Autor Wątek: Chciałbym zredukować rig - 7's do 5 kafli  (Przeczytany 10624 razy)

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Chciałbym zredukować rig - 7's do 5 kafli
« 09 Kwi, 2016, 21:07:56 »
Z racji tego, że niedługo się przeprowadzam (chuj wie jak z miejscem będzie) i w sumie mam trzy badyle strojone praktycznie tak samo, nachodzi mnie myśl, żeby może zredukować te trzy badyle do jednego konkretniejszego. No i właśnie, myślę, że w grę tu wchodzi coś w okolicach "do 5 tys", ale...co? Musiałoby to być coś ze skalą co najmniej 26,5", siedem strun i stały most. Oczywiście używka i co najważniejsze (chyba) - żeby to nie był jakiś magiczny wynalazek, który w razie kaprysu, będzie ciężko puścić dalej (ja wiem, jest to pojęcie względne, ale wiecie chyba o co chodzi?). Czyli pewnie jakiś japończyk... i zabijcie mnie, ale na chwilę obecną, to jedyne co mi przychodzi do głowy to Ibanez RGD2127FX  (:facepalm:) i Schectery SLS. Pomuszcie koleszcy, co jest jeszcze na chwilę obecną warte (Waszym zdaniem) tego typu piniędzy. I czy w ogóle takie wymagania są realne.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Dmaligator

• Pr0
sifi coś tam sprzedaje za 5000 ale nie wiem co to jest. Wygląda jak podróba mojej gitary :D ;)
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Mother Puncher

• Pr0
sifi coś tam sprzedaje za 5000 ale nie wiem co to jest. Wygląda jak podróba mojej gitary :D ;)

sifi spszedaje grin dota, który jest śliczny, pikny, ale ma ruchomy most i tylko 25,5". :(
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli

sifi spszedaje grin dota, który jest śliczny, pikny, ale ma ruchomy most i tylko 25,5". :(
zapominasz o najważniejszym - kurwi jak szalony.
i always go full retard

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie

zapominasz o najważniejszym - kurwi jak szalony.

kurwi jak szalony x2
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Za tę wypowiedź pewnie dostanę ostrzeżenie czy inny chuj jako nie-fanboy Iba, ale ja radziłbym Ci poszukać KM-7, kurwi jak należy, wygodny i całkiem poręczny, można też wynaleźć czasami z już wrzuconymi BKP więc interes taki całkiem przyjemny :) Sam mam po tej gicie pozytywne wrażenia, i w sumie oprócz tego że dealer na Pl śle jakieś koślawe sztuki jeżeli chodzi o finish to o nic innego się przyczepić nie mogę. No i masz 26,5 i Hypshoota więc chyba spełni oczekiwania ;)

Sam dopóki nie dostałem swojego pierwszego Schectera (love ju @Thoth :-*) miałem jakiś mini wewnętrzny hejt na tę firmę mimo tego że ogrywałem niezliczone ilości razy w Stolnicy itd. a potem kilka miesięcy, dwa utwory zrobione z bandem i jakoś tak doszło do mnie że to całkiem dobra firma jest :D No chyba że gdzieś dorwiesz Skerve za circa 5k co się czasem zdarza na allegro, ale to już musiałby być duży pierd :D (pun intended)

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
Za tę wypowiedź pewnie dostanę ostrzeżenie czy inny chuj jako nie-fanboy Iba, ale ja radziłbym Ci poszukać KM-7, kurwi jak należy, wygodny i całkiem poręczny, można też wynaleźć czasami z już wrzuconymi BKP więc interes taki całkiem przyjemny :) Sam mam po tej gicie pozytywne wrażenia, i w sumie oprócz tego że dealer na Pl śle jakieś koślawe sztuki jeżeli chodzi o finish to o nic innego się przyczepić nie mogę. No i masz 26,5 i Hypshoota więc chyba spełni oczekiwania ;)

