Autor Wątek: [NAD]20W. + [NRD]Oreo  (Przeczytany 6039 razy)

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
[NAD]20W. + [NRD]Oreo
« 04 Lip, 2016, 18:27:28 »
W związku z różnymi przypadkowymi wydarzeniami trochę mi się przeciągnęło. Przez ten czas zastanawiałem się co tu mogę napisać, w sumie to chyba nic mądrego.

Germański najeźdźca wyjechał, a po nim zostało zostało wspomnienie bólu pleców - waga wyjazdowa z casem 43kg. Czy ciężar właściwy nadrabia ciężar muzyczny? Jak się okazuje niekoniecznie.
Zacząłem sobie szukać małego heada, co okazało się nie łatwe, bo po przerzuceniu wszelkiej maści Bognerów, Mes, Englów, Diezeli, VHT, Marshalli i buk wie czego jeszcze nie chciałoby się tego poziomu opuszczać. Co począć? Pewnego dnia zupełnie przypadkiem porozmawiałem ze swoim znajomym i wszystko stało się jasne. Jeżeli kiedyś będziesz to czytał to pozdrawiam! :D
Nie namyślając się zbyt długo, wylądowało u mnie to:
Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler

HNAD ja.
« Ostatnia zmiana: 26 Paź, 2016, 14:17:23 wysłana przez zerotolerance »

Offline unbrokenshiver

• Użytkownik
Odp: [NAD]20W.
« Odpowiedź #1 04 Lip, 2016, 19:48:57 »
Zajebisty wzmacniacz, miałem okazję pograć na takim wiele razy i zawsze jarałem się jak ksiądz nowym ministrantem.

Offline Lubder

• Użytkownik
« Odpowiedź #2 04 Lip, 2016, 20:47:46 »
Ziroł, Ciebie pojebało ;D

Offline Skuzii

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #3 04 Lip, 2016, 21:20:31 »
Kranki zajebiste wzmaki, jakość wykonania klasa światowa :headbang:

Zomballo

• Gość
« Odpowiedź #4 04 Lip, 2016, 22:01:26 »
Gratulacje! No jak kurwi to czemu nie? ;)

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
« Odpowiedź #5 04 Lip, 2016, 22:29:39 »
Lata mijajo i coraz więcej osób przekonuje się do tego żelazka.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline Skuzii

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #6 05 Lip, 2016, 14:51:37 »
Myślałem kiedyś nad nim gdy szukałem drugiego wzmaka. Od czterech lat  mam Krankenstaina w wersji 100w, którego kupiłem po bezpośrednim porównaniu z moim wcześniejszym Sidewinderem Triple oraz MG Fendmess. Oczywiście nakręcony opiniami z różnych forów wielokrotnie myślałem o zmianie, a to na Mesę, a to na Engla, a to jeszcze coś innego, jednak po ograniu Krank zawsze najlepiej mi pasował. Mega szybki, selektywny, nowoczesny sound z dopałką czy bez niszczy i nie pozostawia jeńców. Do tego niemal zero szumów, brumów i innych dziwnych przydźwięków.
Jeśli ten mały Krank  ma chociaż trochę podobnie to za tą kasę rewelacja.

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #7 05 Lip, 2016, 16:45:27 »
Myślałem kiedyś nad nim gdy szukałem drugiego wzmaka. Od czterech lat  mam Krankenstaina w wersji 100w, którego kupiłem po bezpośrednim porównaniu z moim wcześniejszym Sidewinderem Triple oraz MG Fendmess. Oczywiście nakręcony opiniami z różnych forów wielokrotnie myślałem o zmianie, a to na Mesę, a to na Engla, a to jeszcze coś innego, jednak po ograniu Krank zawsze najlepiej mi pasował. Mega szybki, selektywny, nowoczesny sound z dopałką czy bez niszczy i nie pozostawia jeńców. Do tego niemal zero szumów, brumów i innych dziwnych przydźwięków.
Jeśli ten mały Krank  ma chociaż trochę podobnie to za tą kasę rewelacja.
Myślę, że dokładnie tak jest + więcej saturacji z końcówki.

Offline Skuzii

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #8 30 Sie, 2016, 13:27:16 »
Trafiła się okazja i też kupiłem:D Spodziewałem się że będzie żreć ale ku..a to jest mały potwór.
Bez większego kręcenia udało mi się ustawić w pełni satysfakcjonujące brzmienie.
Do tego z dużym zapasem przebija się przez resztę kapeli.
Szczerze powiem, że dawno żaden wzmacniacz mnie tak pozytywnie nie zaskoczył .
Kolega z kapeli również się podjarał i  jeśli ktoś ma na zbyciu to w dobrej cenie to proszę pisać :headbang:

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #9 30 Sie, 2016, 21:06:44 »
Trafiła się okazja i też kupiłem:D Spodziewałem się że będzie żreć ale ku..a to jest mały potwór.
Bez większego kręcenia udało mi się ustawić w pełni satysfakcjonujące brzmienie.
Kolega z kapeli również się podjarał i  jeśli ktoś ma na zbyciu to w dobrej cenie to proszę pisać :headbang:
A jak to w końcu wypada w porównaniu z dużym Krankiem?

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
« Odpowiedź #10 31 Sie, 2016, 00:41:16 »
Miałem takiego, kiedyś znowu se kupie. Świetny.
return to monke

Offline buch

• Użytkownik
« Odpowiedź #11 31 Sie, 2016, 09:42:35 »
I przebija się to to przez resztę składu? Ja zawsze z tymi małymi wzmakami miałem z tym problem, czy ustawiasz jakoś specjalnie paczkę pod kątem czy cokolwiek?
Kranki są zajebiste, kiedyś na próbowni miałem takiego, chyba Rev1+, z paczką 412 Orange i siał słodkie zniszczenie, jeden z najlepszych headów na których grałem.

