Autor Wątek: Biuro redaktora sinnera  (Przeczytany 11978 razy)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Biuro redaktora sinnera
« 16 Sty, 2009, 20:27:07 »
Tak sobie pomyslalem ze pokaze Wam, jak ciezko pracuje, byscie mieli regularnie (w miare moich mozliwosci), garstke nowych testow...

Poznizsza podloge sponsoruja dystrybutorzy Firma Muzyczna i MusicToolz. Czekam jeszcze na wypasiony zasilacz z Yankee :)

Offline shitol

• Gaduła
Odp: Biuro redaktora sinnera
« Odpowiedź #1 16 Sty, 2009, 20:42:36 »
ja cie normalnie....
poprostu zazdroszcze

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #2 16 Sty, 2009, 20:44:54 »
Ach zapomnialem dodac, ze Michal z Firmy Muzycznej dosyla mi jeszcze BB+ i AC+ :D

Tak BTW, jesli ktos z okolic moich chce wpasc i obmacac, to jest mile widziany.

Offline shitol

• Gaduła
« Odpowiedź #3 16 Sty, 2009, 21:18:30 »
hm ja bym chetnie obcził to BB ale teraz sesja i czsu nima

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #4 16 Sty, 2009, 21:20:44 »
ja tam sobie badyla pomacam jak wpadne :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #5 16 Sty, 2009, 21:28:14 »
fajny jest ten xotic bb? :)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #6 16 Sty, 2009, 21:28:27 »
hm ja bym chetnie obcził to BB ale teraz sesja i czsu nima

Jak najbardziej godny polecenia, IMO najlepszy distortion do solowania na jakim KIEDYKOLWIEK mialem przyjemnosc grac, zakres dynamiki powala, nawet nie trzeba krecic galka glosnosci w gitarze. Dla mnie ten efekt to hit!

ja tam sobie badyla pomacam jak wpadne :)

Specjalnie go umyje ;)

edit:
fajny jest ten xotic bb? :)

Do solowania NAJLEPSZY ze wszystkich

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #7 16 Sty, 2009, 21:32:25 »
Ja wlasnie tez testuje BB w tym momencie ;) co prawda poki co na malym piecu, ale na lampie bedzie lepiej. Bardzo fajny clean boost, fajny overdrive i distortion. Cos jak 3 in 1.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #8 16 Sty, 2009, 21:47:29 »
Co prawda nie mialem w zwyczaju opisywac efektow przed publikacja testow, ale mysle ze to dobry pomysl, by odejsc od tej zasady. W tej chwili mam 7 efektow (kolejne dwa w drodze) z grupy OD/boost/distortion, ze jest to niepowtarzalny moment, by je ze soba zestawic i ewentualnie pomoc kilku z Was we wlasciwym wyborze, tymbardziej, ze wiem, ze kilkoro, miedzy innymi Ty James jestescie przed zakupami efektow z tej grupy. Ja mam takie odczucia:

BB ma bardzo charakterystyczny brytyjski klimat, bardzo wrazliwy na zabiegi kostka, poddaje sie WZOROWO dynamice, pieknie oczyszcza, nie tracac gory. Nie musimy skrecac galki glosnosci, przez co nie tracimy nic z brzmienia, moim zdaniem do solowania nie ma nic lepszego, pomysl - satriani. Aczkolwiek do gry na power chordach sa lepsi, nie kazdy lubi brytyjski typ w grze na power chordach. OCD tu sie bardzo dobrze zachowuje, jeszcze lepiej w akordach z uzyciem pustych strun, bardzo duzo overtonow, igielkowaty, bardziej hamerykanski klimat, szybki atak, agresywny, ale w solo mi nie pasi. TRO meczylem bardzo dlugo, do czasu kiedy podlaczylem BB byl to moj wzorzec metra wsrod przesterow. Zupelnie inny charakter, bardzo przezroczysty, gruby i szybki overdrive, zachowuje charakter przetwornikow, zmieniasz selektorem pikap mostkowy na szyjke i jestes w innej bajce, nie jestem pewny na ile to mylne wrazenie, a na ile fakt, ale wydaje mi sie jakby na sumie wyjscia byly miksowane dwa tory - przesterowany z czystym, efekt = mega selektywnosc i grubasnosc, zdecydowanie najmniejszy zakres gainu, ale ten efekt mozna pokochac. Na ta chwile wyrobilem sobie zdanie na temat tych trzech efektow, pozostale przelaczalem sporadycznie. Gdybym byl w sklepie, a nie u siebie na jamie, to na ta chwile bym pewnie wzial BB, aczkolwiek po RTO bym wrocil przy nastepnym przyplywie gotowki