Sam dopóki nie dostałem swojego pierwszego Schectera (love ju @Thoth :-*) miałem jakiś mini wewnętrzny hejt na tę firmę mimo tego że ogrywałem niezliczone ilości razy w Stolnicy itd. a potem kilka miesięcy, dwa utwory zrobione z bandem i jakoś tak doszło do mnie że to całkiem dobra firma jest :D No chyba że gdzieś dorwiesz Skerve za circa 5k co się czasem zdarza na allegro, ale to już musiałby być duży pierd :D (pun intended)

To jest właśnie ten inny chuj który dostaniesz

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Szektery som spoko. Dotarło do mnie to jak grałem na Skerve. Odkupiłem z powrotem Loomisa ( :D ), wstydu nie ma, a Skerve sprzedałem, bo bałem się na nim grać. Teraz jak się wykurwię na rowerku i złamie gryf nie będzie takiego płaczu w razie co :D
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Ja szektera próbowałem sprzedać niezliczoną ilość razy, a i tak zawsze kończyło się tak, że go brałem do łap uśmiechałem się i mówiłem do siebie "nichujaaa!". Zabiorę go ze sobą do trumny razem z XLką :P

A w temacie to, jak chcesz, dam Ci namiary na 2077xl. Powinienes się zmieścić w 5k :)
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi, 2016, 14:54:52 wysłana przez majkelk »
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Ibanez RGD2127FX  (:facepalm:)

Nie wiem skąd facepalm, ale to gitara, której bym w Twoim przypadku szukał. Problematyczna może być dostępność, bo ze stałym mostem nie wiedziałem tych gitar zbyt wiele. A nówki (ok 6k) to cenowe ała w stosunku do tego co serwuje gitara. Używka? Super opcja. Myślę, ze w okolicach 3,5k. warto uderzać.

A. Mam wersję z ruchomym mostem. Poetycko wygodna i brzmiąca. Wygląd może i niczym się nie wyróżniający, ale to naprawdę gitara na której chce się grać :)
007

Offline Mother Puncher

• Pr0
Ibanez RGD2127FX  (:facepalm:)

Nie wiem skąd facepalm, ale to gitara, której bym w Twoim przypadku szukał. Problematyczna może być dostępność, bo ze stałym mostem nie wiedziałem tych gitar zbyt wiele. A nówki (ok 6k) to cenowe ała w stosunku do tego co serwuje gitara. Używka? Super opcja. Myślę, ze w okolicach 3,5k. warto uderzać.

A. Mam wersję z ruchomym mostem. Poetycko wygodna i brzmiąca. Wygląd może i niczym się nie wyróżniający, ale to naprawdę gitara na której chce się grać :)

Macałem nówkę za 5,5k i w tej cenie to jest jakieś nieporozumienie. Ani wykończeniowo, ani brzmieniowo dupy nie urwało. A  :facepalm: bo...jest kurwa piękna. Eternal GAS. Ale to Ibanez, a ja jestem największym antyfanem Ibaneza in the world. Kiedyś @Musza miał sztukę ze stałym mostem, setem SH6 i kejsem. I to była w chuj rozsądna oferta. Tak to chyba padnie na coś od Szektera jeśli w ogóle...

A w temacie to, jak chcesz, dam Ci namiary na 2077xl. Powinienes się zmieścić w 5k :)

Ić szatanie. To ma tremolo i tak :D

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
ŁOLABOGA TREMOLLLOOOO! Zablokować w pizdu można i lepiej trzymie strój niż tom ;)

Offline Jackson666

• Prawie użytkownik
  • dżętson666
ŁOLABOGA TREMOLLLOOOO! Zablokować w pizdu można i lepiej trzymie strój niż tom ;)
Pełna zgoda. Do tego mikrostroiki to najlepszy wynalazek na świecie. Mega mi ich brakuje w banshee.
A jak zablokujesz zwykłymi dwoma drewnianymi klockami to zapomnisz że ten mostek kiedykolwiek się ruszał.
A, i zawsze będzie opcja odblokowania i pobawienia się trochę zamieniając gitarę w piszczącą dziewice  :headbang:

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A może Dean RC7x? Miałem w łapach jednego i solidnie kopał, miałem też 8'mkę w ramach trade'a (niestety odwołany, bo kontrahent się zdziwił, że 6'ka w 24.75" mu nie siedziała równie dobrze w mixie przy tych samych ustawieniach... przy tym samym stroju. długa historia.). W każdym razie, oba wykonane bez baboli, fajnie gadały - jak dorwiesz w dobrych pieniądzach, to zdecydowanie nie ma wstydu.

