampiaka dużej mocy dopalonego czymś w stylu TSa/Maxona. Aczkolwiek - wspomniany Burnley też się sprawdza przed kanałem przesterowanym, przy czym jest o tyleż wyjątkowy że mam wrażenie jakby brzmiał bardziej w stylu dodatkoweg gain stage wewnątrz pieca niż dopałka przed nim i jest to w zasadzie jedyna kość która mi w ten sposób tak przyjemnie działała.

Krakers wydaje się mieć to coś o czym pisałem wyżej, chociaż podejrzewam że przy gainie na godzinę 12 na drugim kanale Burnley by mógł zrobić mu jeszcze lepiej (9:10):
« Ostatnia zmiana: 21 Lip, 2016, 14:10:45 wysłana przez Myxu »

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #8 24 Lip, 2016, 09:25:08 »
Mnie już kupili :) Pozbywam się ENGL'a na rzecz tego wzmaka. Kurwa zmiótł mnie z powierzchni. Grałem i zesrałem się podczas.
INTERSTELLAR

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #9 24 Lip, 2016, 09:47:34 »
Mnie już kupili :) Pozbywam się ENGL'a na rzecz tego wzmaka. Kurwa zmiótł mnie z powierzchni. Grałem i zesrałem się podczas.

Gdzie grałes? Nie brakowało kontrolek depth/presence? Nie brakuje jebniecia w stosunku do "dużych" headów? Nie siarzy?
« Ostatnia zmiana: 24 Lip, 2016, 10:04:42 wysłana przez Myxu »

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #10 24 Lip, 2016, 10:44:45 »
mieszkam w UK...    ...nie siarzył na moim CV-75, a na Governorze było głębiej i jaśniej ale siarką tego bym nie nazwał...  ...z reguły to mi Celection V30 siarzy, ale nie moje Eminence...   ...na starcie lepiej brzmi niż ENGL z wszechobecnym depth czy presence. O ile w moim Englu używam presence dość wysoko to depth i tak mam wyłączony bo to nie moja muląco+dudnica bajka.  Może ludziom brakować headroomu, przynajmniej tym co całe życie tłuką na 100W głowach, ale zauważyłem że rekompensuje to duża głęboka paka. Z moją 2x12 i w 1/3 otwartą brzmiało to zajebiście szeroko i przebijało się milion razy lepiej niż w przypadku Engla. Nie próbowałem z zamkniętą 2x12

Jedyny wstyd, że nie zapytałem o lampy mocy hihi :) kurwa zapomniałem jak zacząłem pogrywać :) ale chuj tam bo ziarna wzmaka to i tak nie zmieni, a ziarno ma zajebiste

Trudno mi ten wzmak przyrównać do czegokolwiek co posiadałem dotychczas, ale przebije się przez wszystko. Obecnie gram w stereo na spliterze LEHLE    ENGL/AMT
Engle są spoko, ale po krótkim epizodzie z AMT na próbie garowy powiedział mi, żebym ENGL'a odstawił i grał tylko na AMT.

Kraken nie gra jak tranziak od AMT, ale ma do niego 100 razy bliżej i na odwrót niż do Engla
INTERSTELLAR

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
« Odpowiedź #11 24 Lip, 2016, 12:26:28 »
No i kurwa mam GAS.... Dzięki...koledzy...
 :D :D ;D

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #12 24 Lip, 2016, 18:55:08 »
Ja obsrałem sobie plecy i mówię ENGL'owi do widzenia :) Sprzedaję w pizdu
INTERSTELLAR

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #13 24 Lip, 2016, 18:59:15 »
Nie zachęciłeś mnie tym tranzystorem ale i tak GAS jak hui.
Plus mam pomysł na paczkę 112 z którą w wersji maximum ten head by ważył 16 kg, a w wersji minimum 13, mniut.
« Ostatnia zmiana: 24 Lip, 2016, 19:02:53 wysłana przez Myxu »

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #14 25 Lip, 2016, 12:15:54 »
Ee, to musi być jakaś miłość przez dotyk, patrząc wyłącznie przez pryzmat próbek i YT, to ten wzmak chrzęści i skwierczy na obu kanałach, do tego wydaje się, że dół ma rozfarfoclowany jak cholera :)

A, tego, @ITHMW jeśli ustawisz gain 1 na okolice leciutko brudnego cleana, to jak jest z głośnością? Dałoby radę zrobić z niego normalny wzmak 2-kanałowy "clean"/hi gain?