Ja wlasnie tez testuje BB w tym momencie ;) co prawda poki co na malym piecu, ale na lampie bedzie lepiej. Bardzo fajny clean boost, fajny overdrive i distortion. Cos jak 3 in 1.

Ale zwykle, czy +

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
« Odpowiedź #9 16 Sty, 2009, 22:30:35 »
Na jakim wzmaku i paczce, to testujesz ?

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #10 16 Sty, 2009, 22:36:35 »
toc napisalem Ci na pigmeju, ze na chubsterze combo w domu. W poniedzialek (lub jutro jak sie wyrobie) bedziemy ogrywac na salce jego na jakims lanley'u i czyms tam jeszcze na stosownie duzych glosnosciach

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #11 16 Sty, 2009, 22:49:24 »
Chodzilo mi o zwyklego. Ma poprostu bardzo elegancko zrobiony poziom gainu. Ja to widze tak: przy skreconym gainie na 0 na duzym volume mamy boost, gain od 0 na gdzine mniej wiecej 12 daje overdrive, a dalej distortion. Chociaz on jest badzo selektywny i ciezko okreslic gdzie zaczyna sie distorion i gdzie zaczyna overdrive. Moze dlatego nie widzisz go w power chordach, ale to mi sie w nim najbardziej podoba. Napewno jest bardzo uniwersalny.
« Ostatnia zmiana: 16 Sty, 2009, 22:52:51 wysłana przez James Dean »

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #12 16 Sty, 2009, 23:51:14 »
Sinneiro, a ty tez wierzysz w magiczne harmoniczne w OCD? to plotka powtarzana przez spuszczalskich uzytkownikow, prawda czy efekt WOW?
Łe tej.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #13 17 Sty, 2009, 11:17:18 »
Sinneiro, a ty tez wierzysz w magiczne harmoniczne w OCD? to plotka powtarzana przez spuszczalskich uzytkownikow, prawda czy efekt WOW?

Zdecydowanie podtrzymuje to co powiedzialem, OCD jest najbardzie naszpikowany harmonicznymi z tych ktore teraz mam na jamie. Zdecydowanie tez zasluguje na swoja nazwe, bardzo kompulsywny, harmoniczny distortion

Jesli komus podoba sie brzmienie 40 Below Summer z plytki The Mourning After to blizej sie nie da
« Ostatnia zmiana: 17 Sty, 2009, 11:19:06 wysłana przez Sinner »

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #14 17 Sty, 2009, 17:38:13 »
horerka, to bede sie musial chyba szarpnac w najblizszym czasie... szczegolnie ze specjalnie pytalem majac nauszne doswiadczenie z OCD i dokladnie takie same wspominki.
Łe tej.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #15 17 Sty, 2009, 18:01:06 »
kicius, z pyropolis masz do mnie godzine czasu, zapraszam na testy... za tydzien wpada Nikt na weekend, zapraszamy do naszego rozowego kacika, bedzie bardzo milo

Tylko przywiez ampa, bo nie wiem czy jeszcze bede mial "mojego" kombiaka

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #16 17 Sty, 2009, 18:28:06 »
musialbym zabrac wioslo head i paczke, to moze przy okazji zalatw mi koncert z cala kapela? ;)

no nie tym razem ziom, ale ktoregos letniego dnia... tera musze odpracowac Sunna.
Łe tej.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #17 17 Sty, 2009, 18:30:49 »
Zawsze ja moge wpasc ;) w sumie dal bym rade we wtorek

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #18 17 Sty, 2009, 19:01:26 »
... pracuje. akurat musisz najgorsze terminy wynajdywac! :D
Łe tej.

