Autor Wątek: [NAD] Peavey6505mh  (Przeczytany 9004 razy)

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
[NAD] Peavey6505mh
« 04 Lut, 2016, 16:18:19 »
Axe sprzedany i odtworzenie najbardziej zamęczanego przeze mnie presetu z axe rzeczywistymi przedmiotami prawie na ukończeniu

czekam jeszcze na 2x12 od Hesu na WGS Veteran 30 (chciałem marshall 1960A bo kocham jej dół ale moj kręgosłup nie chciał a v30 śmierdzi wiec padło na to)

Szczere opnie wypowiem za jakiś czas bo narazie zbyt emocjonalnie podchodzę  :D :P

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Odp: [NAD] Peavey6505mh
« Odpowiedź #1 04 Lut, 2016, 16:24:56 »
EQ wieksze od wzmaka...

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #2 04 Lut, 2016, 16:28:30 »
EQ wieksze od wzmaka...
lepiej kisić 120W i odkecić raz na rok powyżej 5 :P  :D EQ dla mnie jedna z najważniejszych rzeczy a to mnie kosztowało tyle co dobre eq w kości ;) Drugi kanał EQ będzie do modzenia z sygnałem DI bo po nim bede szedł na front a symulacja która jest nałożona na niego średnio mi siedzi :) Jak bede dużo grał gigów albo miał zbytek gotówki to kupię Radial JDX Reactor a EQ zmienie na 1U.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2016, 16:34:45 wysłana przez Ewolter »

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
« Odpowiedź #3 04 Lut, 2016, 16:50:04 »
Jak z jakością wykonania tego piwiego? Rozumiem, żę dopalony tsem, kurwi jak trza, nie gorzej niż 6505? :D

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #4 04 Lut, 2016, 17:53:28 »
Jak z jakością wykonania tego piwiego? Rozumiem, żę dopalony tsem, kurwi jak trza, nie gorzej niż 6505? :D

Jakość wykonania tak samo mnie nie powala jak w dużym  ;)
Narazie grałem sobie tylko na odsłuchach przez DI po tej ich sredniaj symulacji a i tak juz mi sie podoba. Pobawie się IRami oraz na rzeczywistej kolumnie to powiem wiecej.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2016, 18:18:10 wysłana przez Ewolter »

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #5 04 Lut, 2016, 18:24:24 »
Chętnie bym usłyszał jak wygląda surowy sygnał z tego wyjścia symulującego pakę.

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #6 04 Lut, 2016, 19:27:45 »
Chętnie bym usłyszał jak wygląda surowy sygnał z tego wyjścia symulującego pakę.

http://www58.zippyshare.com/v/hftnEwnq/file.html trzymaj pierwsze testowe nagranie odrazu po odpaleniu tego wszystkiego ze zdjęcia. Sam DI wzmaka bez ts,bramki i eq oraz coś wybitniejszego innym razem jak bede w domu.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
« Odpowiedź #7 04 Lut, 2016, 20:20:56 »

http://www58.zippyshare.com/v/hftnEwnq/file.html trzymaj pierwsze testowe nagranie odrazu po odpaleniu tego wszystkiego ze zdjęcia. Sam DI wzmaka bez ts,bramki i eq oraz coś wybitniejszego innym razem jak bede w domu.

:O o kurwa
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #8 04 Lut, 2016, 21:03:23 »

Whoa! Chyba pierwsze dzwieki piweja, ktore mi sie podobaja. Musze gdzies dorwac ten wzmak i ograc. Jak rozumiem mozna to bez kolumny w domu tez uzywac, tak?

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #9 04 Lut, 2016, 21:20:23 »

Whoa! Chyba pierwsze dzwieki piweja, ktore mi sie podobaja. Musze gdzies dorwac ten wzmak i ograc. Jak rozumiem mozna to bez kolumny w domu tez uzywac, tak?

Tak było uzywane teraz + masz możliwość wyłączenia kolumny co przydaje się na scenie zeby zobaczyć w odsłuchu co tam na stole skopali.

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #10 05 Lut, 2016, 00:07:25 »

Łe panie, nawet dobrze pizga.

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #11 05 Lut, 2016, 11:55:38 »

Tak było uzywane teraz + masz możliwość wyłączenia kolumny co przydaje się na scenie zeby zobaczyć w odsłuchu co tam na stole skopali.
Fajne! Szkoda, ze Mesa nie ma takich bajerow w Recto Mini

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #12 05 Lut, 2016, 19:29:14 »

Fajne! Szkoda, ze Mesa nie ma takich bajerow w Recto Mini
LANEY IRT STUDIO ma jeszcze lepsze.Tutaj jeszcze nie jestem przekonany czy się nie da bo z tym walczę ale chyba reampu po tym USB nie zrobisz bo to tylko OUTPUT i trzeba reamp box kupić ;)
« Ostatnia zmiana: 05 Lut, 2016, 19:39:39 wysłana przez Ewolter »

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #13 05 Lut, 2016, 19:46:55 »
Ale Laney brzmi jak Laney, nie jak Recto, wiec nic mi po zajebistych opcjach.

