Kiepski wzmacniacz do porównania. 5150 i pochodne zabijają wszelkie niuanse.
Bzdura. W tej samej gitarze miałem już kilka pikapów i każdy gadał inaczej. Na tym samym wzmacniaczu. I ustawieniu EQ.
I Vki faktycznie mają charakterystyczne brzmienie, nawet na EMG81 - dużo góry, mało dołu.
Wszystkie? Jezu, już Ci spokojnie mógłbym znaleźć jedną, która grała z goła inaczej. Co jak co, ale taki profesjonalny redaktor nie powinien rzucać takimi ogólnikami, które w bardzo łatwy sposób można obalić. No chyba, że mamy standardowo wychodzić z założenia, że Ty wiesz wszystko najlepiej?
Nie pozostaje nic innego jak się popłakać zamiast łapać za słówka proponuje skupić się na temacie
Mam gigantyczne uczulenie na rzucanie pustych ogólników nie podpartych niczym. I szufladkowanie wg jakiegoś swojego widzimisię. Jeśli nie chcesz takich czepialskich mend jak ja, to wystarczy wypowiadać się ciut bardziej merytorycznie i mieć na poparcie słów jakieś argumenty, bo sorry, ale tekst "słabo wybrzmiewają, bo mają mało drewna" jest tak wyssany z palca, że ja jebie. Poza tym są Vki drobniejsze i rozlazłe jak plama oleju (vide Framus Devina). I już Twój tekst można sobie w buty wsadzić
Nasrasz topu i Vka będzie miała "więcej drewna" niż np. Blekmaszyna.