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
« Odpowiedź #19 17 Sty, 2009, 21:32:45 »
Sinneiro, a jak wyglada porownanie OCD do TS-9(obecnie testuje DX czyli ta bardziej doboostowana)? Chodzi mi tutaj o zastosowanie do gry rytmicznej(dopalenie kanalu przesterowanego coby bylo mega selektywnie, bez zadnej bulki, szybki twardy atak, ale zeby nie walilo gora po uszach) oraz coby jakis crunch na czystym zrobic, ewentualnie do lekkiego spokojnego solowania na kranczyku.

O ile TS-9 sprawdza sie w sumie calkiem niezle(no moze tnie dol, ale w sumie tak zostal zaprojektowany, a w moim wzmaku dolu sporo) to jestem ciekaw jak by zabrzmial OCD.
No pain No gain !

Offline shitol

• Gaduła
« Odpowiedź #20 17 Sty, 2009, 21:35:15 »

miałeś wpaść na testy do mnie :P:P:P

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #21 17 Sty, 2009, 21:59:35 »
Sinneiro, a jak wyglada porownanie OCD do TS-9(obecnie testuje DX czyli ta bardziej doboostowana)? Chodzi mi tutaj o zastosowanie do gry rytmicznej(dopalenie kanalu przesterowanego coby bylo mega selektywnie, bez zadnej bulki, szybki twardy atak, ale zeby nie walilo gora po uszach) oraz coby jakis crunch na czystym zrobic, ewentualnie do lekkiego spokojnego solowania na kranczyku.

O ile TS-9 sprawdza sie w sumie calkiem niezle(no moze tnie dol, ale w sumie tak zostal zaprojektowany, a w moim wzmaku dolu sporo) to jestem ciekaw jak by zabrzmial OCD.

W sumie? Nijak. Wiesz, mojego TS-9 opylilem w polowie zeszlego roku, wiec nie mam go teraz na chacie, ale pamietam go na tyle, zeby wiedziec ze porownanie jest zadne. OCD to w istocie mocny i agresywny distortion, spokojnie poradzi sobie jako stand alone distortion, do praktycznie kazdego rodzaju ciezkiej muzy, efekt o ktorym mowisz to z fulltonow bardziej RTO podchodzi pod Twoje oczekiwania, idealny jako dopalka, jesli masz problem z selektywnoscia, to powinien sobie poradzic, jest szybki, czytelny i grubasny, poczytaj co wczesniej o nim pisalem. Ja ts'a uzywalem w bardzo subtelny sposob, duzy level, zero gainu, raczej przyciemniony tone i tylko na czystym, dla lekkiej kompresji. Na twoim miejscu bardziej bym patrzyl w strone AC Xotica, bardzo rozbudowana korekcja (niezalezna gora i bass, zarowno dodaje, jak odejmuje), IMO TS9 ssie przy AC.

miałeś wpaść na testy do mnie :P:P:P

No kurwa, czemu nie? :D Moze Nikta wezme na wycieczke, jak bedzie mu sie chcialo, pod warunkiem, ze nas przewaletujesz

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #22 17 Sty, 2009, 22:03:42 »
A jak wypada BB z jakims Fulltonem? do jakiego mozna go porownac?

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #23 17 Sty, 2009, 22:08:31 »
A jak wypada BB z jakims Fulltonem? do jakiego mozna go porownac?

W sumie tez z zadnym... powiem Ci szczerze, ze szczesliwie kazdy z tych efektow (poza fb2 i gt500 ktorego sekcja od/boost zywcem przypomina charakter z fat boosta) rozni sie od siebie znaczaco. BB predzej bym porownal do ds-1 keeley'a (seeing mod, czy jak to sie pisze, chodzi mi o odpowiedz na dynamike gry), aczkolwiek maja zupelnie inny schemat, keeley jest na diodach led, bb, jakkolwie zalany jest epoxy, to widac, ze ledow tam nie ma, sa za to diody ktore przypominaja germanowe, lub silikonowe, HGW, wazne ze to brzmi

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #24 17 Sty, 2009, 22:20:21 »
Dziekie. Troche zaluje ze nie wziolem wersji plus, ale z drugiej strony 4 galki to i tak wystarczajaco duzo mozliwosci brzmieniowych. :)