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #14 05 Lut, 2016, 19:53:31 »
Spoiler
« Ostatnia zmiana: 05 Lut, 2016, 19:58:55 wysłana przez Ewolter »

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #15 11 Lut, 2016, 23:01:56 »

Hesu 2x12 na WGS Veteran

Jestem w szoku tego czystego kanału w tym wzmaku bo nie jest on tragedią jak się spodziewałem a nawet daje rade!

Sprzęt skompletowany NAD oficjalnie dobiegł końca.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2016, 23:15:45 wysłana przez Ewolter »

Offline sqby

• Użytkownik
    • Spiral
« Odpowiedź #16 12 Lut, 2016, 10:54:46 »
Jakbyś potrzebował do nagrań w domu/lajw bez kolumny to mam TORPEDO CAB na sprzedaż :)
www.facebook.com/Spiralmusicband/
spiral.pl
www.soundbrilliance studio.com
facebook.com/soundbrilliancestudio

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #17 12 Lut, 2016, 13:37:06 »
Jakbyś potrzebował do nagrań w domu/lajw bez kolumny to mam TORPEDO CAB na sprzedaż :)
aa widzialem widzialem napalalem sie nawet  ale w domu po IR a hesu mi sie podoba wiec Radial JDX Reactor wystarczy

Offline Jackson666

• Prawie użytkownik
  • dżętson666
« Odpowiedź #18 10 Kwi, 2016, 19:57:21 »
Możesz coś napisać o rzekomych problemach z przegrzewaniem się wzmaka przy dłuższym graniu na wysokich głośnościach? Niby można to rozwiązać regulując bias lamp, ale niektórzy pisali że u nich nie da się nic z tym zrobić. Pojawiło się coś takiego w twoim egzemplarzu? Niby objawia się to miganiem lampek i wzmak się wyłącza i nie gra.

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #19 10 Kwi, 2016, 20:07:11 »
Możesz coś napisać o rzekomych problemach z przegrzewaniem się wzmaka przy dłuższym graniu na wysokich głośnościach? Niby można to rozwiązać regulując bias lamp, ale niektórzy pisali że u nich nie da się nic z tym zrobić. Pojawiło się coś takiego w twoim egzemplarzu? Niby objawia się to miganiem lampek i wzmak się wyłącza i nie gra.
U mnie narazie brak takich sytuacji. Podeslij gdzie to czytałeś bo jestem ciekawy o co chodzi? Widziałem jeden filmik na yt z jakimś problemem ale tak to nic mi nie wiadomo.

Edit//

O to chodzi:

peavey.com/forum/viewtopic.php?t=41693??

Nic takiego nie mam ale przyznam wzmak sie grzeje ale nie jakos bardziej niz kazdy inny.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi, 2016, 20:13:03 wysłana przez Ewolter »

Offline Jackson666

• Prawie użytkownik
  • dżętson666
« Odpowiedź #20 10 Kwi, 2016, 20:14:15 »
Spoiler
Generalnie nie znalazłbym tego, gdyby mnie ktoś w moim temacie o kupnie mini-head'a nie przestrzegł i nie kazał poszukać.

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #21 10 Kwi, 2016, 20:38:19 »
Spoiler
Generalnie nie znalazłbym tego, gdyby mnie ktoś w moim temacie o kupnie mini-head'a nie przestrzegł i nie kazał poszukać.
No z tego co czytam to da się zle trafić wiec chyba miałem farta. Jak bede zmieniał lampy to odrazu regulacje biasu zlece bo podobno to jest winna wszystkich problemów. Planuję też jakieś mody w nim zrobić.

Dzieki za informacje!
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi, 2016, 21:52:46 wysłana przez Ewolter »

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #22 10 Kwi, 2016, 20:38:28 »
Spoiler

swoją drogą ten z fejsa wrócił na sprzedaż ;) Pewnie wcześniej chciał go kupić user tego forum ale się rozmyślił po Twoim wątku :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Ewolter

• Gaduła
  • Opanuj swoj GAS!
« Odpowiedź #23 10 Kwi, 2016, 20:58:02 »
Spoiler

swoją drogą ten z fejsa wrócił na sprzedaż ;) Pewnie wcześniej chciał go kupić user tego forum ale się rozmyślił po Twoim wątku :D

:D możliwe ja wolę zaryzykować niż wysadzić plecy dużym bratem poza tym jest kilku magików w naszym pięknym kraju co sobie w razie problemów z tym poradzi.
Jedynie niesmak pozostaje że takie rzeczy się dzieją w nowych wzmacniaczach.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #24 10 Kwi, 2016, 21:39:15 »
Spoiler

:D możliwe ja wolę zaryzykować niż wysadzić plecy dużym bratem poza tym jest kilku magików w naszym pięknym kraju co sobie w razie problemów z tym poradzi.
Jedynie niesmak pozostaje że takie rzeczy się dzieją w nowych wzmacniaczach.

Dla mnie większy niesmak pozostaje po braku jakiejkolwiek sensownej reakcji PV na setki głosów o problemach z nowym wzmakiem
B ( o ) ( o ) B S