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #15 25 Lip, 2016, 13:53:53 »
Niestety musisz dolaczyc do tego krecenie potkiem volume. Gite trza skrecic bo kazdy humbuck rozkrecomy w moim wiosle przesterowal za wyjatkiem srodkowego singla. Wzmak gra w chuj ciszej ale zeby nie poplakac sie do konca opcja dwoch masteruf poprawia to do tego stopnia by wzmak byl do uzytku scenicznego takze.

Zeby to porownac do dzwona z Engla to niestety w tym wypadku nie jest tak kolorowo. Wzmak gra po prostu cicho, ale ja go chce do szatana.
« Ostatnia zmiana: 25 Lip, 2016, 14:14:52 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #16 25 Lip, 2016, 14:46:15 »
Niestety musisz dolaczyc do tego krecenie potkiem volume.

To jest jasne. Chodziło o to, czy clean nie ma za blisko wtedy "do sufitu" z głośnością.

Posty połączone: 25 Lip, 2016, 19:51:45
@Myxu - a co Ty zrobiłeś z Atmą? :)
« Ostatnia zmiana: 25 Lip, 2016, 19:51:45 wysłana przez Ghost_of_Cain »

Offline Amal_68

• Pr0
« Odpowiedź #17 25 Lip, 2016, 19:56:52 »
Wydaje mi się że to będzie działało trochę jak w Jet City JCA100HDM. Niby będziesz miał złudzenie cleana, ale jak podstawisz mikrofon to słychać że jednak się łamie. Czyli mamy tutaj crunch i more chunk :P

Offline Amok

• Użytkownik
« Odpowiedź #18 25 Lip, 2016, 20:59:36 »
Ja mam Krakena w sumie od daty wypuszczenia. Spokojnie można zrobić z niego 2 - kanałowca, ale faktycznie nie jest to typowy czyścioch, wcześniej grałem na cornfordzie RH i w sumie mi zawsze taka konstrukcja pasowała. Mała próbka poniżej
Wlacz osadzony player soundcloud
https://soundcloud.com/user-7153749/2-p

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #19 25 Lip, 2016, 22:11:23 »
Niestety musisz dolaczyc do tego krecenie potkiem volume.

To jest jasne. Chodziło o to, czy clean nie ma za blisko wtedy "do sufitu" z głośnością.

Posty połączone: 25 Lip, 2016, 19:51:45
@Myxu - a co Ty zrobiłeś z Atmą? :)

Nic, nigdy nie miałem Atmy na własność. Kumpel ma i była raz okazja w ktorej wykazał sie wielkim sercem i poratował mnie nią na koncert :)
swoją droga - wydaje mi sie ze Kraken ma szanse byc bardziej "mój" niz Atma, chociaż Atma jest ofc przezajebista.
A czy siarzy i skwierczy? W tych próbkach ktore podesłałem, na el34, jest dla mnie spoko, moze minimalnie zdjął bym trebli i na przesterach zdjął ciut gainu i wrzucił dopauke z przodu (czy z tajt basem wciśniętym to sie zobaczy), ale generalnie baza - wydaje mi sie - do czegoś naprawdę w pipkę. Podobnie jak Amok, sterylnie czystych nie uznaje, gram na bardzo low-outputowych pipkach, wiec chyba bedzie git. A jak nie bedzie to sobie w looper wrzucę jakiegoś Detoxa i master 1/2 potraktuje jako głośności na kanał.

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #20 25 Lip, 2016, 22:40:48 »

Tu się starali wydobyć ciekawe dźwięki na skręconym volume - nie powiem, fajne. Ale faktycznie pikapy oczywiście byłyby kluczowe dla całego zajścia.

Kupuj :) Ciekawe, gdzie wyjdzie teraz taniej - andertons czy musik produktiv? Ktoś jeszcze?

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #21 26 Lip, 2016, 00:48:53 »
W Andertonsie taniej niż u Niemców z obecnymi kursami zdaje się.
Ale nie wiem czy używki nie poszukam jeśli się zdecyduję brać, trochę już ich jest to może coś dziabnę zzagramanicy.
Tak czy siak - na razie hajsy muszę pozbierać, jeszcze się pewnie trochę zejdzie.
A co do demówek, to te Andertonsowe chyba mi najmniej siedziały - jeśli chodzi o kliny to Rabe grał trochę klinów w tym filmiku:

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce
« Odpowiedź #22 26 Lip, 2016, 19:06:11 »
Tyle postów i jeszcze nikt nie zapytał czy uwalnia krakena ?
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline Myxu

• Gaduła
« Odpowiedź #24 07 Sie, 2016, 20:04:53 »
Yo - dzięki, widziałem, zdaje się ze to ten z OLXa ;) Ale na razie pass, bo portfel jeszcze nie ten, a i cena nie zachęca biorąc pod uwagę ~3500 za używkę z UK albo 4300 za nówkę z Andertonsa :)