Offline Mother Puncher

• Pr0
A może Dean RC7x? Miałem w łapach jednego i solidnie kopał, miałem też 8'mkę w ramach trade'a (niestety odwołany, bo kontrahent się zdziwił, że 6'ka w 24.75" mu nie siedziała równie dobrze w mixie przy tych samych ustawieniach... przy tym samym stroju. długa historia.). W każdym razie, oba wykonane bez baboli, fajnie gadały - jak dorwiesz w dobrych pieniądzach, to zdecydowanie nie ma wstydu.

No nie pierdol, że też z Sebkiem miałeś kontakt? :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Najwyraźniej :D Kilka dych w plecy na wysyłkach, ale przynajmniej fajne wiosło se obczaiłem.

Offline Mother Puncher

• Pr0
Czy tam z Sylwkiem, chuj z nim.

Prawdopodobnie nic redukować nie będę, o ile z posłaniem V7 i Demona 7 nie miałbym problemów, o tyle Epi Baritone nie puszczę nigdy, zbyt wyjebane jest to wiosło :D mało wygodne na siedząco...ale brzmieniowo niszczy. Więc jeśli w ogóle to chyba stanie na jakimś Szekterze z okolic 3k. Bo jebaneza fajnego nie dostanę w tym hajsie raczej. ;)

Offline Orzech

• Użytkownik
  • Has Very Nice Guitars
    • Very Nice Guitars
A nie myślałeś o jakimś Carvinie? Problem jest taki, że ciężko je sprzedać, ale przez to relacja cena/jakość wyśmienita. Jak kupisz tanio, a łatwo to zrobić, to sprzedasz za tyle co kupiłeś :)
Synthetic Blast https://syntheticblast.pl
Very Nice Guitars - mój sklep https://veryniceguitars.com

Offline frost07

• Gaduła
A nie myślałeś o jakimś Carvinie? Problem jest taki, że ciężko je sprzedać, ale przez to relacja cena/jakość wyśmienita. Jak kupisz tanio, a łatwo to zrobić, to sprzedasz za tyle co kupiłeś :)

Zależy jaki carvin, jaki rocznik i gdzie kupi. Stare carviny można dorwać tanio, ale są brzydkie w opór. Nowsze (z epoki przed kieslowskiej) jednak trzymają ceny.
'-'

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Panowie, szanujmy sie, pls. Jakie Carviny? Co bedzie następne? Uznamy ze emg jednak grają? Zaczniemy używać Marshalli? Uznamy seks międzygatunkowy jako sposób przetrwania?

Offline Jackson666

• Prawie użytkownik
  • dżętson666
Panowie, szanujmy sie, pls. Jakie Carviny?
Kurde, ja to bym chciał takiego AM7. Albo jeszcze coś przed przebrandowaniem na kiesela. Fajne gitarki imo.

Offline Dmaligator

• Pr0

http://forum.sevenstring.pl/sprzedam/(s)-skervesen-lizard-on/
 A gdzie to ma ruchomy most?
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie

http://forum.sevenstring.pl/sprzedam/%28s%29-ibanez-uv7bk-'91-bkp-painkiller/

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli

a gdzie to ma 7 strun? :D
i always go full retard

Offline Dmaligator

• Pr0

a gdzie to ma 7 strun? :D

Ah-jo.
Cały misterny plan w dupe.
Myślałem że Mother nie zauważy.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwi, 2016, 18:20:34 wysłana przez Dmaligator »
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.