Offline Skuzii

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #12 31 Sie, 2016, 23:22:07 »
A jak to w końcu wypada w porównaniu z dużym Krankiem?
Do tej pory mało miałem czasu na bezpośrednie porównanie ale tak na szybko mniejszy brat ma więcej gruzu jest bardziej charczący ale dalej odpowiednio szybki i z zachowaniem niezłej selektywności, dzięki temu że można go mocniej rozkręcić czuć prawdziwy charakter lampy. Krankenstein jest bardziej punktowy, suchszy i lekko syntetyczny. Zdecydowanie jeden z najszybszych wzmaków z jakimi miałem do czynienia przez co idealnie sprawdza się w niskim strojeniu. Co ważne oba heady super uzupełniają się w miksie i tak naprawdę ciężko wskazać, który lepszy. Biorąc pod uwagę cenę mniejszy brat jest zdecydowanie gody uwagi :headbang:
I przebija się to to przez resztę składu? Ja zawsze z tymi małymi wzmakami miałem z tym problem, czy ustawiasz jakoś specjalnie paczkę pod kątem czy cokolwiek?
Kranki są zajebiste, kiedyś na próbowni miałem takiego, chyba Rev1+, z paczką 412 Orange i siał słodkie zniszczenie, jeden z najlepszych headów na których grałem.
Też miałem z tym problem i nie wiem jak to jest w przypadku innych maluchów ale ten Krank jest naprawdę bardzo głośny. Wpięty w Mesa Horizontal 212 spokojnie przebijał się przez resztę zespołu. Jedynie pętla wydawała mi się działać jakoś cicho ale być może to kwestia ustawień :D
« Ostatnia zmiana: 31 Sie, 2016, 23:25:53 wysłana przez Skuzii »

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #13 01 Wrz, 2016, 09:37:31 »
Interesujące. W wiecznej pogoni za konkretem w małym opakowaniu taka opinia generuje G.A.S. jak chuj. Ograłbym toto, ale nic nie widać na horyzoncie. Był niedawno na gitarowych gratach, ale poszedł chyba. Ktoś ma na sprzedaż? :)

W ostateczności można kupić nówkę i odesłać, jeśli nie zagra..

Jak z gainem do lżejszych brzmień? Jest bardzo zero-jedynkowo czy da się ustawić coś pomiędzy szatanem a "niegraniem"? ;)

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #14 01 Wrz, 2016, 10:21:41 »
Mój Ironball 20W na paczce 2x12 też dawał spokojnie radę na próbach. Co prawda totalnych szatanów nie gramy, ale master wystarczał odrobinę poniżej połowy.

Offline Fizyczny

• Gaduła
  • THALL
« Odpowiedź #15 01 Wrz, 2016, 10:35:25 »
TEN TEMAT JEST KUPA WART BEZ PRÓBEK
.

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #16 01 Wrz, 2016, 10:36:35 »
Jak z gainem do lżejszych brzmień? Jest bardzo zero-jedynkowo czy da się ustawić coś pomiędzy szatanem a "niegraniem"? ;)
Raczej 0/1. Ja do lekkich drajwów i kranczy kupiłem sobie kostkę. Za to konkretny wpierdol robi bez niczego :D

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
« Odpowiedź #17 01 Wrz, 2016, 12:17:32 »
Fajny head. Ładnie gadał i pod mesą. 4x12 i pod marszałkiem 4x12. Co prawda imho jak był bardzo mocno rozkręcony, to tracił punkt przez wysterowanie końcówki, ale co kto lubi. Fajny "DR"kowaty maluszek.
No pain No gain !

Offline Kubsztyl

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #18 15 Paź, 2016, 00:42:32 »
Czy da się na tym wzmaku grać w domu? Chodzi mi o to czy przy niskich głośnościach brzmi to przyzwoicie?

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #19 15 Paź, 2016, 09:28:03 »
Czy da się na tym wzmaku grać w domu? Chodzi mi o to czy przy niskich głośnościach brzmi to przyzwoicie?

Moim zdaniem - nie. Ale ja jestem nadwrażliwy na różnice w brzmieniu między cichymi a głośnymi okolicznościami przyrody.

Gdy tylko wzmak wróci do mnie po serwisie, pobawię się jeszcze ściszaniem pętli - lub volume pedałem w niej.

Offline Skuzii

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #20 15 Paź, 2016, 09:47:41 »

Moim zdaniem - nie. Ale ja jestem nadwrażliwy na różnice w brzmieniu między cichymi a głośnymi okolicznościami przyrody.

Gdy tylko wzmak wróci do mnie po serwisie, pobawię się jeszcze ściszaniem pętli - lub volume pedałem w niej.

Potwierdzam, można ukręcić coś znośnego ale szału nie ma

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
« Odpowiedź #21 15 Paź, 2016, 11:05:34 »
Po mojemu żeby grało trzeba odkręcić. Ja mam głośność Kranka na 7 za to pętla odkręcona minimalnie i gra. Trzeba pamiętać ,że bardzo dużo zależy od paczki.Żeby głośniki zagrały muszą dostać wpierdol...siły nie ma. Reasumując, nie udało mi się ukręcić fajnego brzmienia przy cichej grze.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline stillG

• Użytkownik
« Odpowiedź #22 15 Paź, 2016, 11:22:06 »
Coś cichego i znośnego można ukręcic z korektorem w pętli.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
« Odpowiedź #23 15 Paź, 2016, 12:32:37 »
Co za różnica czy się skręca mastera czy petlę? Jeden chuj...
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline stillG

• Użytkownik
« Odpowiedź #24 15 Paź, 2016, 12:48:38 »
Chodzi o zmianę barwy a nie sciszenie.